Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Medicinale cannabis als een tinctuur

Een cannabis tinctuur is een op alcohol gebaseerde oplossing die cannabinoïden bevat. Ze werden erg populair in de jaren 1800, nadat het gebruik beroemd was gemaakt door Dr. Walter O'Shaughnessy, die er een verslag over schreef: “On The Preparation of the Indian Hemp, or Gunjah”. Het werd de meest voorkomende methode om medicinale cannabis toe te dienen en bijna elke apotheek in de VS had een flinke voorraad in huis.

Het is zeer eenvoudig te maken en toe te dienen, waarbij slechts een paar druppels onder de tong nodig zijn. Het middel wordt direct in de bloedbaan opgenomen, waardoor al snel een sterke verlichting ontstaat zonder de nadelen van het roken. Het kan ook aan voedsel worden toegevoegd, zodat het door de spijsvertering wordt verwerkt en een nog langere periode van verlichting biedt, omdat het spijsverteringsstelsel THC omzet in 11-hydroxy-THC.

De benodigde hoeveelheid zal variëren, afhankelijk van de soort waar het tinctuur van gemaakt is, maar ook van het type en de ernst van je aandoening. Het is het beste om te starten met een of twee druppels, waarna je de effecten beoordeelt en verdere beslissingen neemt.

We zetten het even op een rijtje:

Voordelen van een tinctuur:

  • Geen zorgen over de gezondheid vanwege roken
  • Geen calorieën, zoals bij edibles
  • Kan langzaam of snel inwerken, afhankelijk van de toediening
  • Discreet in gebruik
  • Eenvoudig te verbergen
  • Kan niet per ongeluk door anderen worden geconsumeerd, wat wel het geval kan zijn met bijvoorbeeld voedsel met cannabis

Nadelen van een tinctuur:

  • Er is alcohol voor nodig
  • Kan behoorlijk smerig smaken
  • Alcohol verdampt mettertijd, waardoor de concentratie van de oplossing wordt verhoogd

Disclaimer: Houd er rekening mee dat wij geen artsen zijn en dat we ook niet gekwalificeerd zijn om medisch advies te geven. We kunnen geen enkele verantwoordelijkheid accepteren, mocht jouw ervaring met medicinale cannabis verschillen met de beschrijving in dit artikel. De hierboven vermelde informatie is gebaseerd op de ervaringen van anderen; we hebben zelf geen medisch onderzoek uitgevoerd. Voor advies, overleg je met een arts.