Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Hennep in de 19e, 20e en 21e eeuw

Hennep behield haar belangrijke status tijdens de 19de eeuw. Hennep werd beschouwd als belangrijke bron; veel Amerikaanse staten begonnen het op veel grotere schaal te kweken. Nu hennep op industrieel niveau verkrijgbaar was in Amerika (zonder zorgen over de export naar het Verenigd Koninkrijk), werden er steeds meer nieuwe manieren ontdekt om de wonderplant te benutten. Zoveel zelfs dat het Congress in 1841 de marine beval om zoveel mogelijk binnenlandse hennep op te kopen; ze gaven $50.000 om dit te doen, wat tegenwoordig overeen zou komen met ongeveer $832,500. Dit is aanzienlijk als je overweeg dat hennep in die tijd zeer goedkoop was; je kon veel kopen voor $50.000.

Het einde van de burgeroorlog en de bevrijding van de slaven zorgde voor een afname in de productie van hennep. Het handmatig verwerken van hennep is een lastige en zware onderneming; het werk werd voornamelijk door slaven uitgevoerd. Nu het gebruik van slaven niet langer een optie was, waren veel hennepboeren van mening dat het niet langer rendabel was om hennep als gewas te kweken.

In de vroege 20ste eeuw had de industriële revolutie de manier van werken veranderd. Ondernemers konden niet langer gebruik maken van slavenarbeid, maar ze hadden nu machines. Machines die het werk van honderden mannen konden doen. In die tijd ontstond ook de Decorticator machine, een machine die de verwerking van hennep moest stroomlijnen, wat een revolutie betekende binnen de industrie. Helaas werd het apparaat nooit ten volle benut. Zowel Hearst, een belangrijke houthandelaar, DuPont, een petrochemisch magnaat en Mellon, de minister van Financiën en eigenaar van Gulf Oil, spanden samen om voor eens en voor altijd van hennep af te komen en ze waren voor het grootste gedeelte succesvol.

Deze magnaten in de industrie begrepen heel goed dat hennep grote risico's met zich meebracht voor hun markten. De producten van hennep konden worden gebruikt om alles te doen wat hun bronnen ook konden, maar goedkoper en efficiënter. Ze waren bang veel geld te verliezen en startten dus een campagne om de goede naam van hennep te bezoedelen. Ze gebruikten marihuana als een zondebok en financierden campagnes en politici die cannabis de schuld gaven van de door etnische minderheden gepleegde misdaden. Dit was allemaal ongegrond, zonder wetenschappelijke ondersteuning, maar dat maakte niets uit, want dit alles leidde ertoe dat de rascistische, blanke middenklasse de drug, en alles wat ermee geassocieerd was, ging haten. Hennep werd gedemoniseerd, samen met cannabis, wat leidde tot het verbod en het stigma dat tot op heden is blijven hangen. Gelukkig maakt de wetenschap de schade van deze inhalige mannen ongedaan. Steeds meer landen grijpen zich vast aan de wetenschap achter hennep en cannabis. Omdat vrijheid van informatie de massa informeert over de ware aard, worden overheden gedwongen hun beleid opnieuw te beoordelen en toe te geven dat ze het fout hadden.

Als gevolg van het op cannabis geplaatste verbod, heeft het meest recente onderzoek daadwerkelijk de aandacht gevestigd op de effecten die het opwekt als het in het lichaam terechtkomt. Deze onderzoeken hebben voornamelijk aangetoond dat de stigma's en de demonisering uit het verleden erg overdreven waren. Onderzoek na onderzoek verdrijft de mythes uit het verleden en er wordt aangetoond dat cannabis geen gezondheidsproblemen veroorzaakt wanneer het met mate wordt gebruikt, dat het niet verslavend is en dat het geen springplank drug is. Daarnaast wordt bewezen dat de levens van velen kunnen worden verbeterd, dat het kan worden gebruikt als bron van belasting en inkomen, kan worden gelegaliseerd om misdaad te verminderen en macht uit de georganiseerde bendes weg te nemen en dat de legalisatie de levens van iedereen veiliger kan maken.

Luisteren overheden naar dit soort onderzoeken? Nee! Maar dit komt langzaam op gang. In steeds meer landen is cannabis legaal voor medisch gebruik en een aantal staten in de VS hebben zelfs recreatief gebruik gelegaliseerd. Naarmate het volk beter geïnformeerd is, en overheidsinstanties van mening veranderen, zullen de spanningen en de beperkingen op hennep verminderen. Als cannabis oké is, dan is haar passieve zusje dat toch ook?

Dit alles heeft ertoe geleid dat de eerste "legale" hennep gewassen inmiddels zijn geplant in een aantal Amerikaanse staten. Op het moment van schrijven, zijn de eerste gewassen geoogst. Verandering staat voor de deur. Hennep heeft altijd een grote rol gespeeld binnen de menselijke beschaving en is van plan dit opnieuw te doen. Naarmate meer boeren hennep produceren, zullen we hopelijk merken dat het een veelgebruikte, hernieuwbare bron wordt. Het heeft ongekende potentie om een revolutie teweeg te brengen in bijna alle takken van de industrie; bedrijven die het gebruiken (waarvan er nu al veel zijn), zijn van mening dat het niet alleen een goedkopere, hernieuwbare en duurzame oplossing biedt, maar dat hennep ook in alle opzichten superieur is, vergeleken met de vervangen bron. Let maar op, hennep komt terug!