Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Geschiedenis van Hennep

Hennep wordt al door de mens gebruikt sinds het begin der tijden of tenminste, sinds de mens slim genoeg is om de producten van de natuur in zijn eigen voordeel te benutten. Het is een wonderplant, die ook vaak zo behandeld is en resten van het gebruik, in alle tijdsperioden, zijn over de hele wereld gevonden. Cannabis is pas de laatste honderd jaar illegaal en er wordt nog steeds gestreden voor legalisering. Uit onze andere artikelen heb je kunnen opmaken dat hennep, met weinig tot geen THC, nog steeds legaal gekweekt wordt op de hele wereld, maar hennep wordt niet tot het uiterste benut.

De volgende artikelen moeten je een goed idee geven van het gebruik van hennep door de jaren heen, de culturele betekenis, hoe onze voorvaderen de toepassingen benutten en hoe het uiteindelijk (voor het grootste gedeelte) illegaal werd.