Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Hennep als Bouwmateriaal

Hennep heeft de bouwindustrie veel te bieden met haar veelzijdigheid. De drie belangrijkste bestanddelen van hennep kunnen op de een of andere manier worden gebruikt. De delen van hennep die de constructiebedrijven zullen interesseren, zijn de buitenste vezels, hennepzaad olie en de kortere, binnenste vezels, die hurd worden genoemd. Van deze buigzame en veelzijdige componenten kan materiaal worden gemaakt dat overeenkomt met hout, plastic, beton, isolatie, steen en paneelwerk.

Op dit moment is het enorm duur om een huis te bouwen van hennep. Dit komt door de illegale status van hennep, waardoor het niet uitgebreid beschikbaar is. Als landen, zoals de VS, echter beginnen met het legaliseren van cannabis en hennep zal deze natuurlijke bron veel makkelijker verkrijgbaar worden, waardoor ook de prijzen zullen dalen.

Hennep producten kunnen in bijna elk onderdeel van de constructie worden gebruikt. Van hennep kunnen gevelplaten, steen, gips en beton worden gemaakt. Hennep plastic kan worden gebruikt voor de productie van pijpen en ook isolatiemateriaal en tapijt kan van hennep worden geproduceerd. Zelfs verf kan worden gemaakt van hennepzaad olie. Er zijn veel mogelijkheden om alles te produceren wat de industrie nodig heeft en allemaal van een duurzame, groene bron. De overheden op de wereld moeten alleen nog even toestaan dat het gemakkelijker verkrijgbaar wordt.

Zelfs funderingen van huizen kunnen worden gemaakt van “hempcrete”. Dit hennep beton is zeven maal sterker, half zo zwaar en drie maal buigzamer dan standaard beton. Er kleven weinig nadelen aan. Omdat hempcrete ademt, kan vocht uit het huis worden verwijderd, als het in de buitenste muren wordt gebruikt, waardoor vocht en schimmel voorkomen wordt. Ook zal hempcrete steeds harder worden, naarmate het langer wordt blootgesteld aan het weer. Dit betekent dat hennep muren mogelijk duizenden jaren mee kunnen gaan, wat behoorlijk in contrast staat met de gemiddelde honderd jaar die we tegenwoordig zien in standaard bouwmateriaal. Het extreem hoge niveau cellulose in hempcrete absorbeert ook koolstof en sluit het op. Dit betekent dat, als je een huis bouwt met hennep, je tot wel 10.000 kilo koolstof op je ecologische voetafdruk kan besparen. Je vraagt jezelf af waarom hennep illegaal is? Het is gekkenwerk!

Hennep technologie boekt voortdurend vooruitgang en we vinden constant nieuwe manieren om de geweldige eigenschappen van hennep te benutten in de bouwindustrie. Hopelijk zal het niet lang duren voor hennep een meer prominente rol mag spelen, waardoor de bouwindustrie een stuk groener wordt.