Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Het drogen van cannabis

Het drogen van je wiettoppen is na het knippen de volgende stap richting geweldige wiet. Het is, zoals de meeste stappen waar we over praten, een belangrijke fase als je de best smakende wiet van de allerhoogste kwaliteit wilt. Dit is onder andere wat het verschil uitmaakt tussen goede wiet en de troep die je op straat koopt. Veel kwekers die snel wat centen willen verdienen bekommeren zich hier niet om.

Om het goed te doen, moet je geduldig zijn. We weten dat het verleidelijk kan zijn om het gewoon maar op te roken als je daar zin in hebt of om het gehaast te doen, maar geloof ons, doe het goed en je zult er geen spijt van hebben – een kweker kan een hele wietoogst verpesten als het ongeduld zich meester van hem maakt.

Om je wiet te drogen neem je de volgende stappen:

  • Hang de takken met de toppen ondersteboven op een donkere plek.
  • Zorg ervoor dat de toppen elkaar niet raken.
  • De kamertemperatuur moet tussen de 18 en 23 graden liggen. Als het warmer is, drogen de toppen niet gelijkmatig en wordt het effect negatief beïnvloedt.
  • Houd een vochtigheidsgraad van 50 procent in stand. Gebruik hiervoor een hygrometer en een bevochtiger/ontvochtiger.
  • Zorg voor een goede luchtventilatie.

Het duurt 10-20 dagen voordat je wiet volledig gedroogd is. Overhaast het niet – we kunnen dit niet genoeg benadrukken. Doe wiettoppen nooit in de magnetron en leg ze niet op een verwarming. Alles wat je doet om het proces te versnellen heeft alleen maar een negatief effect op je smaak en kwaliteit. Als je cannabis te snel droogt, eindig je met wiet die van dezelfde kwaliteit is als wiet die niet is gedroogd.

Je toppen zijn goed gedroogd wanneer je de takjes makkelijk kunt breken. Als je een takje buigt, zou hij onmiddellijk moeten breken; als hij meegeeft of weerstand biedt, moet hij nog langer gedroogd worden.

Nu je wiet droog is, raden we je aan om hem ook uit te harden. Als je dat ook goed doet, krijg je wiet van een geheel andere orde. We weten dat het moeilijk is om te wachten en dat iedere stap je verder weg houdt van de vruchten van je inspanningen, maar geloof ons, het is echt de moeite waard.

Waarschuwing: Verse geknipte wiettoppen zijn erg geurig. Je hebt echt iets van geurbestrijding nodig als je wiet gaat uitharden. Daarom gebruiken veel kwekers een kweekruimte voor het uithardingsproces. Een kweekruimte is de perfecte plek voor het uitharden; wel jammer dat je dan niet meteen kunt beginnen met de volgende kweek.