Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Cannabis Hybriden

De oorsprong van cannabis hybriden:

Een hybride is de kruising van twee of meer verschillende types cannabis. Dit betekent dat "hybriden" niet echt een echte oorsprong hebben. Kwekers experimenteren voortdurend met diverse strains, waarbij ze deze combineren om ze te verbeteren en nieuwe hybriden te creëren, dus ze zijn continu in ontwikkeling.

Als je hybriden maakt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Elke strain kan worden gecombineerd, of het nu een Indica x Sativa, Sativa x Sativa x Ruderalis of een Indica x Sativa x Ruderalis is. Het kruisen van verschillende strains in een plant, die de karaktereigenschappen heeft van beide ouders, is een hele oude traditie, die al wordt uitgevoerd sinds de mens ooit begonnen is met de teelt van cannabis.

Eigenschappen van cannabis hybriden:

Het definiëren van de eigenschappen van cannabis hybriden is lastig. Dit hangt namelijk volledig af van de genen van de betrokken ouders en zelfs dan kan het lastig zijn om alle eigenschappen te bepalen, die al dan niet zijn doorgegeven aan het kind.

In de meeste hybriden, zal een van de ouders een dominantie laten zien. Stel, je kruist een Indica met een Sativa en kruist deze vervolgens terug met een Indica. Dan is het zeer waarschijnlijk dat de Indica genen hoger zijn dan 50% en dat de plant dus voornamelijk Indica karaktertrekken zal laten zien. Dit wordt ook wel een "Indica dominante" hybride genoemd. In feite is dit dus een strain die voornamelijk Indica in karakter is, maar nog steeds een aantal Sativa eigenschappen zal vertonen.

Effecten van cannabis hybriden:

De effecten van een cannabis hybride zullen volledig afhangen van de genen van de ouders. Je eindigt wellicht met een Sativa dominante strain, die wel de psychedelische high levert waar Sativa's om bekend staan, gecombineerd met de snellere bloeiperiode van een Indica. Per strain zal dit enorm variëren, afhankelijk van de dominantie en de karaktereigenschappen.

Voorbeelden van cannabis hybriden:

  • Super Skunk
  • Tangerine Dream
  • White Widow
  • Bubba Kush
  • Jack Flash
  • Harlequin
  • Blue Cheese