Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Wattages en lumen van cannabis kweeklampen

Over het algemeen geldt: Hoe hoger het wattage van de lamp, hoe meer licht deze produceert. Hoe meer licht wordt geproduceerd, hoe beter je planten zullen groeien. Een uitstekende manier om de hoeveelheid licht per vierkante meter te meten is het gebruik van lumen. Wattages en lumen gaan vaak hand in hand, maar kunnen per systeem variëren. Hoewel lumen de neiging hebben te correleren met het wattage, kan het ontwerp van de lamp een drastische impact hebben op de daadwerkelijke hoeveelheid lumen.

Er zijn drie factoren om rekening mee te houden, als je bepaalt hoeveel lumen je nodig hebt. Dit zijn:

  • De afmeting van je kweekruimte
  • Hoeveel planten je hebt
  • Hoe groot je budget is

Het komt in feite hierop neer: Hoe meer lumen je uitstraalt over je kweekruimte, hoe sterker je cannabis planten zullen groeien. Elke plant heeft een absoluut minimum nodig van 2.500 lumen. Een standaard 400W HID lamp zal gewoonlijk 45.000 lumen uitstoten. Dit zou dus genoeg moeten zijn om tot 12 cannabis planten te kweken in een ruimte van 1m2, waardoor je genoeg lumen hebt om een sterke groei te veroorzaken.

Je moet ook rekening houden met de gekweekte strain. Een grote sativa kan de hele ruimte in beslag nemen, die je had kunnen gebruiken om meerdere, kleinere indica's te kweken. Als je dus van plan bent een aantal sativa's te kweken, heb je meer ruimte nodig en ook meer licht.

Hoewel je goede resultaten zal behalen met 45.000 lumen in een ruimte van 1m2, zal een lamp met een hoger wattage, die meer lumen produceert in dezelfde ruimte, je helpen nog betere resultaten te bereiken. Dit hangt af van hoeveel je wil kweken, welk verlichtingssysteem je kan betalen en wat je wil uitgeven aan je elektriciteitsrekening. Hoe sterker het licht, hoe duurder het wordt.

Lampen van 400W en 600W zijn favoriet onder cannabiskwekers. Sommige kwekers gebruiken zelfs lampen van 1000W. Dit is logisch, nu je weet dat meer licht meer opbrengst betekent. Maar let op: Hoe hoger het Wattage in je kweekruimte, hoe warmer het wordt. Zeker met 600W en 1000W lampen kan de temperatuur te heet worden voor de planten in je kweekruimte. Bereid je dus voor op het beheersen van de temperatuur als je sterke lampen gebruikt.