You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: Januari 25, 2017
Categoriën:
Cannabis in de Keuken
Het maken van edibles moet je minimaal één keer in je leven gedaan hebben. Misschien grijp je daarna weer terug op je oude gebruiksmethode, maar het kan ook zomaar gebeuren dat je een nieuwe hobby gevonden hebt!
In dit artikel leer je hoe je meel van je wiet maakt, ook wel bekend als 'cannabismeel' of 'cannabloem'! Dit ingrediënt is wat minder gangbaar, maar biedt culinaire opties op momenten dat wietboter en wietolie simpelweg niet toereikend zijn. Cannabismeel is dan ook onmisbaar als je graag met cannabis kookt.
Cannabismeel is een meelvervanger, gemaakt van wiettoppen en de stengels en/of bladeren van wiet (oftewel knipafval). Je kunt het op vrijwel dezelfde manier gebruiken als andere vormen van meel, maar je kunt er niet alle bloem in een recept mee vervangen. Je mengt namelijk ¼ cannabismeel met ¾ standaard meel. Dit komt omdat het erg sterk is, dus je moet niet te veel gebruiken. Ten tweede bestaat het uit fijngemalen en gebakken wiet, waardoor het niet dezelfde eigenschappen heeft als de bloem uit de winkel.
Desondanks is cannabismeel een fantastisch alternatief voor wietolie of wietboter, omdat je het ongelooflijk lang kunt bewaren. Een ander voordeel is dat het geen sterk aroma heeft. Dit betekent dat je gerechten ook niet sterk naar wiet gaan ruiken, wat met wietolie soms wel het geval is.
Het nadeel is echter dat het wel sterk naar wiet smaakt, wat niet iedereen lekker vindt. Je gebruikt tenslotte een grote hoeveelheid gemalen cannabis. Als je voor dit ingrediënt kiest, moet je daar dus rekening mee houden.
Het loont absoluut de moeite om cannabismeel te maken en te gebruiken. Hier is een aantal goede redenen:
• Het is een veelzijdig ingrediënt dat je in talloze recepten kunt gebruiken.
• Onder optimale omstandigheden kun je het lang bewaren.
• Het heeft een subtiele geur.
• Het is een geweldige manier om je knipafval te benutten.
• Je kunt het gemakkelijk maken.
Het maken van cannabismeel is ongelooflijk makkelijk en het is in een handomdraai gedaan. Bovendien heb je geen andere ingrediënten nodig en ook niet veel benodigdheden!
Je hebt het volgende nodig:
• wiet (toppen en knipafval)
• bakpapier
• grinder
• keukenmachine
• Stap 1: je moet eerst je wiet decarboxyleren, zodat de THC geactiveerd is als je het later eet. Om dit te doen, maal en verdeel je het gelijkmatig over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet het gedurende 30-40 minuten in de oven op een temperatuur van 110°C.
• Stap 2: haal je wiet uit de oven en laat het iets afkoelen. Doe het vervolgens in de keukenmachine en maal het zo fijn mogelijk.
• Stap 3: je cannabismeel is klaar voor gebruik!
Sommigen bewaren hun cannabismeel in een aparte voorraadpot. Als het dan tijd is om er wat mee te bakken, mixen ze het met standaard bloem. Er zijn echter ook mensen die het direct met bloem mengen om het op deze manier te bewaren. Kies hoe dan ook voor een luchtdichte pot en bewaar je meel op een koele en droge plaats.
Als je je cannabismeel met bloem mengt, gebruik dan een verhouding van ¾ bloem en ¼ cannabismeel. Je mix is dan direct klaar voor gebruik. Houd er wel rekening mee dat je cannabismeel niet even lang houdbaar is als gewone bloem.
Hoe droger je cannabismeel is, hoe langer het houdbaar is. Als je gemalen wiet nog vocht bevat, zal de kwaliteit ervan vrij snel afnemen. Gelukkig kun je al het overtollige vocht verwijderen door je wiet zorgvuldig te malen voordat je het decarboxyleert.
De mogelijkheden van cannabismeel zijn in principe net zo eindeloos als met standaard meel. Heb je inspiratie nodig? Hier delen we een aantal van onze favoriete manieren om cannabismeel te gebruiken:
• Koekjes en brownies: deze edibles zijn wat cliché, maar toch vinden we dat deze klassiekers bovenaan de lijst horen. Koekjes en brownies zijn tenslotte verrukkelijk en makkelijk te maken. Daarnaast is het doseren ervan eenvoudig. Het is dus niet zo gek dat ze tot de populairste cannabis edibles behoren!
• Brood: 'psychotroop brood' klinkt misschien wat vreemd en wellicht is het dat ook wel, maar dat betekent niet dat je het niet zou moeten proberen. Speel met verschillende ingrediënten en ontdek hoe je die intense smaak van je cannabismeel kunt aanvullen.
• Pasta: deze is ook interessant. Wat dacht je van een lekkere canna bolognese of cannabis-gnocchi?
• Pannenkoeken: als je een zoetekauw bent, bak dan een grote stapel pannenkoeken met je cannabismeel. Deze kun je vervolgens beleggen met wat je maar wilt.
• Taartdeeg: dit is waarschijnlijk een van de uniekste manieren om je cannabismeel te gebruiken. Maak er deeg van om vervolgens een zoete of hartige taart te bakken. Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden met cannabismeel eindeloos!
Cannabismeel is een innovatief en veelzijdig ingrediënt dat bij het maken van cannabis edibles een wereld aan nieuwe mogelijkheden opent. Bovendien kun je het als een culinaire uitdaging beschouwen. Het geeft je gerechten misschien een sterke wietsmaak, maar dat nodigt tegelijkertijd ook uit om te experimenteren met manieren om die smaak te verbeteren en te verrijken.
Kortom, cannabismeel is een fantastisch ingrediënt in je keukenkastje en je kunt het voor allerlei baksels en gerechten gebruiken. Wat ga jij ermee maken?