Top 3 Recepten Met Bhang Die Je Thuis Kunt Maken
Gepubliceerd: Juli 22, 2020
Categoriën:
Cannabis in de Keuken • Grappig Spul
Bhang kun je super makkelijk zelf thuis maken. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je het maakt en vind je de recepten van onze favoriete drankjes met bhang!
WAT IS BHANG?
Bhang is een eetbare cannabis pasta afkomstig is van het Indiase subcontinent. Al meer dan duizend jaar voegt men het toe aan eten en drinken. Bhang wordt ook op grote schaal genuttigd tijdens het Hindoeïstische festival Holi, ook wel bekend als Festival of Colours. Holi markeert de komst van de lente.
Dit festival is een kleurrijk en opgewekt straatfeest waarbij men lol met elkaar heeft. En uiteraard worden er tal van psychoactieve lekkernijen genuttigd die bereid zijn met bhang. De rol die bhang speelt bij lokale culturen en spirituele praktijken is zelfs een van de redenen dat het gebruik van wiet in India nooit volledig strafbaar is gesteld.
HOE MAAK JE EEN SIMPELE BHANGPASTA?
Dit recept bevat alles wat je nodig hebt om een simpele bhangpasta te maken. Deze pasta is een basis die je toe kunt voegen aan drankjes en andere fancy brouwsels. Dit is wat je nodig hebt:
KEUKENGEREI
- Vijzel en stamper
- Steelpan
- Kaasdoek
- Blender of keukenmachine
INGREDIËNTEN
- 30g cannabisbladeren (je kunt de toppen toevoegen voor een sterker effect)
- 4tl suiker
- 2tl olie
- 120ml water
INSTRUCTIES
- Maak de cannabisbladeren en -toppen fijn door middel van de vijzel en stamper.
- Giet het water en de olie in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens de fijngemalen wiet toe.
- Zet het vuur laag en laat het vijftien minuten sudderen. Roer af en toe.
- Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen op kamertemperatuur.
- Doe het afgekoelde mengsel in de blender of keukenmachine en mix het tot een pasta.
- Als het resultaat te waterig is, zeef dan het overtollige vocht weg met een kaasdoek. In plaats van deze vloeistof weg te gooien, kun je het ook als klein "wietshotje" opdrinken.
TOP 3 RECEPTEN MET BHANG
De volgende drankjes zijn echt fantastisch! Voordat we echter overgaan op de recepten, willen we eerst iets zeggen over het concept "bhang", zodat je je vol vertrouwen en met gemak in de wereld van bhang kunt begeven. Dit woord wordt namelijk voor twee dingen gebruikt: voor de pasta die aan de volgende drankjes wordt toegevoegd, maar ook om de drankjes zelf mee aan te duiden.
BHANG LASSI
Lassi is een traditionele Indiase drank die met melk of yoghurt gemaakt wordt. Misschien heb je wel eens een mango-lassi geprobeerd in je favoriete Indiase restaurant. Dit is de bhang-versie. Deze is zeker net zo lekker, maar wel aanzienlijk psychoactiever. Zie het als een heerlijke cannabismilkshake.
KEUKENGEREI
INGREDIËNTEN
- 10–15g bhangpasta
- 250g volle of Griekse yoghurt
- 1–2el geblancheerde en gehakte amandelen, pistachenoten, cashewnoten
- ½–1tl rozenwater
- 340g honing of 200g suiker
Bhang-kruiden:
- ½tl garam masala of masala chai mix (een mix van koriander, komijn, kaneel, kardemom, kruidnagel, zwarte peper, gember, venkel)
INSTRUCTIES
- Maal met een blender of keukenmachine de gehakte noten fijn.
- Voeg de bhangpasta toe en mix deze gedurende twee minuten met de noten.
- Voeg de yoghurt, kruidenmix, het rozenwater en de honing of suiker toe en mix nog eens twee minuten.
- Koud serveren.
BHANG THANDAI
Bhang thandai is een ander recept dat voor de warmere maanden in het jaar enorm verfrissend is. Het is een rijke en romige koude drank waaraan heerlijke kruiden zijn toegevoegd. Oh, en je wordt er ook nog eens high van. Wat wil je nog meer?
KEUKENGEREI
- Keukenmachine
- Steelpan
- Garde (of een elektrische staafmixer)
INGREDIËNTEN
- 1l volle melk
- 200g suiker
- Een paar strengen saffraan
- 1el bhangpasta
- 40g amandelen, geblancheerd en ontdaan van de huid
Bhang thandai masala (kruidenmix):
- 1el venkelzaad
- 1tl hele zwarte peperkorrels
- 3 kardemomzaaddozen, in poedervorm
INSTRUCTIES
- Doe alle onder "bhang thandai masala" genoemde ingrediënten in je keukenmachine, samen met de geblancheerde amandelen en bhangpasta. Meng dit tot een gladde pasta of poeder.
- Breng de melk en de saffraan in een steelpan aan de kook. Roer regelmatig.
- Zodra het kookt, roer je de suiker en bhang thandai masala erdoor.
- Meng het goed met een garde of elektrische staafmixer.
- Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen. Zet het vervolgens 5-6 uur in de koelkast (je kunt ook ijs gebruiken om het afkoelingsproces te versnellen).
- Koud serveren.
WARME-BOTER BHANG
Deze wodka- en cannabisdrank laat de herfst- en wintermaanden extra knus aanvoelen. Het effect zul je ongeveer vijftien minuten na het drinken merken.
KEUKENGEREI
- Steelpan
- Gaaszeef of kaasdoek
INGREDIËNTEN
- ~57g boter of ghee
- 10-15g bhangpasta
- 0,25l wodka
- 1-2 snufjes kardemom-zaadpoeder
- Honing naar smaak
INSTRUCTIES
- Smelt de boter of ghee in een steelpan op matig vuur.
- Voeg de bhangpasta toe en zorg ervoor dat het gaat sissen.
- Giet de wodka er voorzichtig bij en voeg één of twee snufjes kardemompoeder toe.
- Roer gedurende dertig seconden.
- Haal het mengsel van het vuur en giet het door een gaaszeef of kaasdoek om te zorgen dat het glad wordt.
- Serveer warm in wijnglazen of glazen bekers. Maak het naar wens zoeter met honing.
EEN BHANG-TASTISCHE TOEKOMST
Bhang speelt een sleutelrol bij het voorjaarsfestival Holi, waarbij vrolijke kleurexplosies en feesten op straat centraal staan. Nu kun je met deze simpele recepten die goede vibe thuis opwekken. Bhangpasta kun je toevoegen aan ontzettend veel lekkernijen, zelfs aan chutneys. Wees dus niet bang om je grenzen te verleggen. Er staat een hele nieuwe wereld van lekkernijen op je te wachten.