Amnesia - Super Strains

Note: Amnesia Haze is not the same strain as 'Amnesia'; a multiple cannabis cup winner from the nineties from the seedbank 'Super Strains' (called Hy-Pro Seeds back in the day)

Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Amnesia Haze

Amnesia Haze is verkrijgbaar van de volgende kweker(s):

Amnesia Haze: Award-winnende sativa van de hoogste orde

  • Genetica: 70% sativa - 30% indica
  • Ouders: Zuidoost-Aziatisch (Laos) x Jamaicaans x Afghani-Hawaiiaans
  • Bloeitijd: 10-13 weken
  • Lengte: medium-hoog
  • Opbrengst: 400-600g/m²
  • THC%: zeer sterk

Geen cannabis Hall of Fame zou compleet zijn zonder Amnesia Haze, de beroemde cannabis bekerwinnaar. Als één van de meest populaire Sativa-dominante soorten van alle tijden, is ze nog steeds een van de meest herkenbare leden van de Haze familie en voor een goede reden.

Velen die het plezier hadden om Amnesia Haze te ervaren zijn verbaasd door zijn psychoactieve potentieel, intrigerende zoete en kruidige smaak en karakteristieke Haze plantaardige samenstelling. Dus waar komt deze super kruising vandaan en waarom is het zo geweldig?

Amnesia Haze is een Nederlandse cannabis klassieker gekoesterd in de coffeeshops van Amsterdam. Deze illustere soort, welke lange tijd terug dateert, heeft zijn plaats behouden als een van de groten der aarde, zelfs tot op de dag van vandaag! Het is een tropische mix van Zuidoost-Aziatische (Laos), Jamaicaanse en Afghani-Hawaiiaanse genetica, wat het een 70% sativa dominante kruising maakt. Hoewel het niet een pure sativa is, kan de intens opwaartse high je anders laten denken.

SMAAK, GEUR… EN HET EFFECT VAN AMNESIA HAZE

Gerookt of vaped, heeft Amnesia Haze een aromatherapie-achtig boeket dat je bijna net zo vrolijk en levendig zal maken als haar euforische cerebrale high. Onder het weelderige fruit, voegen de pittige Thaise en Jamaicaanse noten een scherpe beet toe, terwijl zoete, florale tonen erboven op zitten om alles samen te binden en de algehele ervaring voltooien.

De smaak is verleidelijk, maar het maakt niet uit hoe lekker, het komt in als een verre tweede na het beruchte effect van Amnesia Haze. De zeer toleranten kunnen Amnesia Haze tot aan het slapen roken als ze willen, terwijl de midden rang rokers deze soort meestal reserveren voor enkel gebruik overdag. Nieuwkomers voor Haze soorten, moeten echter zeer voorzichtig zijn bij het genieten van dit krachtige kruid.

Amnesia Haze is een gelukkige, euforische soort die de geesten verheft en laat de meeste rokers grijnzen als een gek. Het THC is zeer hoog, ver boven 20%. In combinatie met relatief lage CBD niveau’s en een hoog percentage van Sativa genetica, zullen de effecten rechtstreeks naar je hoofd stijgen, maar Amnesia Haze heeft een sluipend effect dat zijn aanwezigheid pas bekend maakt na 15 minuten of iets langer.

Geniet met mate en je voelt je comfortabel sociaal en klaar om te kletsen of lachen om de kleinste grap. Ga je te ver, dan kunnen de dingen snel uit de hand lopen waardoor je staart in vergetelheid en niet in staat bent om überhaupt te functioneren. Ons beste advies is om langzaam met deze soort te beginnen.

HOE KUN JE AMNESIA HAZE KWEKEN

Hoewel Amnesia Haze in grote vraag is in de Nederlandse coffeeshops, blijven commerciële kwekers over het algemeen uit de buurt van deze soort vanwege de lange eindtijden en de vraag voor frequente aandacht. Er is veel meer kans om te worden gekweekt door deskundige kenners die het geduld en de wens hebben om de tijd en inspanning te spenderen die nodig is om het ware potentieel eruit te halen.

Bij het kweken van Amnesia Haze, zijn er weinig zaken om te overwegen. Het is een hoge plant met weinig zijtakken die veel ruimte nodig heeft om te groeien. Het produceert een enorme cola en vele dichte toppen op de zijtakken. Omdat het een sativa is, heeft Amnesia Haze een verlengde bloeitijd van 10-13 weken, maar het is zeker het wachten waard omdat het een forse 600g/m² kan opleveren, wanneer binnen gekweekt. Het is een soort die van warmere klimaten houdt en heeft veel zonnige dagen nodig om te gedijen, als buitenshuis geteeld. In deze situatie kunnen deze grote monsters meer dan 700g/plant gedroogd opleveren. De oogstmaand moet minstens eind oktober zijn, maar idealiter een beetje later in november. Het is gevoelig voor ziekten en plagen dus wees voorzichtig wanneer je het buiten het plant.

Voor het beste resultaat, plant Amnesia Haze in de bodem in een overdekte omgeving met volop ruimte en gebruik organische voedingsstoffen. Het verdraagt ook de meeste training methoden, met inbegrip topping en SOG. Als je denkt dat je niet genoeg hoogte hebt om de lengte aan te kunnen, ga dan direct van ontkiemen naar een 12/12 of zelfs een 10/14 verlichting-schema om bloeien meteen af te dwingen.

In het begin, lijkt Amnesia Haze meer op een Indica met brede, donkergroene bladeren, maar naarmate je planten groter worden, worden de bladeren dunner en beginnen er meer uit te zien als een klassieke Sativa. De kleuren veranderen naarmate de tijd verstrijkt van diepgroen naar Haze’s karakteristieke metallic zilver met veel THC kristallen en een delicate sprankel van perzikkleurige stampers. Als de toppen rijpen, kunnen sommige tinten van paars aannemen, zelfs met een stabiele temperatuur, en de haren worden donkerder, gaande van perzik naar donkeroranje. Individuele toppen hebben weinig suikerbladen. Het maakt het trimmen snel en gemakkelijk, en dat hebben we allemaal graag.

Over het algemeen, is Amnesia Haze een zeer lonende kruising. Soorten als deze maken cannabis zo veel interessanter, en als je avontuurlijk bent en je wilt wakker worden uit een indica geïnduceerde slaap, is dit een juweel dat je wilt proberen. De kenmerkende euforische high zal je verbeelding starten en stelt de dingen in een nieuw curieus perspectief.

CANNABISZADEN GERELATEERD AAN AMNESIA HAZE

Amnesia Haze werd vaak gekruist met andere soorten. Bekijk hier beneden alle beschikbare cannabis soorten waarbij Amnesia Haze een onderdeel is van de genetica:

Opmerking: Amnesia Haze is niet dezelfde cannabis soort als 'Amnesia'; een meervoudige Cannabis Cup winnaar uit de jaren negentig van de zaadbank 'Super Strains’ (vroeger genaamd Hy-Pro Seeds)

Bekijk: