Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Inname medicinale cannabis

Nu het gebruik van medicinale cannabis meer algemeen wordt, kiezen steeds meer gebruikers ervoor cannabis in te nemen om hun symptomen te verlichten. Door het innemen van producten met cannabis, zal de cannabis door het spijsverteringsstelsel reizen, waarna het in de lever komt, voordat het de bloedbaan bereikt. In de lever worden THC cannabinoïden omgezet in 11-hydroxy-THC, een veel krachtiger versie, die een groter, langer aanhoudend, stoned effect opwekt. Je kan je wellicht voorstellen dat dit een groot voordeel is voor medicinaal gebruikers, zeker diegenen die kampen met pijn of slaapproblemen hebben.

Edible cannabis komt in veel vormen en maten. Het kan worden toegevoegd aan recepten, boter of olie. Afhankelijk van de wensen van de patiënt, kan er gekozen worden om gewoon toppen te gebruiken of een concentraat zoals hasj of olie. Hasj en olie lijken een minder sterk effect te hebben op de smaak van het voedsel, terwijl rauwe toppen een behoorlijk plant-achtige, chlorofyl smaak nalaten in het voedsel.

Omdat ingenomen cannabis door het spijsverteringsstelsel reist, worden alle gezondheidszorgen, die geassocieerd zijn met het roken van marihuana, geëlimineerd. Er is geen rook, teer of andere chemische stof om je zorgen over te maken. Sommige patiënten vinden echter wel dat het innemen van cannabis een misselijk gevoel kan veroorzaken, waardoor deze behandelvorm minder effectief is als het zou worden gebruikt om een gebrek aan eetlust of misselijkheid te behandelen. Er zijn geen bijwerkingen op de lange termijn bekend bij het innemen van cannabis en dit is iets wat niet kan worden gezegd van andere methodes, zoals roken.

Omdat de ingenomen cannabinoïden door het spijsverteringsstelsel moeten reizen voor ze in de bloedbaan komen, kan de aanvang van de effecten best een tijdje duren. Gemiddeld duurt het 45-90 minuten voor een high merkbaar is. Het effect kan echter wel tot 10 uur blijven hangen, afhankelijk van de kracht van de cannabis.

Dit is vaak een probleem bij mensen als ze beginnen met het innemen van cannabis. Het kan best lastig zijn uit te vinden welke dosering het beste voor je werkt en het duurt ook een tijdje voor je uitvindt of je genoeg hebt genomen. Veel patiënten raken ongeduldig wanneer ze niet snel iets voelen en nemen vervolgens nog een dosis, een actie waar ze vaak spijt van krijgen zodra de high zich inzet. Omdat het ook een lang aanhoudende high is, kan je niet veel doen als je teveel genomen hebt, behalve wachten tot het uitwerkt. Dit houdt in dat patiënten zich een lange tijd oncomfortabel kunnen voelen. De standaard dosering is ongeveer 20mg pure THC per portie, maar dit is afhankelijk van de daadwerkelijke kracht van de gekozen cannabis. Het is altijd verstandig aan je dispensarium te vragen of ze enige kennis hebben over de dosering van de door jou geselecteerde soorten.

We zetten het op een rij:

Voordelen van inname:

 • Langdurige effecten houden in dat constante toediening van medicatie niet vereist is.
 • Geen bekende negatieve gevolgen voor de gezondheid.
 • Kan overal discreet worden geconsumeerd, waardoor het enorm veelzijdig is.
 • Het transporteren van voedsel met cannabis is eenvoudig en discreet.
 • Een veel krachtiger versie van THC wordt door het lichaam aangemaakt, wat een voordeel is voor sommige aandoeningen.

Nadelen van inname:

 • Langdurige effecten zijn wellicht niet geschikt voor iedereen of elke situatie.
 • Het duurt lang voor het inwerkt, vergeleken met andere methoden van gebruik.
 • Het langzame inwerken kan ervoor zorgen dat mensen zonder ervaring ongeduldig worden en veel te veel nemen.
 • Sommige mensen ervaren misselijkheid.
 • Het kan lastig zijn de dosering te bepalen.
 • Voorzorgsmaatregelen moeten worden getroffen om te verzekeren dat het niet per ongeluk door iemand anders wordt geconsumeerd.

Disclaimer: Houd er rekening mee dat wij geen artsen zijn en dat we ook niet gekwalificeerd zijn om medisch advies te geven. We kunnen geen enkele verantwoordelijkheid accepteren, mocht jouw ervaring met medicinale cannabis verschillen met de beschrijving in dit artikel. De hierboven vermelde informatie is gebaseerd op de ervaringen van anderen; we hebben zelf geen medisch onderzoek uitgevoerd. Voor advies, overleg je met een arts.