Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

TOP 10 CANNABIS ZADEN VOOR DE BUITENKWEEK

BEKIJK ONZE LIJST MET DE TOP 10 BESTVERKOPENDE CANNABIS SOORTEN VOOR BUITEN, HIER BIJ ZATIVO

Je cannabis buiten kweken, zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft, is een extreem lonende ervaring. En dat niet alleen, het is opvallend eenvoudig, zeker vergeleken met binnenkweken. Je hebt slechts een afgelegen locatie nodig met aarde, zonlicht en water en je kan aan de slag! Om het compleet te maken, worden cannabis planten in de buitenlucht vaak groter dan hun tegenhangers in een binnenruimte, waardoor de oogst ook groter is. Om je dus een idee te geven over de meest geschikte soorten voor buiten, hebben we een mooie lijst samengesteld met de beste zaden, op volgorde van populariteit door onze klanten hier bij Zativo.

1. BIDDY EARLY - SERIOUS SEEDS

Biddy Early, vernoemd naar de Ierse kruidenkenner, is een kruising van Early Skunk x Warlock. Ze is de ultieme cannabis soort voor buiten, zeker als je woont in de meer noordelijke gebieden van Europa. Ze werd in feite als eerste gekweekt door Gerrit, van Magus Genetics, speciaal voor het vochtige en koude Nederlandse klimaat. Daarom mag ze pochen met een extreme weerstand tegen lage temperaturen, ongedierte, schimmels en ziektes. Het maakt haar een uitmuntende keuze voor beginners, die een eenvoudig te kweken soort zoeken, of personen die in een klimaat wonen dat overeenkomt met Nederland. Hiermee wordt niet bedoeld dat je door kan scrollen als je in een warmer klimaat woont, omdat ze echt zal genieten in de warmte. Biddy Early kan tot 2 meter hoog worden en produceert serieuze oogsten. De geproduceerde toppen zijn meervoudig bekroond en wekken een krachtige en ontspannende high op met de zoete, toch aardse rook. Biddy Early is ook snel klaar, want aan het einde van september mag de schaar worden gepakt. Combineer dit plaatje en je snapt waarom ze hier bij Zativo de meeste populaire cannabis soort voor buiten is.

Lees meer over Biddy Early.

2. FRISIAN DEW - DUTCH PASSION

Frisian Dew is een bekroonde klassieker en ontzettend beroemd binnen het wereldje van buitenkwekers; echt elke kweker heeft van haar gehoord. Ze is een prachtige, 50/50 hybride, gecreëerd door het kruisen van Super Skunk x Purple Star en het resultaat is een enkele reis naar euforie omdat ze zowel lichaam als geest ontspant. Dit wordt perfect aangevuld door haar exotische en lekkere smaakprofiel, waar mango, citrus en pittige tonen worden gemengd in een fantastische rook. Maar waarom zijn onze buitenkwekers nou zo dol op haar? Nou, ze biedt een enorme veelzijdigheid, maar ook weerstand tegen plagen, ziektes en lage temperaturen die vaak hand in hand gaan met het buitenkweken, zeker in de koelere gebieden van Noord-Europa. Frisian Dew zal buiten meestal aan het begin van oktober de volwassenheid bereiken en ze kan dan bizar grote oogsten produceren. Iedereen die zichzelf als buitenkweker beschouwt, moet haar proberen.

Lees meer over Frisian Dew.

3. CRITICAL - ROYAL QUEEN SEEDS

Critical van Royal Queen Seeds was een oefening in eersteklas kweekvaardigheden. Dankzij hard werken, heeft Royal Queen Seeds een cannabis soort gemaakt, die kracht, grote oogst, smaak, weerstand en kweekgemak in een pakketje combineert. Dit maakt haar een goed afgeronde all-star en het is dus geen verrassing dat ze bekroond is. Critical, gemaakt van Afghani x Skunk, biedt een krachtige high waar je echt stoned van wordt en die het lichaam en de geest ontspant. De rook is soepel en bedompt en vangt het smaakprofiel van haar ouders. Critical is ontzettend gemakkelijk te kweken, zelfs in de koelere gebieden van Europa. Dit heeft ze te danken aan haar weerstand, maar ook aan haar razendsnelle bloeiperiode, waardoor ze vaak al eind september kan worden geoogst. Als het gaat om de opbrengst, kan Critical tot wel 650 gram per plant leveren als ze buiten staat.

Lees meer over Critical.

4. GUERILLA'S GUSTO - SENSI SEEDS

Zoals de naam al suggereert, is Guerilla's Gusto speciaal ontwikkeld voor discrete en sterke guerrillakweek. Deze cannabis soort is een van de beste guerrilla's op de markt, gemaakt van een combinatie van vele Indian soorten. Daarom groeit ze met een kracht en uitbundigheid die nodig is voor een soort die grotendeels aan haar lot wordt overgelaten. Hoewel ze in eerste instantie ontwikkeld is in Spanje, verhuisde Guerrilla's Gusto naar Nederland, waar ze met andere soorten werd gekweekt en verfijnd om te kunnen groeien in koelere, minder meegaande klimaten. Omdat ze overwegend indica is, zal de high van Guerrilla's Gusto de nadruk leggen op ontspanning, waarbij pijntjes en kwaaltjes vervagen, in zowel de geest als het lichaam. Guerrilla's Gusto wordt geleverd als standaard zaadje, dus het is mogelijk om ook mannelijke planten te krijgen, wat geweldig is voor personen die wel houden van een beetje experimenteren. Voor wat betreft de bloeiperiode en de opbrengst, Guerrilla's Gusto kan halverwege september een gulle oogst leveren.

Lees meer over Guerrilla's Gusto.

5. OG KUSH - DINAFEM

OH Kush van Dinafem is een van de meest bekende cannabis soorten van onze tijd en het toeval wil dat ze vooral buiten uitblinkt. OG Kush, het resultaat van een kruising van Lemon Thai/Pakistani x Chemdawg, is razendsnel beroemd geworden en ze is een favoriet onder connaisseurs, voornamelijk in de VS. OG Kush is extreem gemakkelijk te kweken, hoewel ze wel een warmer klimaat nodig heeft om echt te floreren. Als je niet op een warme plek woont, is kweek in een kas ook een rendabele optie. Over het algemeen zal ze buiten een hoogte bereiken van 3 meter, waarbij ze begin of half oktober kan worden geoogst en een opbrengst produceert van tot wel 1100g per plant. Gerookt slaat OG Kush in op de zintuigen met een bedompte, diesel- en citrussmaak. Dit werkt door in het zwaar stoned effect, waarbij het hele lichaam tot rust komt. Deze soort is ideaal voor aan het einde van de dag.

Lees meer over OG Kush.

6. SUPER SILVER HAZE - MR. NICE

Mr. Nice is een zadenbank die trots is op hun niet aflatende kwaliteit en old-school genetica. Super Silver Haze is hier een perfect voorbeeld van en is een toonbeeld van bekroonde kracht. Super Silver Haze won de High Times Cannabis Cup in 1997, 1998 en 1999 en ze is tot op heden een favoriet gebleven onder veteranen. Zoals de naam al suggereert, is ze een sativa dominante cannabis soort, die een extreem krachtige, torenhoge, cerebrale high opwekt. Meer exact: Ze bestaat voor 25% uit Skunk, 25% uit Northern Lights en 50% uit Haze. Super Silver Haze groeit uitbundig en kan behoorlijk veeleisend zijn, ook buiten. Daarom is ze meer geschikt voor wat meer ervaren kwekers. Maar ze is de moeite absoluut waard, want Super Silver Haze kan buiten meer dan 550g/plant opleveren. En we hebben het hier over 550g+ aan spul van topkwaliteit! Ze is een beproefde klassieker en het feit dat ze nu nog net zo populair is als tien jaar geleden getuigt van haar kwaliteit. Er is geen twijfel mogelijk aan haar plaats in deze lijst als een van de beste cannabis soorten voor buiten.

Lees meer over Super Silver Haze.

7. KUSHBERRY - DNA GENETICS

Kushberry etaleert de beste Amerikaanse genen, omdat ze een combinatie is van twee West Coast titanen: OG Kush x Blueberry. Het resultaat is een smaakexplosie voor de tong en een tomeloze high in je bol en lijf. Gerookt produceert Kushberry een smaak die zoete bessen mengt met de friszure citrusvruchten uit de Diesel familie. Dit levert een behoorlijk unieke ervaring, die liefhebbers echt moeten proberen. De high wordt geprezen als een van de sterksten uit de catalogus van DNA Genetics en wekt een intens ontspannen en vrolijk gevoel op. Buiten heeft Kushberry een relatief snelle bloeiperiode en ze groeit uitbundig. Onder optimale omstandigheden kan je een oogst verwachten van grofweg 500g+ per plant en deze buit kan begin oktober worden opgehaald.

Lees meer over Kushberry.

8. FREEZE CHEESE '89 - BIG BUDDHA SEEDS

Freeze Cheese '89 is een old-school, indica klassieker die een favoriet is in de coffeeshop. Ze is de mix van een Friesland '89 x Big Buddha Cheese (reversed) en hiermee wordt het beste van beiden gecombineerd in een ijzige, bedompte en elegante plant die zelfs nu nog haar mannetje staat tegen de jongere, moderne soorten. Zoals je zou verwachten van een klassieke indica, is het opgewekte effect een zware stone die hard inslaat. In het smaakprofiel worden verse citroen en dennen met meer prikkelende, skunky en cheesy ondertonen gemengd. Ze is een behoorlijke traktatie en een van de redenen waarom ze zo'n bestseller is onder onze klanten. Freeze Cheese '89 draait echter niet alleen om een old-school smaak en high. Dankzij de gebruikte kweekexpertise, is ze eenvoudig te kweken en heeft ze een hoge weerstand tegen schimmels en ongedierte. Daarom is ze net zo geschikt voor de beginner, die zijn eerste stappen zet in de buitenkweek, als voor de veteraan of connaisseur die op zoek is naar een hoogwaardige soort voor zijn stash. Tijdens de groei zal ze zich helemaal bedekken met ijzige hars, waardoor ze ook buitengewoon geschikt is voor de productie van hasj; Big Buddha noemt haar zelfs liefkozend "the frostmaster". Buiten kan Freeze Cheese '89 meestal halverwege oktober worden geoogst, waarbij ze bovengemiddelde oogsten levert.

Lees meer over Freeze Cheese '89.

9. BLUEBERRY - ZAMBEZA SEEDS

Blueberry is een legende in de cannabis wereld en draait al mee sinds de late jaren '70. Sindsdien is ze betrokken geweest bij de creatie van ontelbare andere soorten, die allemaal het beste uit haar genen als basis hebben gebruikt. Blueberry van Zambezia is hier slechts een voorbeeld van en ze combineert de originele Blueberry met Northern Lights XL. Het resultaat is een hybride die trouw blijft aan haar oorsprong, maar ook net dat beetje extra weerstand heeft, wat nodig is om in de de koudere klimaten van Europa te floreren. Gerookt produceert Blueberry een zoete, fruitige smaak waar je geen genoeg van kan krijgen. De high is een krachtige, maar ontspannende lichamelijke stone, waarmee je zachtjes afdaalt in puur genot. Dit komt allemaal samen in een goed afgeronde cannabis soort voor buiten, maar het is met name de weerstand die haar populair heeft gemaakt bij Europese kwekers en dit heeft haar een plaats opgeleverd op onze lijst met beste soorten voor buiten. Blueberry kan gewoonlijk begin oktober worden geoogst, waarbij de buit 400g+ per plant kan bedragen.

Lees meer over Blueberry.

10. CASEY JONES - DEVIL'S HARVEST SEEDS

Casey Jones, de kruising van de legendarische Trainwreck x Sour Diesel x Thai, is een relatief nieuwe, meervoudig beroonde soort die al snel bekendheid heeft vergaard als een van de beste cannabis soorten voor buiten. Buiten is Casey Jones niet bang om indruk te maken, want ze groeit groot en imposant. Dit is iets waar je rekening mee moet houden als discretie van belang is, want Casey Jones zal zich niet inhouden. Het pluspunt is dat je mogelijk kan eindigen met toppen zo groot als je onderarm, waarvan je zeker weten vrolijk wordt. In aanvulling hierop, is Casey Jones eenvoudig te kweken en zeer goed bestand tegen schimmels, ondanks het feit dat ze veel hars produceert. Dit maakt haar ideaal voor zowel beginners als veteranen; beginners kunnen de kneepjes van het vak leren en veteranen kunnen bizarre oogsten behalen met bijna hallucinerende wiet. De door Casey Jones geproduceerde smaak wordt door diesel gedomineerd, vermengd met aardse ondertonen en een pittig accent. De high komt direct op en is opwekkend van aard. Verwacht een vrolijke euforie voor de geest en een lichte buzz voor het lichaam. Casey Jones kan meestal aan het einde van september worden geoogst en die oogst is extreem overvloedig.

Lees meer over Casey Jones.