Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Juridische Status van Hennep

De juridische status van hennep kan een gevoelig onderwerp zijn. Hoewel commercieel geteelde hennep een THC-vrije variant van haar marihuana zusje is, zorgt de associatie ervoor dat het kweken van hennep in de meeste landen een lastige zaak is.

Een goed voorbeeld hiervan vinden we in de VS. Onder de Amerikaanse, federale wetgeving is alle teelt van cannabis, inclusief hennep, illegaal. Om hennep legaal te kunnen kweken, moet er een vergunning worden aangevraagd van de Drug Enforcement Administration (DEA). Dit wordt eigenlijk alleen gedaan voor onderzoeksdoeleinden, hoewel sommige staten de gecontroleerde productie van hennep hebben gelegaliseerd.

Dit betekent dat in de meeste staten geldt dat niet elke boer het gewas mag kweken. Dit wordt gereguleerd gedaan, volgens strikte richtlijnen. De rest van de Westerse wereld bevindt zich in een soortgelijke situatie, maar er lijken wat meer commerciële kwekers te zijn. De VS vertrouwt op de import van hennep onder een zero-tolerance beleid.

In staten zoals Colorado, waar het gebruik van recreatieve wiet onlangs is gelegaliseerd, wordt het verbod op hennep ook aarzelend losgelaten. Het eerste legale, commerciële gewas van de laatste honderd jaar is recent geplant en groeit nog steeds op het moment van het schrijven van dit artikel!

Wellicht is het verrassend te ontdekken dat China vooraan staat als het gaat om de productie van hennep. China is de grootste producent ter wereld, terwijl voornamelijk Europese landen de rest produceren.

De restricties, die op hennep zijn geplaatst, beperken helaas ook het gebruik op de markt. Het is een plant met veel toepassingen, maar omdat er zo weinig wordt geproduceerd, kan het niet maximaal worden benut.

Er zijn mensen die beweren dat marihuana niet verboden werd om de psychoactieve eigenschappen, maar vanwege de vele toepassingen van hennep, die een mogelijke bedreiging vormden voor grote ondernemingen die probeerden een monopolie te behalen op diverse markten. Iets dat zeer lastig voor elkaar te krijgen is als een eenvoudig te kweken, veelzijdige en legale bron overal beschikbaar is.

Wat de eerste redenen ook waren voor het verbod, hennep is nog steeds een juridisch mijnenveld. Gelukkig draaien steeds meer landen bij over het gebruik van cannabis, waarbij tegelijkertijd de wetgeving rondom hennep ook zal versoepelen. De tijd zal het leren.