Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Bloeiperiode

De bloeiperiode is de fase waar alle kwekers met smart op wachten. Dit is wanneer je cannabis planten al hun energie steken in de ontwikkeling van grote, smakelijke, met hars bedekte toppen.

In de natuur/buitenlucht, zal dit plaatsvinden aan het einde van de zomer/vroege herfst (met uitzondering van de autoflowering ruderalis). De dagelijkse afname van het aantal lichturen, geeft de cannabis planten een signaal dat het einde van hun leven in zicht is; in antwoord hierop starten de planten hun reproductiecycli om het voortbestaan van de soort te verzekeren.

Tijdens de bloeiperiode van het leven van je cannabis planten zullen de vrouwtjes beginnen met het creëren van toppen, in de hoop dat ze stuifmeel ontvangen om zaden te maken. Dit stuifmeel wordt tijdens de bloeiperiode geproduceerd door mannelijke planten. Jij moet voorkomen dat dit gebeurt (tenzij je liever zaden hebt dan cannabis) door de mannetjes naar een andere ruimte/gebied te verhuizen. Hierdoor zullen de vrouwtjes nog grotere toppen produceren, omdat ze proberen stuifmeel aan te trekken.

Het zal je opvallen dat je planten in deze periode veel takken en bladeren ontwikkelen, waardoor je cannabisplanten de vorm krijgen van een kerstboom. Dit gebeurt om twee redenen: Allereerst kunnen er meer mogelijke bloemen worden ondersteund en ten tweede wordt de oppervlakte van de bladeren vergroot, zodat de planten zoveel mogelijk licht kunnen ontvangen, wat meer energie oplevert om in de toppen te steken.

Als je binnen kweekt, heb je veel controle over deze fase omdat je een kunstmatige omgeving hebt. Wanneer je klaar bent over te schakelen naar de bloeiperiode, kan je de fotoperiode veranderen om de omschakeling naar een ander seizoen te simuleren. Stel dat je je kweekruimte draait op een 18/6 fotoperiode, kan je door de omschakeling naar 12/12 je planten effectief laten weten dat het tijd is na te denken over voortplanting.

Licht tijdens de bloei

Zoals reeds vermeld, zou je je cannabis planten tijdens de bloeiperiode moeten blootstellen aan 12 lichturen, gevolgd door 12 uur duisternis. Dit is de vereiste lichtcyclus om de bloei op te wekken en te behouden.

In een ideale situatie gebruik je HID licht met een lamp die valt in het oranje/rode lichtspectrum. Deze kleuren helpen een gezonde bloei te stimuleren (zie ons artikel over kleurenbanden voor meer info). Het gebruik van een HID lamp zal verzekeren dat de cannabis de juiste kwaliteit en hoeveelheid licht krijgt.

Voedingsstoffen tijdens de bloeiperiode

Tijdens de bloeiperiode zullen de behoeften van je planten verschuiven van stikstof naar kalium en fosfor. Net zoals in de andere fases heeft je cannabis nog steeds alledrie nodig, maar de productie van toppen zal leiden tot een grotere behoefte aan kalium en fosfor en minder stikstof.