Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Hennep als brandstof

Hennep, in al haar veelzijdigheid, kan worden gebruikt om een effectieve biodiesel te maken die een rendabel en veilig alternatief biedt voor aardoliediesel. Als dit zo'n goed alternatief is, waarom wordt het dan niet volop gebruikt? Simpel gezegd, grote oliebedrijven zien dit niet zitten, anders raken ze hun multi-miljard dollar industrie kwijt.

Weinig mensen weten het, maar zowel Henry Ford als Rudolf Diesel, de oprichter van de Ford Motor Company en de uitvinder van de dieselmotor, waren niet van plan auto's te laten rijden op de benzine van tegenwoordig; ze wisten dat hennep de toekomst was.

Henry Fords eerste Model-T auto was ontworpen om te rijden op hennep brandstof. De hele auto zelf was in feite gemaakt van plastic hennep panelen, een stof die biologisch afbreekbaar is en een schokweerstand heeft die tien keer sterker is dan staal. Henry Ford werd gefotografeerd in zijn hennepvelden en beweerde dat de auto "gekweekt werd op aarde".

Wanneer Rudolf Diesel de eerste dieselmotor ontwierp, had hij plantaardige- en zaadolie (zoals hennepolie) in gedachte als de brandstofbron. Wist je dat hij, op de 1900 World's Fair, een van zijn eerste motoren liet draaien op arachideolie?

Toentertijd was men het er in de motorindustrie over eens dat hennepdiesel en de fermentatie van groenten de toekomstige bronnen van brandstof zouden worden. Henry Ford vertelde een verslaggever van de New York Times: "Er zit brandstof in elk beetje plantenmaterie dat kan worden gefermenteerd. Er zit genoeg alcohol in de opbrengst van 0,4 hectare aardappels om de machinerie om het veld te bewerken honderd jaar aan te drijven." Waarom is dit nooit gebeurd? Wederom is dit te wijten aan de grote ondernemingen en oliebarons die de markt wilden monopoliseren, wat deels de reden is waarom hennep en cannabis in eerste instantie werden verboden.

Denk je eens in, als overheden bereid zouden zijn de overstap naar biodiesels van hennep te maken, zou bijna elk land op aarde zelfvoorzienend kunnen worden, zonder te hoeven vertrouwen op buitenlandse "Big Oil" bedrijven die hun economie dicteren. De macht zou weer in handen komen van de agrarische industrie en het volk.

Hier zijn slechts een aantal voordelen van biodiesel uit hennep:

  • Hennep groeit krachtig en zal floreren in landen over de hele wereld; er zou geen tekort zijn als het legaal was.
  • Hennep kweken en verwerken tot brandstof heeft een aanzienlijk kleinere impact op het milieu dan de productie van olie.
  • Hennep brandstoffen zijn biologisch afbreekbaar, dus olierampen zouden niet langer een probleem zijn voor het milieu.
  • Hennep brandstof produceert geen giftige zwaveldioxide, terwijl de traditionele brandstoffen dat wel doen.
  • Hennep brandstof is niet giftig.
  • Hennep brandstof produceert een minimale hoeveelheid koolmonoxide en andere koolwaterstoffen in vergelijking met normale brandstoffen.
  • Het gemak waarmee hennep kan worden gekweekt en tot brandstof verwerkt, zou veel macht teruggeven aan het volk.
  • Biodiesel kan de levensduur van dieselmotoren verlengen.
  • Het is reeds getest op de wegen, met meer dan 48 miljoen kilometer op de Amerikaanse wegen en 20 jaar gebruik in Europa.
  • Je kan het thuis maken.