Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Cannabis ruderalis

Afkomst van Cannabis Ruderalis:

Cannabis Ruderalis werd gevonden in de wildernis in Zuidoost-Azië, Polen en Tsjechië. Het is een veelzijdige plant die zich verder verspreid heeft naar China en de bergen van de Kaukasus. Alle landen waarin deze soort in het wild is aangetroffen liggen vijftig graden ten noorden van de evenaar. Tot voor kort werd de soort niet voor vol gezien door de meeste serieuze kwekers en bebouwers.

Kenmerken van Cannabis ruderalis:

Cannabis ruderalis is een zeer kleine, snelgroeiende plant die zelfs maar 90 cm kan worden. Ze heeft zeer smalle bladeren en slechts een klein aantal zijtakken en bloemen. Maar ook het THC-gehalte is extreem laag.

Je vraagt je wellicht af waarom mensen deze soort dan zouden willen verbouwen? Waar is zo’n kleine, onkruidachtige plant zonder THC dan goed voor? Welnu, Ruderalis heeft een geheim wapen. Het is een automatisch bloeiende plant. In tegenstelling tot Sativa en Indica heeft Ruderalis geen specifiek lichtpatroon nodig om te kunnen bloeien. Ze bloeit automatisch, ongeacht de hoeveelheid licht die ze krijgt. Dit betekent dat haar leeftijd en niet het licht haar cyclus bepaalt.

Het feit dat Ruderalis automatisch bloeit heeft ervoor gezorgd dat ze een paar jaar geleden haar intrede heeft gedaan op de markt. Kwekers hebben met behulp van Ruderalis hybriden gemaakt door populaire Sativa’s en Indica’s te vermengen met een kleine hoeveelheid Ruderalis om zo automatische soorten te produceren die de kenmerken van Sativa en Indica hebben overgenomen.

Dit betekent een enorm voordeel voor buitenkwekers. Dankzij haar snelle groei en automatische bloei kan een slimme kweker in één jaar meerdere oogsten binnenhalen. Onder optimale omstandigheden kunnen dat er wel drie of vier zijn! Er is niets bevredigender dan in de frisse buitenkweek prachtige opbrengsten te oogsten!

De effecten van Cannabis ruderalis:

Zoals reeds vermeld maken de grootte van de plant en haar THC-gehalte Ruderalis tot een haast nutteloze blow. Rokers zullen dan ook teleur worden gesteld door haar verwaarloosbare effecten. Maar door de inspanningen van kwekers wereldwijd is het mogelijk om Ruderalis hybriden te creëren. De veelzijdigheid van Ruderalis biedt kwekers heel veel opties. Je zult merken dat Ruderalis hybriden de effecten van Sativa en Indica overnemen én een automatische bloei hebben. Dit betekent dat je de voordelen van een automatische bloei én een hoog THC/CBD-gehalte geniet.

Voorbeelden van Cannabis ruderalis soorten (hybriden) zijn:

  • LowRyder
  • Easy Ryder
  • Fast Haze
  • White Express
  • Speed Ryder
  • Quick Fruit
  • Low Diesel