Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Als je je wietplanten inspecteert en je vindt insecten, is je eerste gedachte waarschijnlijk "O jee, een insectenplaag". Maar trek geen overhaaste conclusies, misschien zijn ze vriendelijk. De kans is groot dat het insect dat je ziet een vriendelijke roofinsect is, dat jouw cannabis als jachtterrein gebruikt en je plant tegen schadelijke insecten beschermt.

Het gebruik van vriendelijke roofdieren is een goede manier voor de organische kweker om insecten te bestrijden zonder chemische middelen te gebruiken. Veel van deze goede roofdieren zijn geen gevaar voor wat je kweekt, en vaak kun je ze zelfs kopen en kweken om te gebruiken als natuurlijk afweermiddel.

De volgende insecten zijn voorbeelden van goede roofdieren die je heel goed op jouw planten los kunt laten. Het is geen uitputtende lijst, maar hij zou je wel een idee moeten geven van waar je naar moet zoeken en welke voordelen je kunt verwachten. We moeten ook opmerken dat deze roofdieren elkáár niet altijd zo goed verdragen. Een voorbeeld (staat niet in deze lijst): Als je bidsprinkhanen bij jouw planten introduceert, weet je zeker dat de meeste grote insecten opgegeten worden, maar ze zullen ook andere roofdieren opeten die op jouw planten rondlopen.

Gaasvlieg

Dit zijn behoorlijk grote vliegende insecten die 2,5 cm groot kunnen worden. ze ontwikkelen grote doorschijnende vleugels die ver buiten hun lange, dunne, groene lichamen uitsteken. Ze zijn behoorlijk handig om in de buurt te hebben, ze eten alle bladluizen en spintmijten van je cannabisplanten.

Kevers

Kevers zijn meestal behoorlijk groot en hebben een blauw, groen of bruin pantser. Ze kunnen vliegen, maar ze zijn meestal te groot om al vliegend met de plant bezig te zijn. Ze lopen meestal op de grond en eten daar slakken, aardrupsen en andere laag bij de grond levende insecten. Hun habitat is vaak een vochtige plek waar ze zich kunnen verstoppen, bijvoorbeeld onder een stukje hout of in de aarde. Een paar kevers vormen een goede toevoeging aan een 'gesloten' kas met goede ventilatie, zo lang ze zich ten minste ergens kunnen verstoppen. Pas op dat je niet op ze trapt!

Kikkers

Kleine kikkers voelen zich zeer op hun gemak tussen je planten, ze eten dat elk insect en elk vliegje dat te dicht in de buurt komt. Ze zijn een goede toevoeging aan iedere tuin of kas waar een vijver bij ligt.

Lieveheersbeestjes

Dit kleine kevertje zullen de meeste mensen wel herkennen. Ze hebben meestal een rood schild met zwarte stippen erop en een zwarte kop met witte markeringen. Ze zijn erg populair onder organische wietkwekers, want je kunt ze online kopen en thuis kweken.

Ze zijn zo populair omdat ze een van de beste natuurlijke middelen zijn om insecten te bestrijden. Ze kammen je cannabisplanten af en eten alles op wat ze maar tegen komen. In grote aantallen zijn ze zeer effectief. Eén lieveheersbeestje kan tijdens zijn leven 4.000 bladluizen eten en 2.000 eitjes leggen. Hoe meer ze eten, hoe meer eitjes ze leggen. Het is misschien goed om te weten hoe ze er als larve uitzien, ze zien er opmerkelijk boosaardig uit als je bedenkt wat ze uiteindelijk worden. Zo zorg je ervoor dat je de jonge kevertjes niet voor plaaginsecten aanziet.

Als je van plan bent om handmatig roofdieren aan je gewassen toe te voegen in plaats van af te wachten welke vanzelf zullen opdagen, kun je dus deze wonderlijke kleine soldaatjes introduceren - je planten zullen dan goed beschermd zijn tegen andere insecten.

Schildwespen

Je zult waarschijnlijk geen kolonie schildwespen gaan kweken of onderhouden, je hoeft je geen zorgen te maken als je er een ziet. Deze soort wesp legt eieren in de lichamen van andere insecten. Wanneer deze eieren uitkomen, zuigen de larven hun slachtoffer droog en doden zo hun gastheer. Schildwespen gebruiken insecten als bladluizen en schildluizen. Je ziet dat een insect geïnjecteerd is met een eitje van een schildwesp zodra je een cocon op zijn lichaam ziet ontstaan; dit is de larve die zich voedt met het insect.

Snavelinsecten

Er zijn een paar soorten snavelinsecten die in de wereld der horticultuur 'ware insecten' worden genoemd. Sommige van deze zijn goede vrienden met de tuinier (en bij uitbreiding ook de cannabiskweker). Deze snavelinsecten jagen op en voeden zich met andere insecten, waarbij ze hun lichaamssappen opzuigen. Voorbeelden zijn:

De roofwants - Dit zijn redelijk grote insecten die kunnen variëren van 10 tot 25 mm. Ze verschillen ook in kleur, het is de moeite waard om ze op Google eens op te zoeken. Ze gebruiken lange, harde snavels om hun slachtoffers dood te steken, alvorens ze leeg te zuigen. Roofwantsen gebruiken het lichaam van hun slachtoffers ook als schild, ze plaatsen het op hun rug - ze doen dat bijvoorbeeld met mieren. Ze leggen meerdere dode mieren op hun rug bij wijze van bescherming en waarschuwing. Deze lui eten eigenlijk alles dat beweegt en even groot of kleiner is dan zij zelf; ze houden vooral van spintmijten, een van de meest voorkomende insecten op wietplanten. Let op, roofwantsen zuigen ook graag het bloed uit grote zoogdieren, pas dus op als je deze op je cannabisplanten hebt.

De krekelwants (Geocoris) - Dit insect is relatief klein, volwassen exemplaren zijn 3 mm groot. Ze hebben opmerkelijk grote ogen. Deze kleine schoonheden worden gezien als de beste vriend van de tuinier, ze spelen een belangrijke rol in de natuurlijke insectenbestrijding. Ze voeden zich met bladluizen, spintmijten, insecteneieren, witte vliegen en eigenlijk elk ander klein insect.

Nabidea - Dit vriendelijke roofdier is een kever van gemiddelde grootte, een volwassen exemplaar wordt 8 tot 12 m groot. Ze gebruiken twee krachtige poten om hun prooi vast te pakken terwijl ze hem levend opeten. Ze bevrijden je cannabis van bladluizen, rupsen en mijten.

De bloemwants - Bloemwantsen zijn piepkleine insecten die jagen op de bladluizen, tripsen en spintmijten op je planten.

Spinnen

Je zou denken dat spinnen een geweldig insect zijn om op je planten los te laten, maar in feite zijn ze erg onpraktisch. Ze werken langzaam en vangen vliegjes en andere insecten individueel. Ze zijn ook erg territoriaal en vallen andere spinnen aan die te dicht in de buurt komen. Dit betekent dat ze een insectenplaag niet snel genoeg kunnen bestrijden. De webben zijn ook probleem, je wilt natuurlijk niet dat je planten bedekt zijn met spinnenwebben als je wilt gaan oogsten.

Langpootmuggen lijken een soort vliegende spinnen, maar bouwen geen webben. Ze jagen actief op insecten als bladluizen en mijten. Deze kunnen erg effectief zijn bij de insectenbestrijding.