Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Top 10 Beste sativa-dominant wietzaden

Sativa-dominante cannabis soorten zijn populair, niet alleen onder rokers, maar ook onder cannabis telers. Terwijl sommige sativa soorten een langere bloeiperiode zouden kunnen vereisen in vergelijking met Indica, kunnen kwekers zich verheugen op grote opbrengsten en dit maakt het wachten meer dan de moeite waard. Wie geïnteresseerd is in roken en smaak, houden van Sativa's voor hun kruidige en aardse aroma. Velen houden van Sativa's voor hun energieke cerebrale high. Je kunt ze de hele dag roken, als je een boost van energie en creativiteit wilt. Vanwege hun verheffende effect, zijn sativa-dominante soorten ook geweldig om te helpen bij het verlichten van vermoeidheid, depressie en andere stemmingsstoornissen. Tenzij het pure sativa zijn, kunnen moderne kruisingen vaak zowel sativa als indica kwaliteiten uiten. Vind jouw favoriet met onze lijst van top 10 sativa-dominante cannabis soorten!

1. Moby Dick (Dinafem)

 • 60% sativa - 40% indica
 • Haze x White Widow
 • 60-70 dagen

Dinafem’s uitstekende Moby Dick is een winnaar. Deze soort won in de “Beste Sativa” klasse meerdere keren, ook op de Copa del Plata in 2008 en de Summer Cup Canarias in 2011. Ze won ook verschillende THC categorieën in 2011 in Valencia en de categorie "Best Outdoor Cannabis Seed" op de Copa Cannamex in 2015. Waardoor Dinafem’s Moby Dick, een mix van Haze en de prachtige White Widow, opvalt is haar potentie, enorme opbrengsten en het feit dat iedereen haar gemakkelijk kan kweken. Na een bloeitijd van 60-70 dagen, zal ze de teler belonen met respectabele opbrengsten tot 1500g per plant buiten en tot 650g/m² binnenshuis. Ze heeft een zeer aangename smaak die een hazey aroma van pijnbomen en wierook combineert met frisse citrus. Haar effect is zeer krachtig en precies juist als je het lichaam en de geest wilt ontspannen.

Lees meer over Moby Dick (Dinafem)

2. Amnesia Haze (Royal Queen Seeds)

 • 70% sativa - 30% indica
 • Original Amnesia Haze
 • 10-11 weken

Toen Royal Queen Seeds hun 70% sativa dominante Amnesia Haze introduceerde, duurde het niet lang voordat ze immense populariteit won in de cannabis scene. Zelfs vandaag de dag, is ze nog steeds een grote favoriet in vele coffeeshops in Amsterdam. Als je je afvraagt ​​waarom de bekroonde soort zo populair werd, verklaart haar super-hoog THC-gehalte van 22% dat misschien. Het is echter niet alleen haar extreme potentie wat Amnesia Haze een legende maakte in een mum van tijd. Ze is ook zeer geliefd voor haar zachte smaak die het typische Haze aroma aanvult met heerlijke frisse en fruitige noten. Telers kunnen zich verheugen op een goede opbrengst van maximaal 600g/m² binnen en 700 gram per plant buiten in optimale omstandigheden. Haar 22% THC geeft het al aan dat ze zeker geen smoke is voor angsthazen. Ze zal een geweldige psychedelische hoofd high geven en je vind jezelf zwevend in de lucht na slechts een of twee teugen. Amnesia Haze van Royal Queen Seeds is echt een spectaculaire soort die hoog op de lijst zou moeten staan van elke Sativa liefhebber!

Lees meer over Amnesia Haze (Royal Queen Seeds)

3. AK-47 (Serious Seeds)

 • Sativa dominant
 • AK-47
 • 53-63 dagen

AK-47 van Serious Seeds heeft zoveel prijzen gewonnen dat de ruimte hier niet genoeg is om ze allemaal op te sommen. Ze won 22 keer in meerdere categorieën die variëren van beste Sativa, hydro tot hash extracten en nog veel meer en ze harkt vandaag nog steeds awards binnen. Zoals je kunt raden, is dit een echte legendarische dame en door sommigen zelfs beschouwd als een van de meest bekende cannabis soorten ooit. Haar immense populariteit kan eenvoudig worden verklaard met haar vele kwaliteiten die haar een perfecte plant maken in alle aspecten. Telers houden ervan hoe snel en makkelijk ze groeit samen met haar bijna belachelijk hoge opbrengsten. Ze is ook uniek in de zin dat ze een echte eerste klasse soort is die fantastische resultaten en potentie geeft, zelfs voor nieuwe telers met minder ervaring. Haar kracht en haar zeer sterke, duurzame high maken AK-47 ook een zeer effectieve medische soort die helpt bij pijnbestrijding.

Lees meer over AK-47 (Serious Seeds)

4. Chocolope Kush (DNA Genetics)

 • 60% sativa - 40% indica
 • Kosher Kush x Chocolope
 • 9 weken

DNA Genetics deden iets opmerkelijks toen ze Chocolope Kush creëerden. Ze is een kruising tussen de beroemde en bekroonde Kosher Kush en de immens populaire Chocolope. Haar ouders Kosher Kush is een van de sterkste van alle OG Kushes, met meerdere eerste plaatsen gewonnen in elk Cannabis evenement waaraan ze ooit deelnam. Combineer dit met Chocolope, een dame die geliefd is bij vele kenners voor haar chocolade smaak en aroma, en je hebt nog een winnaar bij de hand! Samen vormen de twee een fantastische combinatie die je het beste geeft van een echte epische Kush smoke gepaard met een even epische smaak - gewoon perfect! Het kweken van Chocolope Kush is ook een plezier omdat haar bloeitijd een redelijke 9 weken is, waarmee ze beloont met een respectabele opbrengst tot 600g/m² binnenshuis. Dit is een geweldige soort voor iedereen, maar degenen die in het bijzonder graag Chocolope en Kush hebben zullen zeker verliefd worden op deze geweldige soort!

Lees meer over Chocolope Kush (DNA Genetics)

5. Delahaze (Paradise Seeds)

 • 70% sativa - 30% indica
 • Delahaze
 • 9-10 weken

Een forse en krachtige soort, Delahaze van Paradise Seeds is een indrukwekkende Sativa dominante kruising. Vanwege zijn uitstekende kwaliteiten, heeft de soort al meerdere prijzen gewonnen. Paradise Seeds is erin geslaagd om een ​​nieuwe generatie kruising te maken door het zorgvuldig selecteren van de beste Haze fenotypes van vandaag. Het resultaat is een stellaire Haze plant met buitengewone potentie en spectaculaire potentiële oogst. Telers houden van Delahaze vanwege haar vrij korte bloeitijd van slechts 9 weken. Zij is zeer robuust en in het bijzonder resistent tegen schimmels. In tegenstelling tot andere Hazes, blijft deze beheersbaar en zal niet verwilderd groeien als je haar vroeg genoeg laat bloeien. Haar high is zeer euforisch en verheffend, maar niet te trippy. Het is een zeer aangename body buzz, zodat je haar ook gedurende de dag kunt roken als je een energie boost wilt. Weet alleen dat haar high erg lang kan duren, sommigen die de dame probeerden melden verbazingwekkende highs die meer dan 4 uur kunnen duren.

Lees meer over Delahaze (Paradise Seeds)

6. Laughing Buddha (Barney's Farm)

 • 80% sativa - 20% indica
 • Thai x Jamaican
 • 9-11 weken

Barney's farm verkoopt hun fantastische Laughing Buddha niet als medicijn. Niettemin, alles wat nodig is, is dat je haar opbeurende en motiverende high ervaart, je zult uren giechelen en je zult het zeker eens met het oude gezegde dat lachen en geluk vaak het beste medicijn is. Dit is een geweldige soort om depressie en andere stemmingsstoornissen te bestrijden! De bekroonde Laughing Buddha is een kruising tussen Thaise en Jamaicaanse power soorten. Het heeft een zoet, fruitig aroma met hints van kruiden. Net als haar geweldige high, zal haar ontzagwekkende smaak toevoegen aan een positieve en gelukkige ervaring als je de dame probeert. De Laughing Buddha heeft misschien een beetje meer zorg nodig in vergelijking met sommige andere soorten aangezien haar enorme cola ondersteuning nodig zullen hebben of gesnoeid moeten worden als gevolg van het enorme gewicht van de toppen. Onnodig te zeggen, zal elke teler blij zijn om dit te doen, omdat het betekent dat ze zich kunnen verheugen op een oogst die niets minder is dan spectaculair.

Lees meer over Laughing Buddha (Barney's Farm)

7. Critical Jack (Dinafem)

 • 60% sativa - 40% indica
 • Critical+ x Jack Herer
 • 60 dagen

Als je een spectaculaire nieuwe kruising wilt, is het recept ervoor rechtdoorzee: Kruis twee spectaculaire soorten. Dit is precies wat Dinafem deed toen ze de legendarische Jack Herer kruiste met de al even befaamde Critical. Dinafem creëerde met Critical Jack een top kwaliteit kruising die kwekers en kenners op vele manieren bevalt. Door zijn genetica van de bovenste plank, is Critical Jack zeer eenvoudig om te kweken en bloeit snel met een uitstekende robuustheid en kracht. Het zal niet onbeheersbaar worden wat het een goede soort maakt voor elke kweekruimte. Zoals je zou verwachten van een top soort, zal Critical Jack dikke en vette toppen groeien die bol zullen staan van de hars rond de oogsttijd. De smaak van Critical Jack is ook eerste klasse. Ze heeft een intens aroma dat doet denken aan exotisch hout, wierook en kruiden die prachtig worden geaccentueerd met frisse tonen van citrus. Ze geeft een cerebrale, energieke en creatieve high, van lange duur. Perfect voor creatief werk, lezen of naar een film kijken samen met vrienden.

Lees meer over Critical Jack (Dinafem)

8. Strawberry Cough (Dutch Passion)

 • 80% sativa - 20% indica
 • Strawberry Cough
 • 9 weken

Dutch Passion ging ver om te creëren wat ze wilden dat de "fruitigste variëteit denkbaar" werd. Ze combineerden een aantal van de beste Noord-Amerikaanse genetica met unieke Europese genen voor hun Strawberry Cough, die een groot succes bleek te worden. Zoals de naam al doet vermoeden, zal Strawberry Cough je smaakpapillen tevreden stellen met de heerlijke geur en smaak van verse aardbeien. Strawberry Cough heeft een matig hoog THC-gehalte, wat haar effect prettig en niet te overweldigend maakt. Kwekers houden van haar korte bloeitijd van slechts 9 weken en het feit dat ze is vrij gemakkelijk is en slechts een aantal fundamentele dingen nodig heeft, zodat ze kan groeien met verbluffende resultaten. De plant blijft ook op een beheersbare hoogte, wat belangrijk is voor al diegenen waarvan de groeiruimte beperkt is. Een prachtige Sativa-dominante soort die iedereen graag heeft!

Lees meer over Strawberry Cough (Dutch Passion)

9. NYC Diesel (Soma Seeds)

 • 60% sativa - 40% indica
 • Mexican Sativa - Afghani
 • 10-12 weken

Er wordt gezegd dat NYC Diesel van Soma Seeds zijn oorsprong vindt in de Big Apple. Kijkend naar de verschillende eclectische kwaliteiten is er echt geen reden om hieraan te twijfelen. Als je deze multi-award winnende soort rookt, zul je direct worden genomen door zijn geweldige smaak die doet denken aan zoete, rijpe en rode grapefruits. Sommigen denken dat NYC Diesel misschien wel een van de beste Sativa-dominante soorten is die vandaag beschikbaar zijn. Haar toppen zijn zo aromatisch dat ze gemakkelijk elke andere soort kan overmeesteren waarmee je haar samen teelt. Zoals je zou verwachten van een soort die zijn wortels heeft in NYC, combineert het het exotische met het vertrouwde, en het creëert iets nieuws en spannends. Haar high is energiek en verheffend terwijl het je tegelijkertijd ontspant. NYC Diesel van Soma Seeds is een fantastische soort die alle opwinding van New York City perfect symboliseert!

Lees meer over NYC Diesel (Soma Seeds)

10. Moby XL (Zativo Seeds)

 • 65% sativa - 35% indica
 • White Widow x Haze
 • 9-10 weken

Zativo zegt dat ze erg trots zijn op hun Moby XL en het is niet moeilijk te zien waarom. Deze kruising combineert de geweldige kwaliteiten van Haze en White Widow, een stellaire genetische achtergrond die op zichzelf een hint kan zijn van wat te verwachten. Zativo Seeds lukte het om de toch al spectaculaire Moby Dick te verbeteren, een soort die uiterst krachtig is en die indruk maakt op telers met een ongeëvenaarde robuustheid en grootte. Wat Zativo bereikte was dat ze het kweken van Moby Dick beter beheersbaar maakten, ze verhoogden de algehele kwaliteit van de soort en waren in staat om haar smoke ervaring te verbeteren. Je kunt opbrengsten verwachten van maximaal 600g/m² met een bloeitijd van 9-10 weken. Haar smoke is aangenaam zacht met een geweldige smaak die donkere, houtachtige noten combineert met een zoete geur. Als je haar probeert, bereid je voor op een geweldige en energieke sativa high, wat een waar psychedelisch avontuur kan zijn, maar zal ook een ontspannen en lichte body stone hebben die ze kreeg van haar Indica kant. Onervaren rokers moeten het rustig aan doen: ze is een van de meest krachtige Sativa-dominante soorten!

Lees meer over Moby XL (Zativo Seeds)