You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: Mei 20, 2023
Categoriën:
Cannabis in de Keuken
De laatste jaren heeft de wereld van de cannabis edibles een enorme evolutie meegemaakt. De dagen van beperkte opties en gissen met doseringen zijn voorbij. Tegenwoordig is er een ongelooflijke diversiteit, van THC-strips die je onder de tong legt en met wiet verrijkte maaltijden tot nauwkeurige doseeropties en een normalisatiebeleid in bepaalde landen. Liefhebbers van de wietplant blijven daarbij voortdurend nieuwe ideeën bedenken. Deze blog gaat over een van de meest flexibele cannabis edible-opties van dit moment: met wiet verrijkte siroop!
Je kunt deze zoete traktatie in elk recept verwerken waar je siroop in kunt doen. En als je een echte zoetekauw bent, kun je het natuurlijk ook direct van de lepel likken; wij oordelen niet! Hieronder ontdek je alles wat je erover moet weten, zoals hoe je het maakt en hoe je het gebruikt.
Deze veelzijdige en verrukkelijke cannabis edible is erg populair onder ontluikende cannabis-chefs. De naam zegt het eigenlijk al, maar in wietsiroop worden de actieve verbindingen van cannabis gecombineerd met een vloeibare vorm van suiker. Het is een discreet en handig alternatief voor traditionele cannabis edibles dat wietkoks aan de meest uiteenlopende recepten kunnen toevoegen!
De effecten van met wiet verrijkte siroop worden door de gebruikte cannabissoort bepaald. Veel fytochemicaliën uit de toppen belanden in de siroop, waaronder cannabinoïden als THC en CBD, maar ook diverse terpenen die zowel stimulerende als bedwelmende effecten kunnen hebben.
Als je bijvoorbeeld voor een THC-rijke soort kiest met veel limoneen, zul je na gebruik van de siroop vooral een motiverend en energiek effect ervaren. Een strain met veel CBD en myrceen leidt daartegen tot een heldere, lekker ontspannen gemoedstoestand.
Wat betreft het gebruik van deze veelzijdige cannabis edible, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt het aan talloze recepten toevoegen, maar je kunt het product ook op zichzelf gebruiken. Hieronder wat ideeën ter inspiratie:
• Mueslirepen
• Zoete drankjes
• Hartige sauzen
• Cannabis capsules
• Saladedressing
• Beleg voor je pannenkoek of wafel
• Als zoetmiddel in je Brinta
• Gembercake
• Giet het over pudding
Loopt het water je al in de mond van bovenstaande lijst? Dat snappen we heel goed! Daarom zullen we snel bespreken hoe je zelf thuis heerlijke met cannabis verrijkte siroop kunt maken. Gelukkig is het vrij gemakkelijk. Verzamel alle benodigdheden en volg simpelweg de onderstaande instructies. Al snel heb je een THC-rijke siroop die je op elk gewenst moment kunt gebruiken om je smaakpapillen te verwennen.
Voordat je siroop kunt maken, moet je eerst je wiet decarboxyleren. Het woord 'decarboxyleren' klinkt misschien alsof je een witte jas, een scheikundeset en een veiligheidsbril nodig hebt. Maar gelukkig is het veel eenvoudiger; je hoeft alleen maar je toppen gedurende een bepaalde tijd op een specifieke temperatuur te verwarmen. Zo kun je namelijk de THC erin activeren.
Om de siroop te maken, heb je 100 gram toppen of knipafval nodig. Als je knipafval gebruikt, kun je stap 1 van onderstaande instructies overslaan.
Om je wiet te decarboxyleren, volg je de volgende simpele stappen:
1. Vermaal je wiet tot een grof poeder om het oppervlak te vergroten.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Verdeel je wiet gelijkmatig over het bakpapier.
4. Verwarm je oven voor op 115℃.
5. Plaats de bakplaat 45 minuten in de oven.
6. Haal de bakplaat met je wiet uit de oven en zet het apart om het af te laten koelen.
Het decarboxyleren van je wiet is nu gedaan. Verzamel nu de volgende artikelen, zodat je je met cannabis verrijkte siroop kunt maken:
• Steelpan
• Kaasdoek
• Schaal
• Lege knijpflessen, zoals die van honing of ahornsiroop (of een schoon potje met deksel)
• Houten of siliconen lepel
• Trechter
• 100g wiettoppen of knipafval
• 700ml water
• 360g suiker
• 3 eetlepels plantaardige glycerine
Gefeliciteerd, je kunt nu echt aan de slag! Volg de onderstaande stappen en je hebt in razend tempo een heerlijk voorraadje wietsiroop.
1. Giet het water in de pan en breng het aan de kook op het fornuis.
2. Voeg de suiker toe aan het kokende water en roer goed met je houten of siliconen lepel tot het volledig is opgelost.
3. Voeg je toppen of knipafval toe en roer dit zorgvuldig door de suikerrijke mix.
4. Doe het deksel op de pan en laat je mix sudderen. Roer wel elke paar minuten.
5. Verwijder het deksel, voeg de glycerine toe en laat het mengsel onafgedekt nog 10 minuten pruttelen, waarbij je regelmatig roert.
6. Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
7. Zeef het mengsel door de kaasdoek in de schaal.
8. Als je een potje gebruikt, kun je de siroop uit de schaal in het potje gieten. In de koelkast kun je het zo maximaal drie maanden bewaren.
9. Je kunt ook het mengsel met behulp van een trechter in lege knijpflessen gieten. Zo kun je het gemakkelijk in drankjes en gerechten verwerken.
Voor alle edibles geldt dat je met een klein beetje moet beginnen. Als je wiet namelijk eet of drinkt, wekt het vaak een sterk en langdurig effect op, zeker vergeleken met roken. Begin daarom met een theelepel canna-siroop. De dosering kun je, indien nodig, geleidelijk verhogen zodra je beter bekend bent met de impact en weet wat je kunt verwachten.
Als het allemaal goed is gegaan, heb je nu een flinke voorraad wietsiroop. Dan rest nog één vraag: hoe ga je het gebruiken? Je hebt hierboven gelezen dat de opties eindeloos zijn. Giet het bijvoorbeeld over je pannenkoek, voeg het aan drankjes toe of maak er capsules mee. Ontspan, geniet van de heerlijke smaak en laat die high maar over je heen komen!