Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

De fotoperiode van cannabis planten

Een fotoperiode is de tijdcyclus van licht die je cannabis planten doormaken.

Je zal ontdekken dat de meeste professionele kwekers een 24/0 fotoperiode volgen tijdens de vegetatieve fase. Dit betekent dat ze hun lichten 24 uur per dag aan laten. Dit resulteert in een meer uitbundige groei, waardoor dus een meer overvloedige oogst wordt geproduceerd.

Andere kwekers kiezen ook wel eens voor een 18/6 fotoperiode. Dit betekent dat de lichten 18 uur per dag aan staan en 6 uur per dag uit. Dit is een kwart minder dan een 24/0 periode, maar het zorgt er niet voor dat je planten ook een kwart minder wiet produceren. Ze zullen ook weer niet net zoveel produceren als een plant die 24 uur per dag in het licht staat, maar de hoeveelheid zal zeker niet teleurstellend zijn. Het voordeel van deze fotoperiode is dat je kweekruimte minder aandacht nodig heeft en je minder geld uitgeeft aan elektriciteit.

Het komt er eigenlijk op neer waar je prioriteiten liggen. Een 24/0 fotoperiode levert een meer rijkelijke oogst, maar het kost je meer aan elektriciteit. Ook wordt je kweekruimte warmer omdat er geen tijd is om af te koelen. Dit betekent dat de kweekruimte vaker moet worden gecontroleerd en onderhouden. Bij een 18/6 fotoperiode is dit niet nodig.

Wanneer je plant het einde van de vegetatieve fase bereikt heeft, verander je de fotoperiode naar 12/12. Dit levert een reactie in de plant die de bloei veroorzaakt. Deze 12/12 fotoperiode wordt aangehouden tot de oogst.