Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Gebruik van Medicinale Cannabis

Medicinale cannabis kan worden gebruikt om diverse medische aandoeningen te behandelen. Het wordt wereldwijd effectief gebruikt om de symptomen te verlichten van mensen met klachten. Dit artikel helpt uitleggen wat er precies behandeld kan worden en hoe medicinale cannabis werkt.

De meeste aandoeningen, die behandelbaar zijn met medicinale cannabis, kunnen losjes worden ingedeeld in twee categorieën: Lichamelijk en psychologisch. Er is geen echte manier om aandoeningen te verdelen, omdat ze het gevolg zijn van zeer gecompliceerde veranderingen in het lichaam, wat vaak resulteert in zowel lichamelijk als psychologische symptomen. Voor het gemak hebben we echter wel een poging gedaan.

Afhankelijk van de gekozen soort wiet, zal je cannabis waarschijnlijk beter geschikt zijn voor de behandeling van een van deze categorieën. Dit gezegd hebbende, moet ook worden opgemerkt dat het mogelijk is gemixte, hybride soorten te kopen, die effectief zijn bij zowel lichamelijke als psychologische aandoeningen.

Medicinale cannabis werkt via haar chemische bestanddelen; deze werken samen met de CB1 en CB2 receptoren in onze hersenen en zenuwstelsel om een "high" te produceren, waarbij effectief de waarnemingen van de hersenen en zenuwstelsel worden veranderd.

Lichamelijk:

"Lichamelijk" gebaseerde aandoeningen, die met medicinale marihuana behandeld kunnen worden, lijken vaak geconcentreerd te zijn rond problemen met de spieren en het centrale zenuwstelsel. De Indica soort wordt hiervoor het meeste gekozen, vanwege het lichamelijk ontspannende en verdovende effect.

De volgende lijst bevat voorbeelden van aandoeningen die goed reageren op het gebruik van medicinale cannabis:

Chronische pijn:

Een veelvoorkomende aandoening, waar het gebruik van medicinale marihuana mee geassocieerd wordt, is de behandeling van chronische pijn, vaak een symptoom van een meer uitgebreide en serieuze aandoening. De werking is behoorlijk interessant. Het roken van medicinale cannabis zal de hoeveelheid pijn namelijk niet echt verminderen, maar het vermindert de activiteit in de delen van de hersenen die het registreren. Dit betekent dat de zenuwen nog steeds dezelfde intensiteit van de pijn voelen, maar de cannabinoïden zorgen ervoor dat je hersenen het negeren, waardoor het gevoel van pijnverlichting ontstaat. Het is de waarneming van de patiënt die verandert, niet het daadwerkelijke niveau van de pijn. Dit is deels de reden waarom het bij de een effectiever werkt dan bij de ander.

Spierspasmen en Multiple Sclerose (MS):

Multiple Sclerose is een aandoening aan het centrale zenuwstelsel. De beschermende laag rondom zenuwvezels raakt beschadigd, wat resulteert in diverse symptomen, zoals spasmes en tremors. Een aantal recente onderzoeken en ervaringen van MS-patiënten hebben gepleit voor het gebruik van medicinale marihuana voor de behandeling. De spierontspannende en neurologische effecten van marihuana kunnen bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid en de ernst van ongecontroleerde spasmen.

Misselijkheid en overgeven:

Misselijkheid en overgeven kunnen worden verlicht door het gebruik van medicinale marihuana, zeker bij patiënten die chemokuren ondergaan. De cannabinoïden reageren op de hersenen en ruggenmerg en kunnen helpen de zintuigen te verdoven. Dit zal bijdragen aan het voorkomen dat de hersenen een misselijke reactie geven op diverse stimuli, zoals chemotherapie.

Stimulatie van de eetlust:

CB1 receptoren worden geassocieerd met vele zaken in het lichaam en een daarvan is het beheren van de eetlust. Als de chemische stoffen uit de medicinale cannabis op de receptoren inwerken, produceren ze een aantal effecten die je hongerig maken. Het zorgt voor stimulatie van de hypothalamus, het gedeelte van de hersenen die reguleert hoe hongerig we ons voelen; het stimuleert de limbische voorhersenen, waardoor voedsel aantrekkelijker en smakelijker lijkt; het beloningscentrum wordt ook beïnvloed, waardoor we ons beter voelen na het eten. Dit effect wordt door recreatief gebruikers meestal "de munchies" genoemd, maar het heeft nuttige en serieuze toepassingen voor mensen die lijden aan eetstoornissen.

Psychologisch:

"Psychologische" aandoeningen, die met medicinale cannabis kunnen worden behandeld, draaien ook om de effecten die cannabinoïden hebben op de hersenen en het zenuwstelsel. Over het algemeen zijn Sativa soorten geweldig in de behandeling van psychologische ellende. Dit omdat hun highs de nadruk meer lijken te leggen op een cerebraal effect in plaats van een lichamelijke "stone". Dit heeft simpelweg te maken met het THC en CBD gehalte en de verhoudingen van de cannabis. Zowel Sativa's als Indica's bevatten dezelfde medicinaal nuttige stoffen, maar in verschillende verhoudingen en hoeveelheden, waardoor er dus verschillende effecten worden opgewekt. De volgende aandoeningen reageren goed op behandeling met medicinale cannabis Sativa.

Stress:

Stress is de reactie van het lichaam op een uitdagende situatie. Als er langere tijd sprake is van stress, kan dit een negatief effect hebben op lichaam en geest. Marihuana kan helpen stress te verlichten en doet dit op dezelfde manier als voorgeschreven geneesmiddelen, zoals benzodiazepine, omdat het de activitieit in het centrale zenuwstelsel vermindert, waardoor je je meer ontspannen en zorgeloos voelt. Wanneer dit wordt gecombineerd met het standaard opwekkende effect van een Sativa high, kan dit een geweldige verlichting bieden.

Angst:

Angst is het ongemakkelijke gevoel dat je krijgt als je weet dat er een soort van dreigende, stressvolle of negatieve situatie op komst is. Het is niet hetzelfde als bang zijn. Medicinale marihuana vermindert angst op dezelfde manier als stress: De verminderde activiteiten van het centrale zenuwstelsel en delen van de hersenen, zorgen ervoor dat de gebruiker zich een tijdlang meer zorgeloos voelt.

Depressie:

Er zijn vele vormen van depressie maar bij de meesten heeft de patiënt last van een sombere stemming, weinig motivatie, slechte concentratie en een gebrek aan eigenwaarde. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van marihuana op depressie; sommigen zeggen dat marihuana een oorzaak is, anderen loven het als behandelvorm. Wat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat er helaas geen pasklaar antwoord is.

Het gebruik van marihuana voor medicinale doelen wordt geassocieerd met een verbeterde stemming, verhoogd gevoel van welzijn en een afname van angst bij patiënten. Dit zijn allemaal symptomen van depressie. Veel depressieve gebruikers geven aan dat het helpt, maar dit kan van persoon tot persoon variëren.

Slapeloosheid:

Slapeloosheid is een psychologische aandoening met lichamelijke symptomen. Gewoonlijk kan deze aandoening het beste behandeld worden met een Indica soort, vanwege de kalmerende en ontspannende effecten. Deze effecten kunnen een slapeloze wellicht net dat extra duwtje geven om in slaap te vallen.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel medische aandoeningen en symptomen die kunnen profiteren van het gebruik van medicinale marihuana. Het voornaamste probleem is dat er veel tegenstrijdige informatie en onderzoeken beschikbaar zijn, omdat de drug zo complex is. Er is ook niet veel wetenschappelijk onderzoek gedaan door de overheid naar de medicinale eigenschappen, omdat de stof illegaal is in veel landen. Dit betekent dat we pas net beginnen te begrijpen hoe we cannabis ten volle kunnen benutten, omdat medicinale cannabis pas de laatste jaren steeds meer geaccepteerd wordt. De hierboven vermelde informatie is bedoeld als grove leidraad, want zelfs variaties in verschillende cannabis soorten kunnen een variërend effect hebben op verschillende mensen. Hoewel we Indica's aanraden voor de meer lichamelijke aandoeningen, kan uiteindelijk blijken dat jijzelf meer baat hebt bij een Sativa.

Disclaimer: Houd er rekening mee dat wij geen artsen zijn en dat we ook niet gekwalificeerd zijn om medisch advies te geven. We kunnen geen enkele verantwoordelijkheid accepteren, mocht jouw ervaring met medicinale cannabis verschillen met de beschrijving in dit artikel. De hierboven vermelde informatie is gebaseerd op de ervaringen van anderen; we hebben zelf geen medisch onderzoek uitgevoerd. Voor advies, overleg je met een arts.