Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Zativo’s Top 10 Regular Cannabis Soorten

Reguliere cannabis soorten zijn soorten van zaden die worden geproduceerd door de natuurlijke wijze van het bestuiven van vrouwelijke planten met een mannelijke plant. Reguliere zaden zullen uitgroeien tot planten die mannelijk of vrouwelijk kunnen zijn. Het voordeel van het kweken van reguliere cannabis soorten is dat zodra de mannetjes worden verwijderd, deze echte vrouwelijke planten bijzonder sterk en stress-resistent zullen zijn. Zo zal een echte vrouwelijke plant zelden een hermafrodiet worden. De verhoogde weerstand en tolerantie van de reguliere cannabis soorten kunnen ze ideaal maken voor beginnende kwekers. Ervaren cultivars kunnen reguliere cannabis soorten gebruiken als ze een nieuw kweekgebied of teeltwijze willen proberen. Met reguliere zaden, weet je dat je cannabis planten sterk genoeg zullen worden om variaties in kweekomgevingen te weerstaan en dat je planten zich gewoonlijk herstellen. Zativo's lijst van de top 10 reguliere cannabis soorten kan helpen bij het vinden van de juiste regular soort!

1. Big Bud (Sensi Seeds)

 • 85% indica - 15% sativa
 • Afghani x Skunk
 • 50-65 dagen

Cannabis liefhebbers kennen Big Bud van Sensi Seeds als een soort die opbrengsten kan leveren die niet van deze wereld zijn, maar de geschiedenis van de soort is ook heel interessant. Big Bud had haar oorsprong in de Verenigde Staten, maar toen de War on Drugs intensiveerde in de jaren 1980, werd ze naar het veiligere Nederland gebracht uit angst voor eventueel verlies van dergelijke uitzonderlijke ganja genetica. Sindsdien hebben toegewijde kwekers de soort onvermoeibaar verfijnd en verbeterd. Big Bud begon oorspronkelijk als een winterharde Afghani met Skunk invloeden. Haar groeiende kracht en de opbrengsten maakten haar in een mum van tijd een ongelooflijk populaire soort. De verscheidenheid van Big Bud neemt de soort terug naar die oorspronkelijke roots en dat blijkt zeker. Ze overtuigt niet alleen met buitengewone productie, maar ook met haar zoete, fruitige aroma en een zeer krachtige high. Terwijl ze minder ervaren rokers "knock-out" zou kunnen krijgen met haar pure kracht, is ze een soort die uitstekend is als je de ultieme ontspanning wilt of een plant wilt die hoge medicinale potentie heeft.

Lees meer over Big Bud (Sensi Seeds)

2. AK-47 (Serious Seeds)

 • Sativa dominant
 • AK-47
 • 53-63 dagen

De legendarische AK-47 van Serious Seeds heeft al talloze prijzen gewonnen in vele categorieën. De beroemde soort neemt nog steeds de topposities in beslag in de prijzencategorieën die variëren van beste sativa, hydro tot hash en meer. De meeste cannabis liefhebbers van vandaag zullen het er waarschijnlijk over eens zijn dat de AK-47 één van DE meest bekende cannabis soorten is die ooit zijn gemaakt en je zal naar alle waarschijnlijkheid moeilijk iemand kunnen vinden die er nog nooit van gehoord heeft of geen ervaring heeft met deze beroemde soort. Wat AK-47 zo'n uitstekende cannabis soort maakt zijn haar vele geweldige kwaliteiten. Ze komt zo dicht bij de "perfecte soort” als het maar kan, ongeacht hoe je naar haar kijkt. De soort combineert alles wat je maar kan wensen in een topklasse marijuana soort, van haar extreem hoge opbrengsten, het feit dat ze is heel gemakkelijk te kweken is, tot haar buitengewone potentie. AK-47 kan de perfecte soort zijn als je een zeer krachtige soort wilt kweken die hoog medicinaal potentieel heeft zonder het gedoe.

Lees meer over AK-47 (Serious Seeds)

3. Bubba Kush (Humboldt Seeds)

 • 100% indica
 • Bubble Gum x OG Kush
 • 8-9 weken

Bubba Kush van Humboldt Seeds heeft twee beroemde, multi-bekroonde ouders. De soort is een kruising tussen de zeer populaire Bubble Gum en de legendarische OG Kush, een combinatie die het bijna garandeert om geboorte te geven aan nog een fantastische super-soort. Telers houden van Bubba Kush voor haar compacte afmetingen, wat Bubba Kush beheersbaar maakt ongeacht in welke kweekomgeving ze zal groeien. Door haar compactheid, kan ze de ideale plant zijn voor kleine ruimtes binnen, maar ze kan ook goed buiten groeien in een droog en zonnig klimaat en is perfect voor kassen. Een ander pluspunt is haar snelle bloeitijd waarin ze prachtige, dicht op elkaar gepakte toppen ontwikkelt die zijn bezaaid met hars. Met haar beroemde ouders, is het niet verwonderlijk dat Bubba Kush's aroma er een is van een echte eersteklas cannabis soort, wat zorgt voor een uitstekende smoke met tonen van zoet fruit, hout en subtiele tonen van olie. Zoals je zou verwachten van een potente Indica, is haar effect zeer krachtig, kalmerend en diep ontspannend en kan lange tijd duren.

Lees meer over Bubba Kush (Humboldt Seeds)

4. Jack The Ripper (TGA Subcool Seeds)

Jack the Ripper, het vlaggenschip van TGA Genetics, werd gemaakt door kweker Subcool met het doel om hun befaamde Jack Cleaner soort beschikbaar te maken in de vorm van zaadjes. In de cannabis scene, wordt Jack the Ripper beschouwd als één van de snelste Lemon Hazes die beschikbaar is vandaag de dag. De kruising tussen een Jack Cleaner and Space Queen bloeit in een zeer korte 8 weken en het toont meestal Sativa kenmerken. Als je je afvraagt ​​waarom sommigen denken dat Jack the Ripper een van de beste Hazes beschikbaar is, zul je waarschijnlijk begrijpen waarom als je de ongelooflijke hoeveelheid kristallen ziet die ze produceert. Ervaar de verbazingwekkende citrussmaak van deze soort en alle twijfels dat we te maken hebben met een eersteklas kwaliteit soort worden gewist! Sommige fenotypes van Jack the Ripper werden gemeten met een respectabele 20% THC, wat haar effect super-krachtig, snel en zeer langdurig maakt.

Lees meer over Jack The Ripper (TGA Subcool Seeds)

5. Early Skunk (Sensi Seeds)

 • 65% indica - 35% sativa
 • Skunk #1 x Early Pearl
 • 55-65 dagen

Early Skunk van Sensi Seeds is een echte all-rounder soort die zal groeien en bloeien in vrijwel alle omstandigheden. Kwekers houden van Early Skunk voor haar hardheid en het feit dat ze snel groeit met de altijd betrouwbare resultaten. Dit is een soort waarmee zelfs minder ervaren kwekers zich kunnen verheugen op weelderige oogsten van geweldige toppen, zelfs in minder dan optimale noordelijke klimaten. Je kunt deze soort eenvoudig buiten in je tuin kweken, op je balkon of ergens anders, zolang als ze zonlicht zal krijgen. Dankzij haar Indica genetica, beloont Early Skunk met zeer compacte en met hars ingelegde toppen en respectabele opbrengsten. De Sativa kant van de soort komt door als je haar vrolijke, gelukkige high ervaart, die samen gaat met haar zeer krachtige Skunky body stone. Het resultaat is een sterk gebalanceerd effect dat energierijk en super-ontspannen is, allemaal op hetzelfde moment!

Lees meer over Early Skunk (Sensi Seeds)

6. Kalijah (Reggae Seeds)

 • Indica-dominant
 • Blue Heaven x Diesel x Afghan/Hawaiian
 • 45-55 dagen

Kalijah van Reggae Seeds breekt geen records als het gaat om opbrengsten, maar dit is slechts een klein nadeel dat je gelukkig zal accepteren wanneer je haar andere geweldige kwaliteiten ervaart, zoals haar verbazingwekkende smaak en spectaculaire high. Telers vinden de soort aantrekkelijk omdat ze een makkelijk te kweken plant is die kan gedijen met slechts wat basiszorg. Kalijah vereist niet veel voedingsstoffen zoals sommige andere soorten en ze kan in bijna alle ruimten groeien, perfect voor de teelt in potten in je tuin of op je balkon. Ondanks het gemak om haar te kweken, zal ze belonen met massale en zeer sappige, harsachtige toppen. Onder de vele cannabis soorten, onderscheidt Kalijah zich als een zeer mooie plant die iedereen zal verbazen met haar spectaculaire kleuren. Haar Blue Heaven ouder gaf Kalijah een kenmerkende geur die prachtig overeenkomt met de aardse en citrus geuren van haar Afghani kant. Naast haar unieke en aangename geur, zal ze een even aangename verheffende en energieke high geven, wat Kalijah een ideale smoke voor overdag maakt als je een boost van creativiteit wilt.

Lees meer over Kalijah (Reggae Seeds)

7. Strawberry Sour Diesel (Devil's Harvest Seeds)

 • 75% sativa - 25% indica
 • Strawberry Cough x Sour Diesel
 • 55-60 dagen

Strawberry Sour Diesel is één van de populairste cannabis soorten van Devil's Harvest Seeds en het is gemakkelijk te zien waarom. De kruising tussen een Sour Diesel en een elite fenotype van een Strawberry Cough van Dutch Passion Seeds heeft een hoog gehalte van CBD, wat haar een ideale plant maakt voor medicinale cannabis gebruikers die een meer evenwichtig effect willen. Maar Strawberry Sour Diesel heeft niet alleen een zeer hoog medicinaal potentieel. Ze biedt al de kracht zonder concessies te doen als het gaat om haar smaak, aroma en opbrengsten. Telers houden van haar, omdat ze één van die planten is die vroeg eindigt terwijl ze fantastische rendementen geeft samen met dat ze een ideale plant is als je wilt kweken in een SOG of ScrOG stijl. Wanneer gerookt, zul je onmiddellijk haar zeer intensieve smaak opmerken die de accentuerende citrus tonen met het kenmerkende Diesel aroma mooi balanceert. Strawberry Sour Diesel is een goed voorbeeld van een geweldige medicinale soort zonder een fout!

Lees meer over Strawberry Sour Diesel (Devil's Harvest Seeds)

8. Afghan Haze (Mr. Nice)

 • indica/sativa
 • Afghan x Haze (Thai/Columbia)
 • 10 weken

Afghan Haze van Mr. Nice is een mix tussen een Afghani en Haze en een echte old-school soort. Ze werd voor het eerst gekweekt in de jaren 90, waarin ze voor velen meteen een klassieker en all-time favoriet werd vanwege haar potentie en andere geweldige kwaliteiten. Deze Sativa/Indica kruising heeft niet veel nodig om te groeien, wat matige zorg is alles wat nodig is en ze zal bloeien. Ze is een van de soorten die geweldig zijn voor kwekers die al een paar eenvoudige soorten geprobeerd hebben en nu op zoek zijn naar een wat meer geavanceerde Haze kruising. Geef haar een overvloed aan licht en genoeg gezuiverd water en ze zal gedijen in vele soorten kweek met inbegrip van hydro of aarde. Met haar klassieke genetica, is het niet verwonderlijk dat haar effect zeer krachtig en langdurig is. Ze combineert een krachtige geest en body stone die je goed zal helpen om je te ontspannen en te concentreren. Met haar potentie, is Afghan Haze ook een zeer krachtige medicinale plant die kan helpen om chronische pijn, stress en depressie te verlichten.

Lees meer over Afghan Haze (Mr. Nice)

9. Bubble Gum (Serious Seeds)

 • indica/sativa
 • Bubble Gum
 • 56-63 dagen

Bubble Gum van Serious Seeds werd oorspronkelijk ontwikkeld in Indiana, V.S. Na verloop van tijd, bereikten de zaden Europa, waar twee kwekers uit Nederland hun eigen varianten maakten van deze geweldige soorten. De versie van de soort van Serious Seeds benadrukt de Sativa kwaliteiten van de soort, die hun versie waar maken aan de wortels van het origineel. Haar Sativa kant toont de groeiende kracht van de soort en de sterke groei en vooral als je het zoete Bubble Gum aroma van haar sappige toppen ervaart. Deze beroemde en unieke smaak samen met enkele van haar andere kwaliteiten verklaren gemakkelijk waarom Bubble Gum al veel beloningen heeft gewonnen. Ze won een aantal in de High Times Cannabis Cups samen met andere awards in talloze andere competities. Het tijdschrift “Soft Secrets” bekroonde Bubble Gum met "Plant of the Year" in 2006. Ze verrast echter niet alleen met haar zoete Bubble gum smaak. Ze heeft een positief, opbeurend en euforisch effect, precies de juiste smoke als je een ​​leuke tijd wilt hebben op sociale bijeenkomsten, feesten of festivals!

Lees meer over Bubble Gum (Serious Seeds)

10. Berry Bomb (Bomb Seeds)

 • Indica-dominant
 • Blueberry x Bomb #1
 • 6-8 weken

Berry Bomb van Bomb Seeds geeft ons de uitstekende smaak van de populaire Blueberry maar met grotere opbrengsten en hogere potentie. Om deze bijzondere soort te creëren, nam Bomb Seeds Bomb #1 genetica en combineerde ze met een met de hand geselecteerde elite Blueberry moeder. Als er een ding zeker is, is het dat Berry Bomb echt haar naam verdient. Ze maakt indruk met een echte explosieve groei en is tegelijkertijd erg makkelijk om te kweken, zowel binnen als buiten. Nog een van haar explosieve eigenschappen is haar kenmerkende opwaartse groei waarmee ze een enkele dikke cola zal groeien met grote internodale afstanden die zorgen voor een maximale opbrengst. Ze is gemakkelijk te knippen waardoor de plant zeer geschikt is voor ScrOG-type kweek. Net als andere soorten van de beroemde Purple/Blue familie, vertoont ze oogverblindende, kleurrijke tinten, afhankelijk van de temperatuur. Ze zal een klassieke Indica high geven, die ontspannend en rustgevend is, maar met een aantal Sativa kwaliteiten voor een meer evenwichtig effect wat geen “knock-out” zal veroorzaken.

Lees meer over Berry Bomb (Bomb Seeds)