Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Oudheid (2900 v.chr. – 1599 n.chr.)

Cannabis wordt al gebruikt als medische behandelvorm sinds het begin van de oude beschaving. Het menselijk ras heeft de mogelijkheden en toepassingen van deze plant altijd als nuttig beschouwd. Slechts de laatste 100 jaar is het verboden en verbannen, maar in het grotere plaatje van de menselijke geschiedenis stelt dit bijna niets voor. Dit artikel biedt je een kort overzicht van de historische referenties inzake het gebruik van medicinale marihuana door oude beschavingen.

De vroegste verwijzing naar medicinale cannabis dateert terug naar 2900 v.Chr. waar het, naar verluidt, werd erkend door een Chinese Keizer. Keizer Fu, die door de Chinese samenleving wordt gezien als de man die beschaving naar het Chinese volk bracht, noemde "Ma" een populair medicijn en een die zowel yin als yang bezat. Ma is het Chinese woord voor cannabis. Keizer Shen (2700 v.Chr), de vader van de Chinese geneeskunde, waardeerde marihuana ook om haar krachtige geneeskundige eigenschappen en vond het een zeer belangrijk, medisch kruid.

Niet alleen China erkende de toepassingen van marihuana bij de behandeling van medische aandoeningen. Het Book of Exodus (volgens een schatting uit 1450 v.Chr) refereert aan het gebruik van cannabis voor de creatie van heilige olie; de gezalfden werden letterlijk doordrenkt in cannabis.

In het oude Egypte werd ook cannabis gebruikt (1213 v.Chr) voor het behandelen van medische aandoeningen. De vroegste verwijzing beschrijft dat het werd gebruikt voor de behandeling van glaucoom, net als tegenwoordig.

In het oude India (1000 v.Chr) werd cannabis gemengd met melk om Bhang te maken, een soort verdovend middel. Bhang werd echter niet alleen gebruikt om te verdoven, want cannabis werd in het oude India beschouwd als middel om diverse ziekten te behandelen en zo werd het ook gebruikt. Ze noemden het zelfs als behandeling voor lepra (600 v.Chr).

In het Midden-Oosten speelde cannabis een belangrijke rol in de oude beschaving en de religieuze cultuur. Volgens de Venidid, een oude Perzische religieuze tekst (700 v.Chr), was cannabis de belangrijkste van de meer dan 10.000 gedocumenteerde, medicinale planten.

De volgende historische verwijzing is er een die vrij recentelijk werd ontdekt. Het is een controversieel onderwerp, waarover nog steeds druk wordt gedebatteerd, zeker door die-hard, rechtse Christenen. Gedacht wordt dat Jezus cannabis gebruikte bij zijn genezingen (30 n.Chr). Dankzij een recept, gevonden in het boek Exodus, wordt gedacht dat Jezus psychoactieve olie (Chrisma) zou hebben gebruikt om zijn volgelingen te zalven; het woord "Christus" zelf betekent "gezalfde". In aanvulling hierop, beschrijft de afvallige Mark dat Jezus door het gebruik van de heilige Chrisma demonen zou hebben uitgedreven en helende ceremonies zou hebben uitgevoerd.

Dit is niet het enige bewijs van het gebruik binnen het Christendom: Verondersteld wordt dat het ook gebruikt is als een rituele olie, in de tijd van Mozes, en de psychoactieve eigenschappen werden gezien als "openbaringen van de Heer".

Ook de oude Romeinen erkenden marihuana om de medicinale eigenschappen. Het boek De Materia Medica (Over Medische Zaken) refereert naar het vermogen van cannabis om pijn te behandelen, maar ook dat het werkt als seksueel onderdrukkend middel (70 n.Chr). Dit boek was nog 1500 jaar lang de belangrijkste medische referentie onder professionals.

Dit wordt opgevolgd door de verspreiding van de Islam in India (1500 n.Chr), waar artsen Perzische theorieën gebruikten om hun gebruik van cannabis op te baseren. Ze begrepen dat het vele toepassingen had, waaronder het vermogen om symptomen van pijn en seksdrift te verminderen bij hun patiënten.

Rond deze periode had het gebruik van medicinale cannabis West-Europa bereikt, waar het gebruikt als standaard medische behandeling. Het werd beschouwd als een belangrijk ingrediënt in het medicijnkastje van elke kruidenkenner. William Turner, die als de eerste, echte Engelse Botanist werd beschouwd, prees cannabis om haar uitgebreide en effectieve eigenschappen in zijn boek, New Herball (1538 n.Chr)

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft medische cannabis diverse, rijke en vrij slimme toepassingen gekend in de oude geschiedenis, door diverse culturen. Veel aandoeningen werden correct behandeld, op ongeveer dezelfde wijze als medicinale marihuana tegenwoordig wordt gebruikt en ze begrepen het toen al zonder moderne wetenschap. Ook beschrijven deze referenties niet het gebruik binnen een kort tijdskader; het gebruik werd vaak doorgezet door deze culturen en beschavingen. De referenties verwijzen slechts naar het vroegste moment waarop het werd gevonden. Ondanks dat de vroegste verwijzing naar bijvoorbeeld medicinaal gebruik in China werd ontdekt in het jaar 2900 v.Chr, kan het gebruik van medicinale marihuana in Chinese teksten worden gevonden tot het jaar 200 n.Chr en zelfs nog daarna. Mensen hebben altijd cannabis gebruikt voor medische toepassingen en dit zullen ze ook altijd blijven doen, ongeacht wat de politiek zegt.