Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Kleurtemperatuur en het effect op de groei van planten

Wanneer een straal normaal, wit licht wordt gesplitst met een prisma, is het mogelijk om te zien van welke verschillende kleurbanden deze gemaakt is. Deze kleurbanden zijn de kleuren van de regenboog. Als je een regenboog ziet, dan zie je zonlicht, gesplitst door de regen. Deze banden corresponderen met de frequenties, die worden afgegeven door de verwarmde lichtbron.

Waarom is dit relevant voor jouw teelt? Nou, verschillende lampen hebben verschillende effecten op de groei van je planten. De kleur van je lamp kan een goede indicatie geven welke factoren, die belangrijk zijn voor de groei, aanwezig zijn in je lamp.

De kleur, die een lamp uitstoot, kan worden gerelateerd aan de Correlated Color Temperature (CCT), vaak uitgedrukt in graden Kelvin (K). Als je de K-waarde weet van een lamp, zal je een goed idee krijgen van het effect op je plant.

Het volgende overzicht zou je een goede indicatie moeten geven van wat je van verschillende CCT niveaus kan verwachten (uitgedrukt in K):

1.500-3.000 Kelvin: Lampen van dit CCT niveau zijn vaak donker oranje of rood van kleur. Ze helpen de bloei te stimuleren.

3.000-3.700 Kelvin: Lampen van dit CCT niveau zijn geel/neutraal van kleur. Ze zorgen voor veel fotosynthese in alle stadia van de cannabis teelt.

3.700-4.000 Kelvin: Lampen van dit CCT niveau hebben een warme, neutrale kleur. Ze moedigen snelle groei aan.

4.000 Kelvin: Je zal ontdekken dat veel lampen van dit CCT niveau een standaard, neutrale, witte kleur hebben. Ze zorgen ervoor dat een cannabis plant zich normaal ontwikkelt.

4.000-5.000 Kelvin: Lampen van dit CCT niveau zijn lichtblauw van kleur. Ze helpen een goede ontwikkeling van bladeren en steel te bevorderen.

5.000-8.000 Kelvin: Lampen van dit CCT niveau hebben een diepe, blauwe kleur. Ze helpen een uitmuntende ontwikkeling van bladeren en steel te bevorderen.