Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Het knippen van cannabis toppen

Als je eenmaal je cannabis hebt geoogst, wordt het tijd voor een manicure. Dit is het proces waarbij je de overtollige bladeren en takken verwijdert van de hoofdstam met de toppen en zo het goede van het minder goede scheidt. Dit kan best een tijdrovende klus zijn; sommigen vinden het saai, anderen vinden het juist ontspannend en rustgevend. Hoe dan ook, het is een essentieel proces voordat je overgaat op het drogen.

Ten eerste, je kunt het best in een koele, donkere ruimte werken boven een glazen tafel, of ten minste een glad, vlak oppervlak waar je alles goed op kunt zien. Knip vervolgens de overtollige bladeren rond de top weg totdat je alleen de top overhoudt. Om dit goed te doen, heb je een goede, kleine en scherpe schaar nodig – en wat geduld.

Wees gewaarschuwd, de schaar raakt steeds meer met hars beplakt, hierdoor wordt hij minder soepel en minder effectief. Het hars kun je met alcohol verwijderen. Sommige kwekers wrijven hun schaar in met olijfolie voor begin van het knipwerk, zo is hij iets beter bestand tegen het hars en blijft hij goed geolied. Wij vinden dat dit niet veel verschil uitmaakt, je schaar raakt hoe dan ook bedekt met hars.

Extra tips: Probeer zo veel mogelijk hars van je schaar af te halen voordat je hem schoonmaakt met alcohol. Hij zit nog helemaal vol met cannabinoïden en die kun je gebruiken om een stukje plakkerige hars te maken, geweldig voor roken of vaporiseren – gooi het dus niet weg!

Als je een grote hoeveelheid hars aan het knippen bent is het verstandig om poedervrije latexhandschoenen te dragen. Je handschoenen gaan na verloop van tijd ook hars verzamelen, net als je schaar. Het is erg belangrijk dat hij poedervrij is, het poeder maakt anders het hars onbruikbaar. Zorg ervoor dat je niets anders aanraakt dan het hars en de schaar als je de handschoenen draagt. Als je klaar bent, doe je de handschoenen in een plastic zak en die doe je dan een paar uur in de vriezer. Het bevroren hars laat zich er vervolgens makkelijk vanaf halen.

Niet iedereen knipt op dezelfde manier. De meeste mensen doen het direct na de oogst. Sommige kwekers laten het graag eerst even drogen, waardoor stofjes op de bladeren in de toppen trekken. Hierdoor zou de smaak veranderen, maar over het algemeen is het niet de moeite waard. Het knippen wordt alleen maar moeilijker.

Onthoud wel dat licht nu begint om de THC te verslechteren. Als je stukjes geknipt hebt, moet je ze in een bakje doen en afdekken met een zwart plastic zakje.

Aan het eind van het proces heb je een grote hoeveelheid bladeren en knipsel. Dit is geen afval. Het is niet zo sterk als de toppen maar er zitten wel cannabinoïden in. Dit overtollige plantmateriaal is niet zo lekker om te roken, maar je kunt er wel hasj van maken, met name het plantmateriaal bevat veel trichomen.

Het knippen is een belangrijke stap in het creëren van hoogkwalitatieve wiet, maar het is niet de laatste stap. Je kunt het nu gebruiken, maar het is erg ruw en heeft een slechte smaak. Om echt alles uit je wiet te halen, moet je de stammen/toppen ophangen om te drogen om ze vervolgens uit te harden.