Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Hennep als bron voor plastic

Plastic wordt traditioneel gemaakt van cellulose, verkregen uit petroleum. Deze giftige en milieuonvriendelijke manier om plastic te maken, is echter niet de enige optie. Het is mogelijk plastic te maken van plantencellulose, dat veel sterker en ook nog biologisch afbreekbaar is. Welke plant op aarde is de grootste producent van cellulose?

Hennep natuurlijk!

Hennepstengels bestaan voor 85% uit cellulose, wat inhoudt dat het geweldig is voor de plastic industrie. En dat niet alleen, want hennep kan zo'n beetje overal worden gekweekt, met groot gemak, in een extreem snel tijdskader. Dit maakt hennep een perfecte keuze als hernieuwbare bron van plastic. En omdat het biologisch afbreekbaar is, blijft het ook niet honderden jaren op de vuilstortplaats liggen, wat wel het geval is met plastic dat van petroleum wordt gemaakt. Hennep plastic kan zelfs worden gebruikt om producten als plasticfolie en piepschuim te maken; het is extreem veelzijdig.

Het is algemeen bekend dat Henry Ford, de autoproducent, een auto maakte van hennep. Door deze demonstratie bewees hij dat de hennep 10 keer sterker was dan de stalen tegenhanger, veilig en goedkoop kon worden geproduceerd en werd "gekweekt uit de aarde."

Het verbod op hennep heeft geleid tot een afname van hennep als bron voor plastic, maar het is niet volledig vergeten. Omdat de industrie nu worstelt om meer duurzame materiaalbronnen te vinden, grijpen meer ondernemingen en wetenschappers terug op hennep voor de antwoorden. Technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat het Australische bedrijf Hemp Plastics een 100% biologisch afbreekbaar, sterk plastic produceert uit hennep en mais. Nieuwe technologieën betekenen ook dat het eenvoudig is om hennep plastic in elke vorm te produceren, waardoor het gebruik rendabel is en de huidige manieren van de productie van containers en dergelijke items kan vervangen.

Ook de autoindustrie kiest weer voor hennep! BMW, Chrysler, GM, Ford, Honda en Saturn gebruiken nu hennep plastic in hun deurpanelen, kofferbakken, hoofdsteunen, etc en steeds meer toepassingen worden geïmplementeerd in hun auto's met elk nieuw model. Waarom kiezen autofabrikanten weer voor hennep? Simpel! Hennep plastic is lichter, sterker, veiliger bij ongelukken en goedkoper te produceren. Het zal geen verrassing zijn, zeker met de huidige legalisatie van hennep in Amerika, als hennep een veel meer prominente rol krijgt binnen de plastic industrie, omdat meer boeren juridisch in staat zijn het te kweken.

De mogelijkheden die hennep plastics, harsen en composieten bieden, zijn eindeloos. Het kan, en zal, de wereld helpen weg te stappen van de afhankelijkheid van olie, als het op gang komt. Het zal resulteren in een veiligere, groenere wereld die niet in handen is van de oliebaronnen. Dit zal echter tijd kosten, omdat de industrie zwaar vertrouwt op olie, en het maken van een onmiddellijke overstap zou verwoestende gevolgen hebben voor de afhankelijke industrieën en de wereldeconomie. Industrieën zullen een geleidelijke overstap moeten maken, net zoals de autoindustrie doet, waarbij de macht van olie naar hennep verschuift. We verwachten veel weerstand van lobbyende groepen uit de olie-industrie, maar de overstap is onvermijdelijk: De olie raakt op.