Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Het roken van medicinale cannabis

Cannabis wordt het meeste gerookt. Het is een snelle en effectieve methode om de actieve ingrediënten van cannabis in de bloedbaan te krijgen. De cannabinoïden zullen de hersenen razendsnel bereiken, waardoor de patiënt meestal onmiddellijk een high voelt. De dosering is met roken ook zeer eenvoudig te beheren. De meeste dispensaria kunnen prima advies geven over hoeveel je moet gebruiken met deze consumptiemethode.

Een van de meest populaire manieren om cannabis te roken, is via een joint. Dit is in feite een gerolde sigaret die cannabis bevat. Afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker, kan een joint met of zonder tabak worden gerookt. Sommige mensen vinden dat het de smaak en ervaring verbetert, terwijl anderen het tegenovergestelde beweren. Joints zijn extreem veelzijdig en kunnen zo'n beetje overal worden gebruikt. Het grote nadeel is de geur, want joints produceren een sterke, doordringende geur, waardoor het gebruik onmiddellijk opvalt. Het kan ontzettend lastig zijn discreet een joint te roken.

Een andere manier waarop medicinaal gebruikers kunnen roken, is een blunt maken. Dit is eigenlijk een sigaar versie van een joint, waarbij sigarenpapier wordt gebruikt. Ze branden langer en er kan meer wiet in, waardoor de ervaring wordt verlengd, maar ze kunnen ook relatief eenvoudig worden uitgemaakt en opnieuw aangestoken. Opgemerkt moet worden dat een blunt een stuk lastiger te maken is, vergeleken met een joint, en ze hebben dezelfde nadelen als het gaat om de geur.

Bongs zijn ook een rendabele optie voor medisch gebruikers. Je krijgt een goede, longvullende hit, die rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomt. Het grote voordeel van het gebruik van een bong is de waterfiltratie. Omdat de rook door het water reist, gaat veel hitte verloren, wat de ervaring soepeler maakt. Het water filtert ook veel deeltjes, zoals teer en as, waardoor de kwaliteit en zuiverheid van de rook verbetert, terwijl onzuiverheden worden verminderd. Het nadeel van de bong lijkt het formaat te zijn, want een bong is niet makkelijk mee te nemen. De meeste medicinaal gebruikers zullen een bong echter toch meestal gebruiken in de privacy van hun eigen huis.

Andere rookmethoden zijn het gebruik van een pijp, hot-knifing en waterfalling, om er maar een paar te noemen. Er zijn veel verschillende methodes, die allemaal zo hun eigen voor- en nadelen hebben, dus we kunnen geen pasklaar antwoord geven op de vraag wat de beste manier is. Dit varieert per patiënt en komt in feite neer op persoonlijke voorkeur.

Gezondheidsrisico's van roken:

Het is vervelend, maar de meeste mensen weten wel dat roken, zeker met tabak in de mix, een ongezonde manier van gebruik is. Het is dan ook zeker niet de meest gezonde manier om medicinale cannabis te gebruiken. Op de lange termijn wordt het inhaleren van de rook van cannabis geassocieerd met achteruitgang van de longfuncties, omdat de rook koolmonoxide en teer bevat. In combinatie met tabak, heb je ook nog te maken met de chemicaliën en problemen van tabak.

Er zijn diverse methoden om dit te bestrijden, mocht je persé willen roken. Allereerst kan je de kracht van je marihuana verhogen door een sterkere soort te kiezen. Hierdoor heb je minder nodig om je symptomen te verlichten en verminder je dus de hoeveelheid geïnhaleerde rook. Een andere manier is het roken van hasj en andere cannabis concentraten. Dit is in principe hetzelfde als het verhogen van de kracht van je wiet, omdat er een hogere concentratie cannabinoïden aanwezig is, waardoor je minder hoeft te roken om je symptomen te verlichten.

We zetten het even op een rij:

Voordelen van roken:

 • Snel effect
 • Kan een bevredigende ervaring zijn, zeker voor tabaksrokers
 • Eenvoudig te doseren
 • 2-3 uur lang verlichting
 • Kan een smakelijke ervaring zijn
 • Gemakkelijk uit te voeren

Nadelen van roken:

 • Inhalatie van teer en koolmonoxide en langdurig gebruik leidt tot afname in de longfuncties
 • Constant gebruik nodig voor chronische aandoeningen
 • Roken beperkt het aantal plaatsen waar je medicatie kan gebruiken, vanwege de niet subtiele geuren
 • Gevaarlijk om mee te reizen
 • Veel actieve ingrediënten worden door verbranding vernietigd, waardoor roken minder effectief is dan andere methoden.

Disclaimer: Houd er rekening mee dat wij geen artsen zijn en dat we ook niet gekwalificeerd zijn om medisch advies te geven. We kunnen geen enkele verantwoordelijkheid accepteren, mocht jouw ervaring met medicinale marihuana verschillen met de beschrijving in dit artikel. De hierboven vermelde informatie is gebaseerd op de ervaringen van anderen; we hebben zelf geen medisch onderzoek uitgevoerd. Voor advies, overleg je met een arts.