Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Wietzaadjes in aarde ontkiemen

Ontkiemen van zaadjes in aarde is onze favoriete methode. Dit is zoals moeder natuur het bedoeld heeft, en als je goede, verse zaadjes hebt zou het eenvoudig moeten zijn.

Dit is onze favoriete methode. Zo heeft moeder natuur het bedoeld. Als je goede, verse zaadjes hebt, zou je geen problemen moeten ondervinden.

Doe de zaadjes in aparte potten die gevuld zijn met aarde. Je kunt het beste speciale potgrond voor zaailingen gebruiken. Die heeft precies de juiste samenstelling wat betreft voedingsstoffen om de groei op gang te brengen. Gewone kweekgrond kan te veel voedingsstoffen en onzuiverheden bevatten, die je zaadjes niet nodig hebben – je kunt je plantjes zo te veel voedsel geven en beschadigen.

Doe de zaadjes 3-5 mm onder de grond en bedek ze voorzichtig. Je hoeft de grond alleen maar te bevochtigen, giet er niet te veel water overheen. Je kunt keukenfolie over de potten spannen om het vocht binnen te houden. Plaats de potten in een warme omgeving en laat de natuur haar gang gaan.

Na een paar dagen zou je scheuten met zaadlobben moeten zien opkomen, verwijder dan het plastic en zet de potten onder een kweeklamp.