Cannabis Zaden

Zativo biedt een enorme selectie cannabis zaden aan van beroemde kwekers en zadenbanken, waaronder kwaliteitszaden van Sensi Seeds, Barney’s Farm, Serious Seeds, Royal Queen Seeds, Dinafem, Greenhouse Seeds en nog vele anderen. Wanneer je het aanbod cannabis zaden bekijkt, vind je zaden van topklasse met uitsluitend de beste genetica, of je nou zoekt naar sativa, indica, feminized zaden, regular zaden of autoflowering zaden! We bieden ook CBD-rijke zaden aan, die uiteraard geschikt zijn voor medicinaal cannabis gebruikers, maar ook voor personen die gewoon dol zijn op hun gebalanceerde effect. Eersteklas cannabis zaden vind je bij Zativo!

Bekijk:

Cannabiszaden: Er zwerven honderden verschillende soorten op de wereld rond

DE GESCHIEDENIS VAN CANNABIS

Hoe is het ooit allemaal begonnen? De hedendaagse cannabis behoort oorspronkelijk tot de Hennepfamilie van 90 miljoen jaar geleden, en dat is ongeveer 87 miljoen jaar voordat de eerste Homo Sapiens op deze aardbodem rondliep. Tot op heden tonen de bewijzen aan dat cannabiszaden al 10.000 jaar deel uitmaken van het leven van de mens. Wetenschappers hebben ontdekt dat "Cannabis Sativa" al zo'n 6.000 jaar geleden in China werd gebruikt voor de vezels en vanwege de medicinale eigenschappen.

Cannabis was ook aanwezig in India en werd voor diverse doelen gebruikt. De cannabis-genetica uit India wijken op verschillende punten af van de Cannabis Sativa, dat is de reden dat men het Cannabis indica noemt. Archeologen zijn nog steeds op onderzoek om het gebruik van cannabis en cannabiszaden in de oudheid volledig te achterhalen.

Historisch gebruik van Cannabis

VERSCHILLENDE SOORTEN CANNABISZADEN

Hoewel cannabiszaden identiek lijken produceren ze verschillende types planten. In de volgende alinea's laten we de verschillen zien tussen de verschillende soorten cannabiszaden. We bekijken waar ze voor gebruikt worden en wat de groeikenmerken zijn, alsmede nog enkele wetenswaardigheden.

HET GESLACHT VAN DE PLANT

Laten we eens beginnen met het geslacht van de plant. Cannabis is een cultivar waarbij drie verschillende planten alledrie een verschillend geslacht kunnen hebben, te weten mannelijk, vrouwelijk of hermafrodiet. Ze verschillen qua uiterlijk, groei en werking. Tot dusver is het bijna onmogelijk het geslacht van de plant al tijdens de groeiperiode (vegetatieve fase) te kunnen vaststellen. Gedurende de eerste weken van de bloeiperiode tonen de planten hun vrouwelijke of mannelijke geslachtskenmerken. Hermafrodieten worden pas in een later stadium van de bloeiperiode herkend.

Vrouwelijke Cannabisplanten

Vrouwelijke planten ontwikkelen witte stampers die zich aan het begin van de bloeiperiode bij de internoden vertonen. Nadien nemen de stampers toe in dezelfde gebieden van de internoden. Deze stampers groeien uit de bloemkelken (de cannabistoppen) De bloemkelken hebben een druppelvorm en maken het hoofdbestanddeel uit van een top. Later in de bloeiperiode beginnen de stampers te krullen en de kleur verandert van wit naar geel, oranje, en uiteindelijk worden ze bruin. De functie van de stampers is om de pollen op te vangen en het naar het binnenste van de bloemkelken te transporteren, die op hun beurt weer de zaden produceren.

Vrouwelijke planten produceren harsen die grote concentraties THC bevatten, evenals andere gewilde cannabinoïden en terpenen. Wat men toppen noemt is eigenlijk een verzameling bloemkelken, stampers, kleinere blaadjes, en steeltjes die de toppen bijeen houden.

Mannelijke Cannabisplanten

Mannelijke planten beginnen aan het begin van de bloeiperiode zaaddozen te ontwikkelen. Deze zaaddozen bevatten pollen en zijn bevestigd aan kleine steeltjes die zich tussen de internoden bevinden. De functie van de pollen is het bestuiven van vrouwelijke planten, die op hun beurt weer zaden produceren om zich te kunnen voortplanten. Mannelijke planten produceren nauwelijks THC, voor recreatieve doeleinden zijn ze hierdoor ongeschikt. Doorgaans zijn mannelijke planten in een cannabistuin ongewenst, omdat wanneer de vrouwelijke planten eenmaal bestoven zijn ze nauwelijks nog THC produceren, en de opbrengst beperkt wordt. Mannelijke planten kunnen natuurlijk wel gebruikt worden voor het produceren van zaden.

Mannelijke en vrouwelijke cannabisplanten

Hermafrodiete Cannabisplanten

Cannabis heeft ook de aanleg om hermafrodiet te worden, wat betekent dat vrouwelijke planten behalve bloemkelken ook zaaddozen beginnen aan te maken. Dit verschijnsel treedt op nadat de planten gestrest raken. De plant voelt aan dat de kans op voortplanting uitermate gering is. Als gevolg daarvan proberen vrouwelijke planten, om zich toch voort te kunnen planten, pollen aan te maken zodat ze aan zelfbestuiving kan doen en zaden kan produceren. Het komt bijna nooit voor dat mannelijke planten door de stress bloemkelken produceren.

FEMINIZED EN REGULAR CANNABISZADEN

Regular zaden komen voort uit vrouwelijke planten die bestoven zijn door mannelijke planten. Er is een fifty-fifty kans dat gewone zaden zich ontwikkelen tot een mannelijke of vrouwelijke plant, met af en toe een hermafrodiet ertussen.

Wacht even, zijn vrouwelijke- en feminized zaden niet hetzelfde? Niet echt. Cannabiskwekers waren het een beetje zat om de mannelijke en vrouwelijke planten van elkaar te scheiden en 50% van hun planten op de composthoop te laten belanden. Er bestond een enorme vraag naar 100% vrouwelijke zaden. Experts op het gebied van cannabis deden een fantastische ontdekking: als er colloïdaal zilver aan de vrouwelijke plant wordt toegevoegd gaat ze pollen produceren. Wanneer deze pollen dezelfde, of andere vrouwelijke planten, bestuiven worden de zaden 100% vrouwelijk, vandaar de term "feminized".

CANNABIS GENETICA

INDICA

Jean-Baptiste Lamarck ontdekte in 1785 dat de soorten cannabis uit India onderscheiden dienden te worden van de reeds beschreven Cannabis sativa. Indica is het klassieke Griekse en Romeinse woord voor India, daarom werden deze planten bestempeld als Cannabis indica. Deze planten groeien in droge woestijngebieden en bergachtige gebieden. Indica strains zijn ook afkomstig uit Afghanistan, Pakistan en andere omliggende landen.

De klassieke indica kenmerken zijn de geringe hoogte van 100cm, de breed wordende bladvingers, en de compacte toppen. Indica strains hebben zich geëvolueerd zodat ze in staat zijn vocht vast te houden om zichzelf tegen de zon te beschermen met een struikachtig voorkomen. Indica variëteiten produceren bijzonder veel hars die ze helpt om de ruwe omstandigheden van de geografische locatie te kunnen overleven. De effecten na het gebruik zijn tamelijk verdovend, narcotisch, en kunnen couch-lock veroorzaken. Hier volgen enkele van de waanzinnigste indica's die er zijn.

GanjaMan Indica

Critical Kush van Barney's Farm
Voor degenen die alles in één willen: Critical Kush heeft alles wat je wenst. Deze strain produceert in no-time een grote opbrengst. De THC tikt een gehalte van 22-25% aan. Barney's Farm is een van de meest gerespecteerde zadenbanken die er zijn; hun zaden zijn van onberispelijke kwaliteit!

LA Confidential van DNA Genetics
DNA Genetics ontwikkelde een legendarische wereldberoemde indica met de naam LA Confidential. De high is voortreffelijk; je bent gelijk ontspannen als je een paar trekjes neemt. Deze plant bevat een overvloed aan THC en heeft een zeer korte bloeiperiode.

The Kali van Big Buddha Seeds
De uitzonderlijke Kali is een zuivere landras Afghan, 100% indica. Big Buddha Seeds heeft jaren besteed aan het perfectioneren van deze schoonheid door middel van uiterst zorgvuldige selectie en stabilisering. Als je deze wiet rookt is de weg terug naar middelmatige strains erg lastig.

Indica en Sativa

SATIVA

Sativa variëteiten zijn doorgaans uit tropische streken afkomstig, zoals het regenwoud. Ze tieren weelderig onder warme en vochtige omstandigheden. Sativa's zijn afkomstig uit Thailand, Vietnam, Cambodja en andere Zuid-Oost Aziatische landen. Deze genetica worden ook aangetroffen overal tussen Centraal- en Zuid-Amerika tot aan Sub-Sahara Afrika. Sativa's kunnen 150-400cm. hoog worden. De toppen zijn tamelijk pluizig en de bladvingers zijn smal. Deze kenmerken zorgen ervoor dat sativa's het goed doen in tropische klimaten. Sativa strains leveren doorgaans een inspirerende en energieke high. Nu stellen we je voor aan enkele sativa-dominante strains.

Chocolope van DNA Gentetics
Dit is een ware chocoladeparadijs. Het kostte DNA Genetics bloed, zweet en tranen om deze cannabis strain te perfectioneren. Chocolope is echt een superster bij de sativa connaisseurs. Zonder dollen, dit is echte sativa perfectie, en een fantastische aanwinst voor ieder ganja tuin.

Chocolate Haze van Royal Queen Seeds
Veel woorden hoeven we hier niet aan vuil te maken... De hemel bestaat! En dat is in de vorm van Chocolate Haze van Royal Queen Seeds. Zij creëerden deze volmaaktheid om alle sativa-enthousiastelingen te plezieren. Chocolate Haze wekt de meest inspirerende high op die je je maar voor kunt stellen. De opbrengsten zijn royaal en het THC-gehalte is meer dan 20%.

Freddy's Best van Dutch Passion
Freddy was een kweekexpert die voor Dutch Passion werkte. Het was zijn wens een te gekke erfenis achter te laten. Freddy's Best bestaat uit Chocolope, Dutch Haze en nog enkele andere toegevoegde sativa en Haze soorten. Dit resulteerde in het ontstaan van een onberispelijke sativa, met een stevige oogst, high, en potentie.

Sativa vs indica effecten

RUDERALIS

Cannabis ruderalis, a.k.a ruderalis, is een unieke cannabissoort. Ruderalis groeit in koude noordelijke klimaten zoals Noord-Europa, Noord-Rusland, en Canada. Deze klimaten zijn behoorlijk koud voor de planten, daarom moeten ze om te overleven snel zaden produceren. In deze klimaten is er een tijdsframe van 3 maanden waarin de ruderalis kan gedijen. Daarom doet ze er maximaal drie maanden over om van zaadje tot oogst te gaan - best snel vergeleken met de sativa en indica tegenhangers.

Deze variëteit produceert geen grote hoeveelheden THC en daarom is ze voor recreatief gebruik ongeschikt. Kwekers begonnen echter de afgelopen decennia de ruderalis te hybridiseren met fotoperiode-planten om de zogenaamde autoflowering variëteiten te ontwikkelen.

FOTOPERIODE OF AUTOFLOWERING CANNABISZADEN

FOTOPERIODE CANNABISZADEN

Planten die afhankelijk zijn van de verandering van het aantal lichturen om hun groei te voltooien heten fotoperiode planten. De meeste cannabisvariëteiten hebben de vermindering van het aantal lichturen nodig zodat ze toppen gaan produceren. Als het aantal lichturen afneemt denken de fotoperiode planten dat het herfst is, dus de tijd om toppen te ontwikkelen. Als je cannabis buiten kweekt moeten de fotoperiode planten altijd in een bepaalde maand geplant worden, anders past de groei zich niet aan de lichtduur aan. Binnenkwekers kunnen de lichtduur zelf bepalen, door in de groeiperiode het licht 18 uur per dag te laten branden, en om over te gaan naar de bloeiperiode het knopje om te draaien naar 12 uur per dag.

AUTOFLOWERING CANNABISZADEN

Autoflowering cannabis strains begonnen in de jaren '70 aan hun opmars. Ganja-enthousiastelingen gingen aan de slag met het hybridiseren van indica- en sativa-strains met ruderalis. Dit was mogelijk omdat Cannabis ruderalis tot dezelfde familie behoort als Cannabis indica en Cannabis sativa. Ruderalis strains zijn nogal bijzonder omdat het geen fotoperiode planten zijn. Zoals eerder vermeld produceren ze toppen zonder afhankelijk te zijn van de natuurlijke lichtcyclus. Het zijn met andere woorden autoflowering planten.

Ruderalis cultivars bevatten slechts zelden THC. Daarom worden ze dus nu gekruist met sativa en indica strains, zodat ze wel een substantiële hoeveelheid THC produceren, terwijl de autoflowering kenmerken gehandhaafd blijven. Na decennia van prefectionering van deze hybrides werden er waanzinnige autoflowering genetica ontwikkeld. Autoflowering planten worden niet erg hoog. Ze produceren een gemiddelde hoeveelheid THC, en hebben gedurende hun hele levenscyclus genoeg aan 12 uur licht per dag om toppen te produceren. Laten we eens een aantal van de beste autoflowersbekijken.

autoflowering

Jack 47 Auto van Sweet Seeds
Wat zou er gebeuren als je Jack Herer hybridiseert met AK-47 Auto? Wel heb je ooit... een wonder! Sweet Seeds noemde dit pareltje Jack 47 Auto. De opbrengsten zijn wonderbaarlijk groot en het THC-gehalte is waanzinnig gezien haar autoflowering genetica. Deze strain doet er 9-10 weken over, van zaad tot oogst.

Royal Dwarf van Royal Queen Seeds
Deze sativa-dominante autoflower produceert een aanzienlijke hoeveelheid hars. Royal Dwarf is een lage plant, en een topproduct van RQS dankzij de standvastige groei en de onberispelijke high. Dit prachtexemplaar bevat zowel Skunk- als ruderalis genetica, die met uiterste zorg geselecteerd zijn om een topproduct te ontwikkelen.

Blueberry Autoflowering van Zativo seeds
Deze strain is er een uit de oude doos. Zativo kruiste Blueberry met de genetica van een topklasse ruderalis. De high die Blueberry Autoflowering veroorzaakt is onvoorstelbaar: de zoete indica-dominantie overvalt de gebruiker met een typisch indica effect van ontspanning en positiviteit. Deze lage plant levert een stevige opbrengst en smaakt fantastisch.

Zativo cannabiszaden

CBD-RIJKE CANNABIS STRAINS

Het afgelopen decennium is CBD een zeer gewild cannabinoïde geworden. Het wordt gebruikt voor zowel recreatieve als medicinale doeleinden. Doorgaans produceren cannabiszaden (dus niet de hennepzaden) planten met een hoog THC-gehalte en een bijna te verwaarlozen CBD-gehalte. Vanwege de grote vraag naar CBD hebben veel breeders CBD-rijke strains in hun recreatieve sortering opgenomen. Hier volgen een aantal opmerkelijke CBD-strains.

CBD Therapy van CBD Crew
CBD Crew specialiseert zich in het breeden van topkwaliteit CBD-rijke strains. De naam van hun strain CBD Therapy spreekt boekdelen. Deze schitterende cultivar ontwikkelt 8-10% CBD en slechts 0,5% THC. De bloeiperiode duurt slechts 8-9 weken en de aroma's zijn magnifiek.

CBD Critical Cure van Barney's Farm
Barney's Farm besloot een bijdrage te leveren aan de CBD markt. Ze hybridiseerden hun bestseller Critical Kush en een verrijkte CBD-strain van Shanti Baba. Dat resulteerde in een ultieme mix, met een CBD-gehalte van ongeveer 8% en 5,5% THC. CBD Critical Cure produceert een overvloed van toppen die barstensvol CBD zitten.

Shark Shock CBD van Dinafem
Toen Dinafem de legendarische Shark Shock kruiste met een CBD-rijke strain was er geen weg meer terug. Shark Shock CBD zag het levenslicht en biedt de wereld nu een krachtige medicinale strain. De 1:1 verhouding van CBD en THC zorgt ervoor dat deze cultivar absoluut perfect is voor therapeutisch gebruik, met een prettige high als toetje.

Medische GanjaMan

LANDRAS EN HYBRIDE CANNABIS STRAINS

HYBRIDES - HET ONTWIKKELEN VAN NIEUWE STRAINS

Omdat alle cannabisplanten tot dezelfde familie behoren kunnen ze onderling gehybridiseerd worden. Een sativa strain kan bijvoorbeeld samengevoegd worden met een indica, dat nageslacht kan vervolgens weer gehybridiseerd worden met ruderalis, enzovoort. Iedere strain die men mixed met een andere soort strain wordt als een hybride beschouwd. Planten die niet gehybridiseerd zijn heten een landras. Hier zijn enkele hybrides van de bovenste plank waar Zativo trots op is ze te kunnen aanbieden.

The Church van Greenhouse Seeds
Greenhouse Seeds ontwikkelt enkele van de allerbeste strains die te verkrijgen zijn. Ze besloten om Swiss Sativa, Super Skunk en Northern Lights te kruisen. Hun kruising was een geschenk uit de hemel en daarom noemden ze haar The Church. Deze hybride produceert enorme opbrengsten en een perfecte all-round high, veroorzaakt door de sativa en indica genetica.

White Widow van Royal Queen Seeds
Royal Queen Seeds levert hun versie van de meest legendarische strain die door de ganja gemeenschap de hemel in geprezen wordt. White Widow verrees halverwege de jaren '90 als de ultieme strain, en levert een perfecte ontspanning vanwege de indica en de helderheid van de sativa. Binnen produceert deze plant een gemiddelde opbrengst van 450-500g/m² puike toppen op, terwijl buitenkwekers kunnen rekenen op ongeveer 550-600g/plant.

Industrial Plant van Dinafem
Deze excellente hybride heeft een waanzinnige opbrengst. Als je haar buiten kweekt levert de Industrial Plant je 1300g/plant aan vette toppen op. Deze cultivar heeft tevens een zeer korte bloeiperiode van slechts 45-50 dagen! Als je op zoek bent naar een schitterende hybride en monsterlijk grote opbrengsten moet je de Industrial Plant van Dinafem maar eens proberen.

LANDRASSEN

Landras cannabis-strains zijn afkomstig van hun originele geografische locatie, waar ze al honderden, duizenden, miljoenen jaren goed gedijen. Het kan tegenwoordig knap lastig zijn om nog een zuivere landras te vinden wegens de overname op de markt door gehybridiseerde strains die de originele landrassen "bezoedelen". Zowel landrassen als hybrides kunnen verschrikkelijk goede variëteiten ontwikkelen.

Zaailingen

ZADEN BOVEN KLONEN

Er zijn verschillende redenen aan te voeren waarom zaden beter zijn dan klonen, ook wel stekken genoemd. Klonen kunnen natuurlijk wel toppen van topkwaliteit produceren maar zaden zijn veel beter, vooral bij kleinschalige acties. Cannabis die uit zaad gekweekt wordt ontwikkelt een hoofdwortel die ervoor zorgt dat de plant sterker wordt.

Je kunt de perfecte zaden selecteren uit een reeks zadenbanken die we hier bij Zativo in ons assortiment hebben. Cannabiszaden zijn vrij van plagen en ziektes wat met klonen wel een probleem kan zijn. Autoflowers zijn niet niet geschikt om te klonen, dus dan begin je sowieso bij voorkeur met cannabis zaden.

ZADENBANKEN

Zadenbanken zijn banken die zaden opslaan, cannabiszaden in dit geval. Maar ze hebben niet uitsluitend zaden in hun kluis liggen! Zadenbanken ontwikkelen cannabis genetica en stabiliseren en hybridiseren de allerbeste strains om zaden te produceren voor alle ganja-enthousiastelingen op deze aardkloot. Ze hebben hun kluizen vol liggen met cannabis-genetica, waarvan sommigen onder het bankgeheim vallen en alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde growers.

Er bestaan honderden zadenbanken die zich gespecialiseerd hebben in het verbeteren van de genetica van cannabis. Veel zadenbanken leveren een uitstekende bijdrage die ze ook op de markt brengen, of richten zich op een niche in de markt. CBD Crew bijvoorbeeld is toegewijd aan het ontwikkelen van CBD-rijke planten. Seeds of Africa focust op Afrikaanse cannabis-genetica. En de missie van Auto Seeds is het produceren van de allerbeste autoflowering zaden.

Wij doen ons uiterste best om onze gewaardeerde klanten de allerbeste zaden van de beste breeders aan te bieden, zodat je er verzekerd van bent dat je hier bij Zativo uitsluitend de beste zadenbanken aantreft.

Cannabis zadenbanken

Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren.