Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Hennepzaad als voedingsbron

Hennepzaad wordt al generaties lang gebruikt als voedselbron in Azië en delen van Rusland. Het is een van de vele toepassingen van hennep waar de mensheid van kan profiteren. Het is een van de meest veelzijdige voedselbronnen uit de natuur, die toevallig ook nog perfect gebalanceerd is voor menselijke consumptie.

Van alle eetbare planten op aarde (waarvan er wel meer dan 3 miljoen zijn), bezit er geen een zoveel voedingswaarde voor mensen als hennepzaad. De verhouding in voedingswaarde van hennep voldoet perfect aan de eisen van het menselijk lichaam; het bevat alles wat we nodig hebben.

Vijfenzestig procent van de aanwezige eiwitten in hennepzaad zijn globuline edestine. Dit, gebruikt in samenwerking met de andere voedingsstoffen in hennepzaad, geeft het lichaam alle aminozuren die het nodig heeft om onmisbare proteïnen in het lichaam te produceren, zoals immunoglobulinen (antilichamen). Het is zo'n krachtige bron dat je immuunsysteem in no time op volle kracht draait. Zelfs personen die lijden aan aandoeningen, waardoor de opname van voedingsstoffen wordt belemmerd, kunnen de opgenomen hoeveelheid maximaliseren.

Hennep bevat ook gezonde, essentiële vetzuren. Deze worden in het hele lichaam gebruikt om structurele elementen te onderhouden, zoals je aderen, maar denk ook aan je huid, haar en ogen. Er is geen andere plant op de wereld die deze gezonde zuren in dezelfde hoeveelheden bevat als hennepzaad.

Onderzoek naar hennepzaad heeft ertoe geleid dat diverse vooraanstaande geleerden pleiten voor het gebruik en de eigenschappen. R. Lee Hamilton, een vooraanstaand medisch onderzoeker en biochemicus, heeft over hennepzaad de volgende beroemde woorden gesproken: "We hebben de belofte van een supergezondheid en de mogelijkheid de hele wereld te voeden voor het grijpen. Het belachelijke verbod op de meest waardevolle plant op aarde, cannabis hennep, moet wijken voor de vraag van het volk." En hij heeft gelijk: Iedereen die regelmatig hennepzaad eet, voelt de voordelen.

Dit leidt naar de opmerking van R. Lee Roberts over de honger op de wereld. De rijke hoeveelheid proteïne in hennepzaad heeft het vermogen meer dan zestig procent van de kinderen uit derde wereld landen te redden. Deze zestig procent is het geschatte aantal kinderen dat sterft aan uithongering en een gebrek aan proteïne. Je denkt misschien: "Geweldig, het bevat de juiste voedingsstoffen, maar is er genoeg van? En hoe krijgen we het erheen?" Nou, je weet misschien wel dat hennep niet alleen een van de beste voedselbronnen is voor de mens, maar de plant zelf is ongelooflijk taai en kan zo'n beetje overal worden gekweekt, zelfs in een Afrikaans klimaat.

Waarom kweken landen met voedseltekorten het dan niet? Vanwege een belachelijk verbod, veroorzaakt door angstzaaien, nep wetenschap uit het verleden en politici en zakenlui die meer om winst geven dan de welzijn van mensen. Hennep werd vroeger altijd gebruikt als bron van voedsel; een betrouwbare bron die beschavingen over de hele wereld door de jaren heen van de honger heeft gered. In de 19de eeuw gebruikten Australiërs bijvoorbeeld hennepzaad voor het eiwit en de bladeren als ruwvoer gedurende twee hongersnoden. Slechts de laatste honderd jaar is hennep in diskrediet gebracht in het westen. Het wordt in Azië nog steeds als dagelijkse voeding gebruikt.

Hoewel al deze informatie de indruk wekt dat het gebruik van hennepzaad in de westerse wereld is uitgeroeid, is dat niet het geval. In veel landen kan het worden gekweekt en geoogst met een vergunning, onder strikte voorwaarden, vanwege het negatieve imago van cannabis. Dit betekent dat sommige voedingsmiddelen met hennep in het westen worden geproduceerd, maar de beperkingen op wie het mag kweken, beperken de potenties en ook de kennis over de voordelen.