Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Top 10 Staff Picks

ONZE LIJST MET DE TOP STAFF PICKS BIJ ZATIVO

Er zijn tegenwoordig veel geweldige cannabis soorten op de markt. Of je nu simpelweg geniet van de smaak, een passie hebt voor het kweken van cannabis of een medisch gebruiker bent, je zal geen moeite hebben jouw ideale soort bij Zativo te vinden. Vanwege de vele varianten cannabis die je kan kweken, zoals de stimulerende en opwekkende sativa's, de kalmerende en ontspannende indica's of de gemakkelijk te kweken autoflowering soorten en geweldige hybrides, zal het bepalen van de beste soort uiteindelijk aankomen op jouw persoonlijke smaak en voorkeur. We hebben een lijst samengesteld met Zativo's Top 10 Staff Picks met cannabis soorten die we je graag aanraden. 

1. Neville's Haze (Mr. Nice)

Neville's Haze van Mr. Nice is een eerbetoon aan Neville Schoenmakers, die in de jaren '80 de allereerste cannabis zadenbank begon. Als je deze soort probeert, zal je onmiddellijk merken dat deze heel speciaal is. Ze bezit heuse old-school aroma's en smaken die al die herinneringen uit vervlogen tijden ophalen. Dit is een waanzinnige soort die niet alleen geschikt is voor "oude rotten" die graag nog eens de gouwe ouwe tijden van vroeger willen herleven. Vanwege de uitmuntende Haze eigenschappen is Neville's Haze een echte allemansvriend. Je kan Neville's Haze binnen kweken, waar wordt aangeraden dat je haar voor 16 weken oogst voor de beste resultaten, maar ze kan ook buiten floreren, waar ze een indrukwekkende hoogte zal bereiken. Haar rijke smaak is afkomstig van de sativa genen en ze wekt een zeer sterke, opwekkende high op. Neville's Haze is geen plant voor beginnende kwekers, maar de meer ervaren kwekers zullen deze old-school soort meer dan de moeite waard vinden!

Lees meer over Neville's Haze (Mr. Nice)

2. Chocolope (DNA Genetics)

 • 95% sativa - 5% indica
 • OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
 • 8-9 weken

Chocolope is DNA genetics’ meest populaire en bestverkopende cannabis soort en als je haar probeert, snap je waarom. Een van de eigenschappen die Chocolope zo geliefd maakt, is het feit dat ze zo ontzettend eenvoudig te kweken is. Zelfs beginnende kwekers kunnen zich verheugen op grote oogsten met enorme toppen, die zich in slechts 8-9 weken zullen ontwikkelen. Onder ideale omstandigheden kan deze plant zeer groot worden, dus toppen of croppen wordt wel aangeraden. Chocolope maakt echter de meeste indruk met haar verrukkelijke smaak. Ze heeft die echte, old-school Chocolate aroma's en smaken van haar OG Chocolate Thai ouder behouden, waardoor deze soort een favoriet is bij vele connaisseurs. Deze smaak was enorm populair in de jaren '80, wat betekent dat Chocolope ook een geweldige soort is als je wat van die oude tijden wil herbeleven met wat eersteklas kruid! 

Lees meer over Chocolope (DNA Genetics)

3. Frisian Dew (Dutch Passion)

 • 50% indica - 50% sativa
 • Super Skunk x Purple Star
 • 7.5 weken

Frisian Dew van Dutch Passion is een prachtige en uitmuntende cannabisplant voor buiten. Deze kruising tussen Skunk en Purple Star zal je imponeren met haar prachtige paarse tinten. Ze groeit ongelooflijk krachtig en de planten zullen met slechts wat basisverzorging in 7-8 weken uitgroeien tot sterke en gezonde planten. Wat haar zo ideaal maakt voor buiten, is het feit dat ze zo ongelooflijk goed bestand is tegen schimmel. Hierdoor is Frisian Dew perfect voor jou als je in een klimaat woont waar het regelmatig regent. Dankzij haar perfecte steel tot bladverhouding draait Frisian Dew helemaal om de gigantische oogsten die de kweker kan verwachten als het oogstmoment gekomen is. Dutch Passions winnaar van de High Life Holland in 2008 heeft een heerlijke, rijke rook en ongelooflijke kracht; een eersteklas cannabis soort dus. Haar effect begint stimulerend en opwekkend, als een typische sativa high, terwijl ze later haar indica kant laat zien met een sterke en zeer ontspannende, lichamelijke afwerking. 

Lees meer over Frisian Dew (Dutch Passion)

4. Blue Cheese (Barney's Farm)

 • 80% indica - 20% sativa
 • Cheese x Blueberry
 • 52-57 days

Blueberry, de ouder van de original Blue Cheese, is een legendarische West Coast soort die in de jaren '70 werd gecreëerd. DJ Short, de kweker en vader van deze soort, mengde de genetica van Juicy Fruit", een Thai Sativa, en een Purple Thai uit Ohio (een kruising tussen een Highland Oaxaca Gold en Chocolate Thai), met een Afghani man. Blue Cheese's andere ouder is Cheese, een van de meest beroemde soorten uit het Verenigd Koninkrijk, voornamelijk door haar uitgesproken geur. Blue Cheese is het uitmuntende, meervoudig bekroonde resultaat uit deze kruising en zowel kwekers als rokers zijn dol op haar vanwege haar buitengewone eigenschappen. Je zal onmiddellijk weten dat je iets speciaals hebt als je tijdens haar groei de prachtige blauwe en paarse tinten kan bewonderen. Ze is eenvoudig te kweken, zelfs voor minder ervaren kwekers. Blue Cheese heeft een prettig zoet en fruitig aroma, met muskusachtige ondertonen die ze gekregen heeft van de original Cheese. De high is lekker, soepel, vrolijk en euforisch en soms zelfs mild psychedelisch. 

Lees meer over Blue Cheese (Barney's Farm)

5. Lemon Haze (Zativo Seeds)

 • 60% sativa - 40% indica
 • Lemon Skunk x Amnesia Haze
 • 8-9 weken

Lemon Haze van Zativo Seeds is in veel opzichten een ware krachtpatser. Haar ongelooflijke kracht is een van de vele uitmuntende eigenschappen van deze soort. Het eindproduct is zeker niet voor beginnende rokers en zelfs sommige "experts" kunnen soms overweldigd raken door haar ongelooflijke kracht. Deze bizarre kracht zou niet als een verrassing moeten komen als je weet dat ze afstamt van Lemon Skunk en Amnesia Haze, twee soorten die erom bekend staan dat ze keihard inslaan. Voor een Haze, is de bloeiperiode met 8-9 weken vrij kort te noemen en ook haar hoogte, gemiddeld 80-140cm binnen, is prima te beheersen. In de aroma's en smaken worden aardse Skunk noten perfect gecombineerd met verfrissende vleugen citroen en sommige rokers beweren dat ze naar citroensnoepjes smaakt. Met maar liefst 21% THC zal de high opkomen als typisch "Sativa"; opwekkend, stimulerend, euforisch en psychedelisch, om later af te zakken in een hemelse, diepe ontspanning. 

Lees meer over Lemon Haze (Zativo Seeds)

6. Delahaze (Paradise Seeds)

 • 70% sativa - 30% indica
 • Delahaze
 • 9-10 weken

Paradise Seeds heeft veel tijd en moeite gestoken in de creatie van Delahaze. Hun doel was het beste van Haze te combineren met enorme opbrengsten en een korte bloeiperiode. Het lijdt geen twijfel dat Delahaze een formidabel succes gebleken is, die in veel opzichten kan worden beschouwd als "super plant". Voor cannabis kwekers is Delahaze een robuuste plant die niet alleen schittert vanwege haar enorme opbrengsten, maar ook haar weerstand tegen schimmels, wat haar een een taaie en vrij eenvoudig te kweken plant maakt. Binnen bedraagt haar bloeiperiode 9 weken, vrij kort voor een Haze. Maar gun haar een extra week en ze zal je belonen met het volledige bouquet van Haze en citrussmaken. De high begint euforisch en vrolijk en verschuift dan naar een heldere en gefocuste, lichamelijke buzz die wel urenlang kan aanhouden. Ze kan prima overdag worden gebruikt, maar natuurlijk ook in de avond als je wel een energiestoot kan gebruiken.

Lees meer over Delahaze (Paradise Seeds)

7. Casey Jones (Devil's Harvest Seeds)

 • 60% sativa - 40% indica
 • Trainwreck x Sour Diesel x Thai
 • 8 weken

Devil's Harvest Seeds vernoemde Casey Jones naar de legendarische, Amerikaanse volkslegende, wat al wat weggeeft over de populariteit en robuustheid van deze soort. Hoewel de soort overwegend sativa genen bezit, vertoont ze meer van de klassieke indica eigenschappen. Haar vegetatieve fase duurt slechts 3 weken en kwekers die van gezonde planten houden, zullen haar natuurlijke weerstand tegen schimmels absoluut waarderen. Houd er echter wel rekening mee dat deze dame graag de ruimte wil, want ze kan gigantisch worden als je haar laat gaan. En groeien zal ze! Met haar enorme kracht en uitmuntende genetica, zal ze kwekers verwennen met buitengewone opbrengsten, of je nu een beginnende kweker bent of een doorgewinterde veteraan. Er is een reden waarom sommigen haar de "runaway train" noemen onder de beroemde cannabis soorten. Connaisseurs houden van de complexe smaak, een aardse, pittige smaak die vermengd is met een vleugje Diesel, precies wat je zou verwachten van een hoogwaardige Kush. De high slaat snel in en is helder, soepel, vrolijk en opwekkend. 

Lees meer over Casey Jones (Devil's Harvest Seeds)

8. Mataró Blue (Kannabia)

 • 75% indica - 25% sativa
 • Black Domina x Mazar-i-Sharif x Blue Monster
 • 58-65 dagen

Kannabia noemt haar Mataró Blue het "lastigste genotype in onze catalogus" en waarschijnlijk verwijzen ze naar de moeite en de tijd die het heeft gekost om dit meesterwerk te produceren. Mataró Blue is een driewegkruising van de fruitige US Blueberry, een beroemde Afghan Mazar-i-Sharif en de zeer succesvolle Black Domina, een aantal van de beste Indica soorten ter wereld. In het resultaat van deze inspanningen worden de beste eigenschappen van deze soorten gecombineerd, zoals de productiviteit van Blueberry, de overvloedige hars productie van Mazar-i-Sharif en de structuur van Black Domina. Gerookt, kan je genieten van een overheerlijke mix van fruitige zoetigheid, samen met hints van kruiden, exotische specerijen en een snufje peper. Ze wekt een zeer sterke lichamelijke high op die kalmeert en ontspant, wat haar natuurlijk ook een goede keuze maakt voor medicinaal cannabis gebruikers. 

Lees meer over Mataró Blue (Kannabia)

9. Kalijah (Reggae Seeds)

 • Indica-dominant
 • Blue Heaven x Diesel x Afghan/Hawaiian
 • 45-55 dagen

Kalijah van Reggae Seeds is dan niet de meest hoogproductieve soort op de markt, maar zodra je haar proeft en haar spectaculaire high ervaart, moet je toegeven dat dit alles meer dan goedmaakt. Ze is een eenvoudig te kweken plant die niet veel nodig heeft om te floreren. Je kan haar bijna overal kweken, zelfs in kleine potten, en ze heeft niet veel voedingsstoffen nodig. Ze is bijzonder geschikt voor SOG projecten en ze zal flinke, compacte toppen ontwikkelen die druipen met hars. Als je haar betoverende kleurenpalet bewondert, zal ook haar uitgesproken geur opvallen, die ze gekregen heeft van haar Blue Heaven ouder uit de Blue familie. Dit combineert prachtig met de aardse citrusgeuren, afkomstig van haar Afghani ouder. Het is een geur die maar moeilijk te beschrijven is en die je nog lang zal bijblijven. De high is prettig en opwekkend, wat ideaal is voor allerlei creatieve activiteiten. 

Lees meer over Kalijah (Reggae Seeds)

10. Cream Caramel (Sweet Seeds)

 • 90% indica - 10% sativa
 • BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
 • 8-9 weken

Sweet Seeds heeft de naam Cream Caramel niet zomaar uit de lucht gegrepen. Deze kruising tussen BlueBlack, Maple Leaf Indica en White Rhino is beroemd om haar ongelooflijke caramel smaak, maar dit is slechts een van haar uitmuntende eigenschappen. Deze synthetische variant groeit op dezelfde krachtige wijze als een hybride. Dit maakt haar eenvoudig te kweken en je hoeft geen concessies te doen als het gaat om de opbrengsten, de smaak of de krachtige high. Haar verrukkelijke caramel smaak wordt prachtig geaccentueerd door aardse vleugen, afkomstig van de BlueBlack genetica. Cream Caramel is niet alleen een sensatie voor je smaakpapillen, want deze meervoudig bekroonde soort wekt een zeer krachtige high op waarmee je urenlang ontspannen op wolkjes drijft. De kracht maakt Cream Caramel ook een ideale soort voor medisch cannabis gebruikers die chronische pijn, slapeloosheid of stress willen verlichten.

Lees meer over Cream Caramel (Sweet Seeds)