Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Veiligheid in je kweekruimte is een essentieel onderdeel van een succesvolle cannabis teelt. Het mag saai lijken, maar ervoor zorgen dat je veilig te werk gaat, zowel qua de veiligheid bij het kweken als discretie, zal verzekeren dat je niet op het lokale nieuws belandt, zoals die dwaas die zijn huis afbrandde.

Tips voor Veiligheid in je Kweekruimte 

Veiligheid in de kweekruimte is van het grootste belang. Je hebt te maken met veel water en elektriciteit; een dodelijke combinatie.

Kijk allereerst naar je HID-lampen; ze zijn niet alleen een energiebron voor je cannabisplanten, maar ook een enorme uitputting, of zelfs aanval, op je energienetwerk. Om deze reden is het enorm belangrijk ervoor te zorgen dat al je verlichtingsapparatuur van goede kwaliteit is: Imitatie lampen of goedkope lampen zijn niets meer dan een serieus brandgevaar. Zorg ervoor dat je een ballast hebt tussen je licht en energievoorraad, voor een veilig gereguleerde toevoer. Sluit nooit lampen aan op de hoofdschakelaars, want dat kan alleen maar problemen opleveren.

Zorg ervoor dat je energiebronnen goed gereguleerd zijn. De luchtvochtigheid kan in je kweekruimte hoog oplopen, waardoor je het risico loopt op kortsluiting als je niet voorzichtig bent. Je wil geen risico's nemen met elektriciteit. En natuurlijk is het illegaal aftappen van stroom ook een gigantisch slecht idee.

Zorg ervoor dat je watertrays niet overlopen of in de buurt staan van elektrische apparatuur. Het laatste wat je wil is een lekkage, waardoor je kortsluiting of, nog erger, brand krijgt. Je moet net zo zorgvuldig met je water omgaan als met je energiebronnen, want de twee gaan echt niet goed samen!

Bekijk ook de indeling van je kweekruimte en hoe schoon deze is. Het is belangrijk je ruimte georganiseerd te houden en vrij van rommel. Het is eenvoudig te struikelen over draden op de vloer of een verdwaalde gieter. Dit is niet alleen een veiligheidsrisico voor jezelf, maar ook een voor je kweekruimte; je wil niet vallen en de helft van je planten meetrekken of, nog erger, bakken met water. Er liggen vele potentiële rampen op de loer.