You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: Mei 17, 2019
Categoriën:
Magic Truffles
Een paar weken geleden heb je steriel en nauwgezet je myceliumcake en paddokweek opgestart of wellicht een kant-en-klare kweekset opgesteld. Dit is zojuist geresulteerd in een flush van je favoriete paddo's. Je bent nu in staat het resultaat van je noeste arbeid en engelengeduld uit te proberen. Maar je moet ook een plekje vinden om je paddo's te bewaren.
Het drogen en bewaren van geoogste vruchtlichamen is erg belangrijk. Je zou net zo nauwgezet te werk moeten gaan als bij de initiële voorbereidingsfases. Je moet weten dat gedroogde paddo's een graadje sterker zijn dan vers geoogste exemplaren. Als je de geoogste paddo's dus zorgvuldig droogt en bewaart, heb je daar maandenlang plezier van.
Van paddo's en magic truffles die je vanaf het oogstmoment goed behandelt, vermindert de concentratie psilocybine niet. Gebruik dus nooit verwarmingsapparatuur om ze te drogen; dat doet mogelijk afbreuk aan de werkzame verbindingen. Pas ook op met teveel vocht; daardoor verpieteren ze soms helemaal. Een teveel aan licht en ziekteverwekkers hebben vaak eveneens tot gevolg dat je paddo's pap worden.
Je hebt je oogst voor je liggen. Dat zijn magic truffles of paddo's, maar ze vereisen dezelfde behandeling van oogst tot langetermijnopslag.
Fungi verliezen vrij snel hun vocht. Binnen een paar uur zijn ze rubberachtig en zien ze er verschrompeld uit. Leg ze op een bord in een donkere kamer waarover je een ventilatortje op de laagste stand laat blazen. Het is ook mogelijk hetzelfde bord met een lap donker textiel af te dekken en het vervolgens op een zonnige vensterbank zetten. Beide technieken leveren hetzelfde resultaat op. Je paddo's verliezen 95% van hun vocht. Maar nu moet je nog van die laatste 5% af zien te komen.
Het drogen van paddo's wil zeggen dat je ze helemaal uit laat drogen. De steeltjes zouden moeten knakken en het hoedje verpulveren als je erin knijpt. Het is een langdurig proces, waarbij het resterende vocht helemaal verdwijnt. Maar nogmaals: gebruik geen kunstmatige warmte.
Droogmiddelen, zoals magnesiumsulfaat, zijn eenvoudig te maken. Het is ook mogelijk om silicagel in de winkel te kopen. Beide droogmiddelen werken goed. Met silicagel hoef je echter weinig handelingen te verrichten. Als je met magnesiumsulfaat aan de slag gaat, heb je eerst een hete oven nodig. Dergelijke middelen zijn tot in het oneindige te hergebruiken. Droog ze gewoon weer en je hebt er weer lang plezier van.
Koop silicagel als je dit wilt gaan gebruiken. De hoeveelheid is afhankelijk van hoeveel paddo's je moet drogen. Zorg ervoor dat er een laagje van 3cm droogmiddel in je droogcontainer zit.
Benodigdheden:
• Magnesiumsulfaat
• Bakplaat
• Kampeerhamer of gewone hamer
• Luchtdichte glazen bewaarpot
• Voorverwarmde oven op 250°C
1. Verspreid het magnesiumsulfaat over de bakplaat en zet het 2 uur in de voorverwarmde oven.
2. Trek je ovenwanten aan en haal de bakplaat uit de oven. Je ziet dat het magnesiumsulfaat een plak is geworden.
3. Verpulver nu met de hamer de plak weer tot poeder.
4. Doe het ogenblikkelijk in de luchtdichte glazen bewaarpot.
Benodigdheden:
• Droogmiddel naar keuze
• Luchtdichte container waar al je paddo's in passen
• Stuk keukenpapier
• Droogrek. Dit kan van alles zijn. Denk aan een op maat gesneden droognet of een afkoelrooster voor cakejes.
• Tussenstukjes. Er moet ruimte tussen de rekjes zijn. Vouw bijvoorbeeld randen van het net of plaats er iets anders tussen.
1. Bedek de bodem van de container gelijkmatig met een 3cm dikke laag droogmiddel.
2. Bedek het met een stuk keukenpapier.
3. Zet het eerste droogrekje erin en verspreid de paddo's over het rek. Doe dit ook met het tweede droogrek.
4. Sluit de container goed af en zet deze op een koele, donkere plek.
5. Inspecteer na een dag of drie.
6. Ze zijn goed gedroogd wanneer ze als een beschuitje verkruimelen wanneer je erin knijpt.
De drie belangrijkste hoofdregels voor het bewaren van paddo's zijn: geen licht, geen warmte en geen vocht. Het koelkastlampje dat af en toe aanfloept, kan geen kwaad. Maar door een teveel aan deze factoren holt de werkzaamheid van de psilocybine achteruit. Bovendien verandert je voorraad mogelijk in een stinkende brij.
Als je gedroogde paddo's in de koelkast bewaart, gaan ze langer mee. En in de diepvriezer hebben ze het eeuwige leven. Vul gewoon ziplockzakjes met een afgewogen dosering, druk de lucht eruit en doe ze in de diepvriezer. Het is ook mogelijk een klein zakje droogmiddel in het ziplockzakje met paddo's te doen. Als je ze nu invriest, zijn ze dubbel beschermd, mocht er nog wat vocht achtergebleven zijn.
Vacuümzakjes en de randapparatuur bestel je met een klik van je muis. Het bijkomende voordeel van een luchtdichte verpakking is dat alle indringers die zuurstof nodig hebben het loodje leggen. Ook je vacuüm getrokken zakjes bewaar je in de vrieskist.
Chocolade is goddelijk. En je maakt het nog goddelijker als je er wat verpoederde magic mushrooms in verwerkt. Psilocybine blijft tot drie maanden werkzaam als je het in chocolade conserveert en koel bewaart. Een leuke bijkomstigheid is dat chocola verbindingen bevat waardoor je trip sneller begint en intenser is. Het is echter wel zo dat de ervaring korter duurt. Je trip verhevigt dus wel door chocolade, maar is minder lang. Zelf maken is een fluitje van een cent. Dit heb je er voor nodig:
• Een reep chocolade
• Verpulverd paddopoeder
• IJsblokjesvormen of siliconen chocoladevormpjes
• Au bain-marie
• Spatel
• Ovenwanten
Even iets over chocolade. Om het te smelten, heb je een au bain-marie nodig. Doe het nooit zo in een pannetje op het vuur; dat werkt niet en vernacheld totaal de smaak en structuur van de chocola. Je maakt zelf een eenvoudige au bain-marie door een grote pan in een kleinere, met water gevulde pan te zetten. Het kokende water komt niet in contact met de bodem van de bovenste pan. Die warmt op door de hete stoom.
1. Doe de chocolade in de bovenste pan en laat het rustig smelten. Het wordt uiteindelijk vanzelf een plasje.
2. Draai het gas uit. Gebruik de ovenwanten, pak de bovenste pan en zet die op het aanrecht. Meng het paddopoeder met je spatel door de chocolademassa.
3. Vul de vormpjes ermee.
4. Af laten koelen en in de koelkast plaatsen.
5. Doe ze in zakjes en bewaar ze in de vriezer.
6. Consumeer ze als je behoefte hebt aan een verwennerij.
Freon is spul dat in koelsystemen zit om te koelen. Je vindt het ook vaak in spuitbussen die stof en vochtigheid voor elektrische apparatuur verwijderen. Een product als Vari-air is te gebruiken om psilocybine voor langere tijd te bewaren.
1. Verdeel de paddo's in afgewogen doses en doe ze in een ziplockzakje.
2. Probeer zoveel mogelijk lucht uit het zakje te persen.
3. Steek het tuitje van de spuitbus met freon in het zakje en vul dat tot 25%.
4. Pers de freon eruit en herhaal 5 keer.
5. Druk het overtollige gas eruit en leg het zakje in de vriezer.
6. Deze paddo's zijn eeuwig houdbaar.
Als je de effecten van verse paddo's prefereert; deze blijven tot 30 dagen goed als je ze in de koelkast bewaart. Je hoeft ze alleen maar in een papieren zak te stoppen, die je in de koelkast legt. Bij gebrek aan een dergelijke zak verpak je ze in een stuk milieuvriendelijk keukenpapier. Doorgaans heerst er een lage luchtvochtigheid in een koelkast. Na verloop van tijd verliezen ze daarom wat vocht, maar blijft de werkzaamheid behouden. De bedoeling is dat er geen schimmelsporen op komen. Die brengen namelijk soms onherstelbare schade toe.
Het bewaren van je gedroogde paddo's is een fluitje van een cent. Het probleemloos opstarten en uiteindelijke drogen van je flush is het lastigste van het hele verhaal. Als je eenmaal je vakkundig gekweekte en gedroogde paddo's en truffles goed kunt bewaren, ben je goed bezig. We hopen dat dit artikel daaraan heeft bijgedragen en wensen je veel plezier!