Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Doelen opstellen

Zorgen dat je duidelijke, nauwkeurige doelen opstelt voordat je een kweekruimte voor je cannabis opzet is erg belangrijk. Je moet jezelf de vraag stellen of je wel in staat bent om ze te bereiken. Het heeft geen zin om tegen jezelf te liegen, jij bent de enige die last zal hebben van ondermaatse resultaten. Het is erg belangrijk om je verwachtingen vanaf het begin te temperen. Het formuleren van heldere en haalbare doelen is echter het halve werk, als je dat doet ben je al goed op weg om een succesvolle kweker te worden.

Waar moet je dus rekening mee houden? Wel, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, maar er is één ding dat we niet genoeg kunnen benadrukken, en dat is dat onderzoek de sleutel tot succes is – daar kun je nooit te genoeg van doen.

Ten eerste, wat is het doel van je kweekavontuur? Wil je één of meerdere planten kweken? Ligt de nadruk op hoge potentie, grote opbrengsten of korte groeitijden? Of misschien een mix? Ben je van plan om een alledaagse soort te kweken of wil je iets dat wat specialer en exotischer is? Wil je een plant met een hoge medicinale waarde? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je zelfs maar overweegt om een kweekruimte te beginnen. Er zijn geen goede of slechte antwoorden, maar door sommige vragen te beantwoorden zul je wel in staat zijn om jouw manier van kweken op jouw antwoorden aan te passen.

Je moet niet alleen maar bedenken welke soort wiet je wilt kweken, maar ook wat voor soort kweker je wilt worden. Als je dat eerst op een rijtje hebt, kun je ook makkelijk de vorige vragen beantwoorden. Word je een kweker van marktgewassen of ben je alleen geïnteresseerd in een snelle opbrengst? Ben je een medicinale kweker en wil je een persoonlijke voorraad krachtige wiet aanleggen? Of ben je soms een recreatieve kenner in de maak en wil je jouw eigen topkwaliteit wiet produceren en de banden met het criminele circuit verbreken?

Als je precies weet wie jij bent en wat jij van je kweekonderneming verwacht, heb je de fundering voor je eerste goede kweek al gelegd.

Nu je enigszins weet wat voor soorten je gaat kweken, moet je over je kweekruimte en situatie gaan nadenken. Is het plafond hoog genoeg en is er wel voldoende ruimte in je huis? Ben je bereid om veertien weken voor je plant te zorgen als je een langzaambloeiende Haze hebt? Heb je de onderhoudskosten berekend van de omvang van je gewassen, bijvoorbeeld elektriciteitskosten? Heb je onderzoek gedaan naar adequate belichting en verschillende soorten ventilatie? Het is erg belangrijk dat je weet wat de kenmerken van jouw soort zijn en dat je jezelf ervan vergewist dat je weet hoe je voor je plant moet zorgen. Je wilt onderweg geen vervelende verrassingen tegenkomen, zoals merken dat je toch te weinig ruimte hebt en dat je gewassen als gevolg daarvan geremd worden in hun ontwikkeling.

Discretie en de juridische implicaties van wat je kweekt zijn ook erg belangrijk. Verkeer je in een veilige omgeving? Is je ventilatie wel in orde? Ben je op de hoogte van de juridische gevolgen van de omvang van je kweek? Ben je een ontspannen of gespannen type? Is de kans groot dat iemand je kweekruimte ontdekt? Wat zijn de brandrisico’s? Dit klinkt misschien allemaal erg saai en overdreven, maar veiligheid en discretie zijn erg belangrijk. Als je gepakt wordt omdat je slordig was, benadeel je niet alleen maar jezelf maar geef je ook de gehele cannabisgemeenschap een slechte naam. Gebruik je verstand en blijf uit de buurt van het publiek en dan komt hopelijk alles in orde.

Dit lijkt misschien allemaal wat overdreven, maar een goede basis voor je kweekonderneming met behoorlijk onderzoek naar hoogkwalitatieve genen en voorbereiding zal je leven uiteindelijk een stuk makkelijker maken – je hebt dan al 80% van het werk gedaan! Als je eenmaal een succesvolle oogst hebt binnengehaald, zul je gegarandeerd trots en gelukkig zijn – alle moeite en inspanningen die je geleverd hebt doen er dan niet meer toe.