Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Cannabis kweeklampen

Er zijn verschillende soorten kweeklampen voor de wietkweek te koop. Het is belangrijk om die kweeklampen uit te kiezen die goed bij jouw behoeften en binnen je budget passen.

High intensity discharge lights (HID-lampen):

HID-lampen (hoge druk ontlading), die veel worden gebruikt in de glastuinbouw, zijn het meest geschikt. Vaak wordt een lichte HID-lamp gebruikt voor de binnenkweek van wiet. Deze lampen hebben het juiste vermogen en de juiste CCT-niveau’s en zijn veilig en makkelijk te onderhouden. Als je het goed wilt doen, zou je een HID-opstellingen moeten gebruiken.

Er zijn twee belangrijkste soorten HID-lampen: HPS-lampen (natriumlamp) en MH-lampen (metaalhalidelamp).

Natriumlamp (HPS):

HPS-lampen zijn over het algemeen de populairste lampen onder cannabiskwekers. Ze hebben een hoog vermogen van 75-4.000 watt, zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en grootten, hebben ideale CCT-niveau’s en produceren veel lumen. Een van de redenen waarom ze zo populair zijn is het feit dat het lichtspectrum van deze lampen tijdens de bloeifase een uitstekend effect heeft op de plant.

Metaalhalidelamp (MH):

MH-lampen zijn heel goed wanneer je een snelle en sterke groei wilt bevorderen. Deze lampen zijn het meest geschikt voor zaailingen en planten in de vegetatieve fase, want ze hebben meestal hoge CCT-niveau’s.

Zowel HPS- als MH-lampen kunnen in alle fases van de levenscyclus van de plant gebruikt worden, de een is alleen wat meer gespecialiseerd voor een bepaalde fase dan de ander.

Andere soorten belichting:

TL-buizen:

Deze TL-buizen tref je vaak aan in commerciële gebouwen en soms ook in woonhuizen, bijvoorbeeld in de garage of werkkamer. Ze hebben een vermogen van 10-300 watt. Je kunt ze gebruiken in je kweekruimte, maar ze leveren geen goede resultaten op. Deze lampen hebben een erg lage intensiteit, waar je planten niet erg van zullen profiteren.

Gewone lampen:

Dit zijn de lampen die je in je huis gebruikt. Het vermogen ligt tussen 15-150 watt. Deze zijn volledig ongeschikt voor de wietkweek.

Halogeenlampen:

Halogeenlampen hebben een erg hoge intensiteit. Ze worden vaak gebruikt om grote ruimten te verlichten. Ze produceren helaas ook veel hitte en daarom zijn ze volledig ongeschikt voor je kweekruimte. Ze vormen een groot veiligheidsrisico, want ze kunnen makkelijk je planten oververhitten.

- Zoals je kunt zien moet je met veel zaken rekening houden als je belichting voor je kweekruimte gaat uitzoeken. Je zult merken dat HID-lampen de beste keus zijn. Je zult ook zien dat op de meeste lampen en/of de verpakking het vermogen en de lichtstroom (lumen) staan aangegeven. Veel kwekers hebben geen verstand van dit soort details. Ze weten gewoon dat ze HID-lampen nodig hebben en dat die voor bepaalde fotoperioden een bepaald aantal uren per dag aan moeten staan. Ze weten niet precies wat de implicaties en de effecten op hun planten zijn. Dat maakt niet uit, ook dan kun je redelijke resultaten behalen. Als je echter meer kennis hebt, zul je jouw vaardigheden kunnen verfijnen en bij iedere kweek betere resultaten bereiken – zo word je echt een goede kweker.