Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Hennep in de Nieuwe Wereld: Koloniaal Amerika

Hennep groeide reeds op het Amerikaanse continent toen de eerste kolonisten uit Europa arriveerden. Niemand weet precies hoe het er terechtgekomen is, omdat gedacht wordt dat hennep oorspronkelijk afkomstig is uit het Aziatische gedeelte van de wereld. Het is mogelijk geïntroduceerd door trekvogels, schipbreuken of misschien zelfs door Chinese ontdekkingsreizigers.

De algemene mening is dat de oorspronkelijke kolonisten niet stonden te springen bij het idee om hennep te kweken, maar de moederlanden in Europa stonden erop. Een van de eerste geregistreerde voorbeelden van hennepteelt in de koloniën waren de Puriteinen in Jamestown, als onderdeel van een contract met de Virginia Company. Ook wordt aangenomen dat alle onbewerkte textiel van de kolonisten in beslag werd genomen, op het bevel van Jean Talon, de Franse kolonie minister. Als ze het terug wilden hebben, werden ze gedwongen het terug te kopen met hennep. Talon leverde ook gratis het hennepzaad, maar dit moest worden vergoed zodra het gewas was gekweekt.

Dit werd een trend in de kolonies van de Nieuwe Wereld. Het werd een vereiste dat elke familie een theelepel hennepzaden plantte in 1637 in Connecticut en in 1639 in Massachussetts. De door de rechter gegeven reden was: "Dat we mogelijk, mettertijd, zelf een aanvoer van linnen stoffen hebben." Sommige kolonies voerden zelf wetten door zodat mensen hun belastingen konden voldoen met hennep.

Als je een boer was in koloniaal Amerika, was de kans groot dat je wettelijk verplicht was hennep te kweken. Het werd beschouwd als zo'n waardevolle grondstof, dat veel rechters wetten doorvoerden om boeren te straffen die het niet kweekten. Er werden mensen aangenomen om het woord te verspreiden en de massa te informeren over de wonderen van hennep en er werden zelfs boeken gepubliceerd waarin stond hoe hennep het handelsmerk van Amerika zou worden.

Elk land onder Brits heerschappij moest hennep kweken, maar ze waren juridisch niet in staat het te spinnen of te weven. Het was een slimme tactiek van de Britten: Alle hennep moest worden vervoerd naar het moederland om te worden verwerkt, wat verzekerde dat de kolonies van hen afhankelijk bleven. Dit duurde echter niet lang: Immigranten uit Groot-Brittannië leerden boeren in het geheim hoe ze moesten weven. Nu de Amerikaanse markt werd overspoeld met hennep, begon de wurggreep van Groot-Britannië te verzwakken, omdat de afhankelijkheid werd verminderd. De beweging werd zo groot en uitgebreid dat het daadwerkelijk leidde tot de boycot van Britse stoffen, een voorloper op de Onafhankelijkheidsoorlog. Niet veel Amerikanen zijn zich bewust van het belang van hennep in hun geschiedenis, dat hennep zo'n grote rol speelde in hun gevecht voor vrijheid en de oprichting van hun natie. Deze boycot maakte ruimte voor de Amerikaanse papierindustrie, een krachtpatser die bronnen produceerde voor communicatie tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.

Een ander onbekend feit is dat twee van de grondleggers van de VS, George Washington and Thomas Jefferson, grote liefhebbers waren van hennep. Ze kweekten het op hun persoonlijke plantages. Washington heeft gedetailleerd beschreven hoe je hennep kweekt en merkte op dat de kwaliteit van de zaden van groot belang was. Ook schreef hij dat mannelijke en vrouwelijke planten moesten worden gescheiden zodra het geslacht bekend was. In 1790 werd geconstateerd dat hij "Indian Hennep" kweekte. Dit was niet alleen vanwege de superieure kwaliteit, maar ook voor de veel krachtigere psychoactieve eigenschappen die we tegenwoordig niet meer zien in industriële hennep. Zowel Washington als Jefferson stonden bekend om hun afkeer van tabak en het verhaal gaat dat ze veel liever hennep rookten.

Jefferson had, net als Washington, grote bewondering voor hennep. Tijdens zijn periode als Gouverneur van Virginia liet hij het als betaalmiddel gebruiken toen de regering niet genoeg contant geld had. Hij zag het ook als een superieur gewas, vergeleken met tabak en merkte op dat tabak de grond zou uitputten, teveel verzorging zou eisen en geen agrarische voordeel had voor vee. Toen hem werd gevraagd over hennep te vergelijken met tabak, zei hij: "Hennep is van de eerste benodigdheden voor handel en scheepvaart, in andere woorden is het onmisbaar voor de rijkdom en bescherming van het land." Ook ontving hij het eerste patent voor een hennep verwerkingsmachine, die naar verluidt het werk van tien mannen kon doen.