Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Ongedierte en Ziektes

Plagen en ziektes zullen altijd een probleem zijn voor cannabis kwekers. Ze vormen een voortdurende bedreiging en een infectie kan het verschil maken tussen succes of mislukking. Alleen onvoorbereide en domme mensen zullen het risico negeren. Het negeren van slechts een kleine infectie of aantasting kan je hele teelt belemmeren of genoeg stress veroorzaken, waardoor je planten zich zullen ontwikkelen tot hermafrodieten.

Buiten worden plagen en ziektes deels onder de duim gehouden door veranderende weersomstandigheden en roofdieren. Dit kan helpen de hoeveelheid ongedierte te beheren en geeft je planten de kans hun weerstand hoog te houden. Plagen en ziekten zullen echter fantastisch gedijen in een schone, warme binnenteelt ruimte, waar geen natuurlijke roofdieren voorkomen of veranderende weersomstandigheden zijn. De zaken kunnen snel uit de hand lopen en daarom moet je elke bedreiging onmiddellijk aanpakken.

Sommige cannabis strains hebben een hogere natuurlijke weerstand dan anderen. Dit zal je meer tijd geven om de problemen aan te pakken. Sommige kwekers beweren zelfs dat een aantal plagen je plant goed zullen doen, omdat er een natuurlijke weerstandsreactie wordt opgewekt in de cannabis, waardoor de plant sterker wordt. Je balanceert echter op een dun draadje, als je besluit opzettelijk verraderlijke levende organismen los te laten in je kweekruimte, hopend dat je deze kan beheren. Bekijk het op deze manier: Zou je je dierbaren laten vechten met wilde dieren, in de hoop dat ze er sterker van worden? Tegen alle verwachtingen in hopen dat je in kan grijpen als het uit de hand loopt? Vertrouw ons als we zeggen dat het de moeite niet waard is.

De volgende artikelen, waarin we dieper ingaan op het herkennen en bestrijden van verschillende plagen en ziektes, die komen kijken bij het kweken van cannabis, zullen hopelijk meer uitleggen.