Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

TOP 10 SATIVA

ONZE LIJST MET DE TIEN BESTVERKOPENDE SATIVA ZADEN BIJ ZATIVO

Cannabiskwekers en -rokers zijn om diverse redenen dol op sativa cannabis soorten. Kwekers kunnen zich verheugen op enorme oogsten, omdat sativa's over het algemeen grotere oogsten produceren in vergelijking met indica soorten. Connaisseurs zijn dol op sativa's vanwege hun aardse en pittige aroma die zorgen voor een prettige en bevredigende rookervaring. Een andere belangrijke reden waarom zoveel mensen dol zijn op sativa's, is dat hun effect stimulerend en opwekkend is en meestal niet vergezeld gaat van een knock-out stone en het gevreesde "couch lock" effect. Dit maakt sativa soorten de ideale soorten voor overdag. Sativa's kunnen je fantasie en creativiteit stimuleren en je kan er de hele dag actief mee blijven. Onze lijst met de top 10 sativa cannabis soorten kan jou helpen je favoriet razendsnel te vinden! P.S. Deze soorten zijn (bijna) zuivere sativa soorten, niet sativa-dominant.

1. Chocolope (DNA Genetics)

 • 95% sativa - 5% indica
 • OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
 • 8-9 weken

Chocolope van DNA Genetics is een van hun bestverkopende soorten en als je haar kwaliteiten beoordeelt, komt dat niet als een verrassing. Deze sativa-zware soort is super eenvoudig te kweken, zodat zelfs de minder ervaren kweker uitmuntende resultaten kan behalen met wat basisverzorging. Chocolope ontwikkelt gigantische toppen, die na een bloeiperiode van 8-9 weken een grote oogst zullen garanderen. Als je haar laat gaan, kan ze enorm groot worden, maar dit kan je eenvoudig onder controle houden door wat te toppen of te trainen. DNA Genetics creëerde Chocolope uit een kruising van OG Chocolate Thai x Cannalope Haze en was in staat alle geweldige Chocolate Thai eigenschappen te behouden, zoals haar heerlijke chocoladesmaak die haar bij veel rokers favoriet maakt. Chocolope heeft niet alleen ontelbare prijzen gewonnen, maar heeft dankzij haar uitmuntende genen ook een foutloos rapportcijfer van 100% bij elke wedstrijd waar ze aan meedoet.

Lees meer over Chocolope (DNA Genetics)

2. Utopia Haze (Barney's Farm)

 • 90% sativa - 10% indica
 • Brazilian sativa landrace
 • 10-11 weken

Barney’s Farm creëerde Utopia Haze door een Brazilian landras terug te kruisen. Gedurende een periode van 3 jaar, selecteerden ze zorgvuldig planten met de beste genen tot ze het gewenste, stabiele fenotype in handen hadden. Met Utopia Haze was Barney's Farm in staat een sativa soort te produceren die indruk maakt met krachtige groei, hoge opbrengsten en unieke smaken en aroma's. Kwekers vinden het prettig dat de soort tegen een stootje kan en dat ze eenvoudig te kweken is met een natuurlijke weerstand tegen schimmels en diverse ziekten. In optimale omstandigheden kan de plant wel 100cm hoog worden met een productie van 500-600g/m². Rokers zijn dol op haar smaak, die verfrissende vleugen citrus en munt bevat. Dankzij het hoge THC-gehalte van 22%, is het effect van Utopia Haze enorm krachtig. De hemelse high houdt lang aan en is vooral cerebraal en opwekkend.

Lees meer over Utopia Haze (Barney's Farm)

3. Chocolate Haze (Zativo Seeds)

 • 95% sativa - 5% indica
 • OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
 • 8-10 weken

Chocolate Haze van Zativo Seeds combineert een aantal geweldige eigenschappen in een verbluffende soort. Ze heeft alles wat je maar zou verwachten van een eersteklas sativa, beginnend met haar snelle bloeiperiode en enorme oogsten, tot haar geweldige smaken en zeer krachtige high. Beginners in het kweken zullen het fijn vinden te lezen dat ze eenvoudig te kweken is en dat ze alsnog indrukwekkende resultaten kunnen verwachten, vanwege haar groeikracht en potenties. Connaisseurs zijn dol op Chocolate Haze vanwege haar verfrissende en fruitige smaak, met overheerlijke chocolade ondertonen; een smaaksensatie die in de jaren '80 ontzettend populair was. Zoals je zou verwachten van een sativa van hoge kwaliteit, wekt ze een krachtige high op in je bol die helder en gefocust blijft, ietwat euforisch en psychedelisch, maar die tegelijkertijd ontspant. Chocolate Haze is een ideale medicinale plant voor de behandeling van angst, depressie en stress en ze kan ook helpen bij pijnstilling, migraines en artritis. 

Lees meer over Chocolate Haze (Zativo Seeds)

4. Kali Mist (Serious Seeds)

 • Sativa
 • sativas
 • 70-90 dagen

Kali Mist van Serious Seeds is een klassieke, bijna zuivere sativa die door sommigen "The Queen of Sativas" wordt genoemd. Ze is een unieke plant met een aantal buitengewone kenmerken. Een van haar unieke kwaliteiten is dat ze een zeer open plantenstructuur heeft, met maar weinig bladeren. Hierdoor kan licht zelfs de onderste takken bereiken, waardoor de opbrengst ongelooflijk hoog is. Ze zal dikke en strakke toppen ontwikkelen die overvloedig zullen groeien in spiraalvormige clusters. Haar toppen zijn extreem harsachtig en verwennen met een zeer aromatische, pittige geur. Als ze buiten wordt gekweekt, kan deze meervoudig bekroonde winnaar van Serious Seeds heel groot worden. Kwekers waarderen de schimmelwerende eigenschap, zodat zelfs regelmatige regenbuien geen enkel probleem vormen. Ze wekt een krachtige, gefocuste en heldere, stimulerende en opwekkende sativa high op. Kali Mist is een geweldig medicijn die kan helpen bij de behandeling van chronische pijn en menstruatiekrampen en ze is ook een goede soort voor de behandeling van stress en diverse stemmingsstoornissen. 

Lees meer over Kali Mist (Serious Seeds)

5. Super Silver (Dinafem)

 • 90% sativa - 10% indica
 • Super Silver x Super Silver
 • 70-80 dagen

Toen Dinafem Super Silver creëerden, waren ze uit op een sativa soort die uitspringt boven vele anderen. Dit doel is door Dinafem zeker bereikt met Super Silver. Deze uitmuntende soort maakt indruk met allerlei aantrekkelijke eigenschappen, die haar zeer gewild maken bij kwekers, connaisseurs en medisch cannabis gebruikers. Kwekers vinden het prettig dat Super Silver groeit met ongeëvenaarde kracht en dat ze snel bloeit in elke omgeving. Dit maakt Super Silver ook een geweldige soort voor minder ervaren kwekers die hoogwaardige cannabis willen zonder er iets voor op te offeren. Hoewel Super Silver haar volledige potentieel buiten kan bereiken, in een zonnig klimaat, zal ze ook binnen of in een kas goed presteren. Ze zal de kweker belonen met een intense smaak en aroma die hints van citrusvruchten, hout, kruiden en wierook op prachtige wijze combineert. Ze wekt een zeer krachtige, euforische high in de bol op die enorm lang kan aanhouden. 

Lees meer over Super Silver (Dinafem)

6. Dutch Haze (Dutch Passion)

 • 90% sativa - 10% indica
 • Dutch Haze
 • 9-11 weken

Diegenen die bekend zijn met cannabis soorten, weten wel dat Haze staat voor de beste kwaliteit. Niet veel soorten komen in de buurt van dat zuivere aroma en die buitengewone high waar Haze-soorten voor kunnen zorgen. Voor de gemiddelde thuiskweker kleven er echter altijd nadelen aan het bereiken van deze kwaliteit: De zeer lange bloeiperiode, soms wel meer dan 20 weken, en het feit dat de groei van Haze soorten snel uit de hand kan lopen, maakt de kweek er niet gemakkelijk op. Dutch Passion leverde geweldig werk in het oplossen van deze nadelen met hun fantastische Dutch Haze. Door wat indica genen erin te kruisen, zonder de sativa kwaliteit te benadelen, brengt Dutch Haze ons alles waar we zo dol op zijn in zuivere Haze soorten, zonder gedoe bij het kweken. Geniet van de typische Haze geur, die bloemrijk, fris, zuur en zoet is, met wat aromatische houten vleugen erbovenop. Zoals je zou verwachten van een eersteklas Haze van Hollandse bodem, wekt ze een super-krachtig, cerebraal en vrolijk effect op. 

Lees meer over Dutch Haze (Dutch Passion)

7. Durban (Sensi Seeds)

 • 90% sativa - 10% indica
 • Durban
 • 50-70 dagen

Durban, vernoemd naar de Zuid-Afrikaanse havenstad Durban, is de meest bekende, Afrikaanse cannabis soort. In tegenstelling tot andere sativa soorten, blijft de subtropische Durban klein en compact en ze is een favoriet onder lokale kwekers vanwege haar betrouwbaarheid en enorme opbrengsten. Omdat ze al generaties lang resultaten van topklasse produceert in haar thuisland, heeft Durban een geweldige reputatie, maar rokers en connaisseurs vanuit de hele wereld waarderen haar als een Sativa die niet met anderen kan worden vergeleken. Ze is beroemd om haar super-krachtige en verbluffende high. Toen Sensi Seeds Durban creëerde, was het doel deze kwaliteiten beschikbaar te maken voor kwekers in meer gematigde klimaten. Sensi's verbeterde Durban heeft alle verbazingwekkende eigenschappen van het origineel behouden. De zwaar vertakkende plant is zeer robuust en kan enorme hoeveelheden sappige, met kristallen bedekte toppen produceren die smaken naar citroen en anijszaden, zelfs in een zomer waar de zon niet de hele dag schijnt, zoals het geval kan zijn in ons klimaat. De unieke high van Durban is extreem krachtig en heeft narcotische eigenschappen, wat uniek is voor een sativa. Hoewel ze krachtig en kalmerend is, zal ze niet overweldigen zoals sommige indica's dat doen. 

Lees meer over Durban (Sensi Seeds)

8. Cannalope Haze (DNA Genetics)

 • 95% sativa - 5% indica
 • Haze Brothers x Mexican (Michoacán)
 • 8 weken

DNA Genetics' Cannalope Haze is een formidabele soort, mede dankzij haar complexe aroma en verbluffende oogst, maar vooral vanwege haar verrassend korte bloeiperiode. Minder ervaren kwekers zullen het prettig vinden dat ze gemakkelijk te kweken is. Cannalope Haze groeit met enorme kracht, wat haar een voortreffelijke soort maakt voor verschillende trim- en toptechnieken, die ze heel goed tolereert. Kwekers krijgen de kans om alles uit Cannalope Haze te halen, met oogsten die onder de juiste omstandigheden echt enorm kunnen zijn. Vanwege haar zeer harsachtige toppen is ze ook een prima kandidate voor hasj extractie. Cannalope Haze heeft een prettig, fruitig en ietwat citrus-achtig aroma met bloemrijke tonen, waardoor het roken een waar genot is. Haar high is energiek en stimuleert zowel lichaam als geest.

Lees meer over Cannalope Haze (DNA Genetics)

9. Buddha Haze (Big Buddha Seeds)

 • 90% sativa - 10% indica
 • Amnesia Haze x Manga Rosa S1
 • 11-13 weken

Buddha Haze van Big Buddha Seeds is een kruising tussen Super Silver Haze, G-13, Manga Rosa S1 en Amnesia Haze. Het resultaat van deze kruising is ronduit spectaculair: Een Haze die absoluut passend is voor de Buddha in iedereen dankzij haar schitterende high en unieke aroma. Ze zal gemakkelijk opgroeien tot een prachtige, grote plant, of ze nu in aarde of in hydroponic of aeroponic systemen staat. De bloeiperiode bedraagt ongeveer 11 weken, waarin ze een respectabele oogst zal produceren met grote en vette toppen. Buddha Haze mengt haar intensieve, tropisch zoete fruitsmaken met mango en wat vleugen zoete snoep. Ze wekt een sterke high op met een langdurige, euforische rush, waardoor Buddha Haze een geweldige soort is bij sociale gelegenheden, met vrienden of op feestjes. Haar vrolijke en positieve buzz houdt je alert en gestimuleerd, precies wat je nodig hebt als je inspiratie nodig hebt of een creatieve uitbarsting. 

Lees meer over Buddha Haze (Big Buddha Seeds)

10. Desfrán (Dutch Passion)

 • 100% sativa
 • Destroyer x Destroyer
 • 9-10 weken

Desfrán is een legendarische soort die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Amerika. Dutch Passion wilde deze voortreffelijke soort graag introduceren in Europa en ze bereikten dit door samen te werken met een meesterkweker uit Argentinië. Kwekers waarderen het feit dat Desfrán zich thuisvoelt in diverse omgevingen, zoals aarde of hydro, waar ze naar verhouding maar weinig voeding nodig heeft. Met haar immense kracht en enorme stretch tijdens de bloei, kan deze meervoudig bekroonde dame echter wel groot worden. Ze is perfect geschikt voor SOG en ScrOG kweekmethoden, waar ze zich volledig kan ontplooien en een maximale oogst kan produceren. Desfrán ontwikkelt zeer dichte toppen voor een sativa, die een fruitig aroma uitstralen van peren en groene appels, met hints van druif en meloen. Als je Desfrán vroeg oogst, zal ze de gebruiker verwennen met een sterke, cerebrale en psychedelische high. Toppen van latere oogsten zijn zoeter en nog krachtiger.

Lees meer over Desfrán (Dutch Passion)