Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Hennep in de oude beschaving

Hennep wordt al duizenden jaren door de mensheid gebruikt. Het is een lid van de cannabis familie die geen psychedelische actieve ingrediënten bevat en het gebruik ervan gaat waarschijnlijk verder terug dan de eerste gevonden bewijzen, dus het kan veilig worden gezegd dat niemand precies weet wie het als eerste gebruikte.

De oudste vondst gaat meer dan 10.000 jaar terug, naar een landmassa die we nu kennen als Taiwan. Tijdens een archeologische opgraving in een oud dorp werd aardewerk gevonden met henneptouw. De bevindingen van de opgraving suggereerden ook dat hennep daar gekweekt werd als agrarisch gewas.

De wetenschapper Richard Hamilton legt het uit in zijn artikel over duurzame landbouw, gepubliceerd in het Scientific American Journal in 2009: "De moderne mens verscheen ongeveer 250.000 jaar geleden, maar landbouw is een vrij recente uitvinding, slechts 10.000 jaar oud... Landbouw is niet natuurlijk; het is menselijke interventie. Het is ook de basis van de moderne beschaving." Dit komt overeen met andere wetenschappelijke conclusies, zoals die van Carl Sagan (1977), die aangaf dat hennep waarschijnlijk de eerste plant was die op grote agrarische schaal werd gekweekt en, dankzij de vele toepassingen, de fundering werd van de beschaving.

Hennep werd door oude beschavingen gebruikt als bron voor voedsel, textiel en bouwvezels, maar ook voor de olie, ongeveer net zoals tegenwoordig. Oude Chinese culturen beschouwden het als een cadeau van een goddelijke geest, iets om te koesteren en te gebruiken, ook tijdens religieuze ceremonies.

Vanaf het jaar 4000vC weten we dat hennep werd beschouwd en behandeld als wonderplant. Het werd gebruikt in alle aspecten van het leven. Er is bewijs gevonden dat het als standaard textiel werd gebruikt in het China en Turkestan van 4000vC; het werd in 2900vC gebruikt door de Chinese Keizer Fu en het had culturele betekenis in oude Hindu culturen. Er komt werkelijk geen eind aan het gebruik door onze voorouders.

Zoals je hebt kunnen lezen, werd hennep behandeld met de respect die het verdient. Onze oude voorvaderen realiseerden zich de toepassingen van hennep en daarom had het een belangrijke rol binnen de samenleving. Het speelde zo'n prominente rol in alle aspecten van het leven, dat onze wereld er nu waarschijnlijk heel anders uit zou zien als dit niet het geval was geweest. Hoe hadden onze voorvaderen gebouwd of kleding, medicijnen en zoveel andere algemene items gemaakt, zonder dit eenvoudig te kweken wondergewas? De tijden hadden wellicht veel zwaarder geweest dan ze al waren.