Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Big Bud

Big Bud is verkrijgbaar van de volgende kweker(s):

Big Bud: Een ware legende uit de jaren 80 die ongelooflijke grote opbrengsten levert

  • Genetica: 85% indica - 15% sativa
  • Ouders: Afghan x Skunk
  • Bloeitijd: 50-65 dagen
  • Lengte: Medium
  • Opbrengst: 600g/m²
  • THC%: Medium

Big Bud is een klassieker uit de jaren 80 en verdient zeker zijn plaats in onze Hall of Fame. Big Bud is één van die soorten die je zal belonen met geweldige opbrengsten, en opvallend grote toppen (vandaar de naam). Maar de hoeveelheid is niet alles, aan de grote opbrengst kun je een aangenaam effect en een korte bloei cyclus toevoegen, en je hebt een ware goudmijn onder de wietsoorten. In feite is Big Bud zo baanbrekend dat een enorme hoeveelheid moderne soorten Big Bud in hun genetica hebben om de productiviteit naar het volgende niveau te brengen.

De soort werd ontwikkeld in de Verenigde Staten, en naar Nederland gebracht om te ontsnappen aan de Amerikaanse "War on Drugs". De genetische oorsprong van deze soort is discutabel, maar de algemene consensus is dat het een zuiver landras Indica soort is, wat betekent dat het oorspronkelijk een wilde soort was die zich aangepast heeft aan de groeiomstandigheden van de geografische oorsprong, en vervolgens selectief gekweekt. Als je vandaag de dag echter struikelt over een Big Bud zaadje is het zeer waarschijnlijk niet het originele landras, omdat de soort later werd gekruist met Skunk #1.

HOE KUN JE BIG BUD KWEKEN

Als je een beperkte hoogte hebt in de kweekruimte, maar toch een grote oogst binnen wilt halen, kan dit de soort zijn die je zoekt.

Met ongeveer 85% Indica in zich, heeft deze soort de neiging om vrij klein te blijven in een binnenkweek. Voor de ongeduldige kweker, kun je al van jouw eigen product genieten na slechts 50 bloeidagen plus de tijd van het drogen.

Wat echt de legendarische status van deze soort oproept, is een opbrengst die kan oplopen tot 600g/m². Het zal moeilijk zijn een andere soort te vinden die zo veel in zo'n korte tijd produceert. Als een kweker, moet je je er bewust van zijn dat de toppen vrij dicht zijn en te zwaar kunnen worden, en hebben dus tak-ondersteuning nodig zodat ze niet afbreken.

Wees voorzichtig met je kweekomgeving, aangezien deze soort gevoelig is voor de meeste plagen. Big Bud is da ook een liefhebber van de binnenkweek.

SMAAK, GEUR … EN HET EFFECT VAN BIG BUD

Big Bud heeft een zoet hash-achtig aroma, en zal jouw smaakpapillen laten tintelen om haar zoete en kruidige smaak met een ondertoon van druiven.

Omdat het overwegend Indica is, is het hoogtepunt van deze soort vooral een kalmerend effect, waardoor je diep ontspannen wordt met uitbarstingen van euforie en welzijn gevoelens. Vreemd genoeg zijn er gebruikers die melden dat het enigszins een energetische kant heeft.

Je zult deze soort waarschijnlijk toch in de avond willen gebruiken, in het geval dat je vastgelijmd wordt aan je bank.

In termen van de eerste symptomen, melden sommige gebruikers dat deze soort een 'creeper' is, wat betekent dat het effect langzaam opkomt en het een tijdje kan duren voordat het hoogtepunt van het effect bereikt wordt.

BIG BUD BIJ ZATIVO

Verschillende kwekers bieden Big Bud, en zijn variaties, als onderdeel van hun catalogus. Daarnaast bevatten veel van de andere cannabissoorten die ze ook hebben gekweekt, Big Bud genetica. Bekijk de verschillende versies van Big Bud, en alle verwante soorten, die hier ter beschikking zijn bij Zativo:

Bekijk: