Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Cannabiszaadjes ontkiemen met speciale producten

Er zijn veel verschillende producten op de markt die je helpen om je zaadjes te laten ontkiemen. De meeste van deze producten zijn erg succesvol. De beste maken meestal gebruik van steenwol.

Je moet steenwol hebben in een speciaal bakje. De steenwol heeft een gat in elk blok waar je een zaadje in kunt doen. Dat wordt dan bedekt met steenwol, zodat het zaadje niet direct wordt blootgesteld aan de lucht. Het water en de voedingsstoffen die je in de bak doet worden opgenomen door de steenwol en voeden zo langzaam de zaadjes. Probeer alles wel warm te houden - sommige kits hebben verwarming, waardoor ze in effectieve kassen veranderen.

Er zijn veel soorten kits beschikbaar, maar welke soort je ook koopt, volg de instructies van de fabrikant en je krijgt goede resultaten.

Kweeksetjes hebben veel succes, het nadeel is echter wel dat ze meer kosten. Het kan je wel 20-30 euro extra kosten.

Beginners die besluiten om dit te doen, zouden geen toevoegingen moeten gebruiken om de ontkieming te stimuleren. Wacht tot je meer ervaring hebt, je geeft je planten al gauw te veel voeding, en dan gaan ze dood. Ze zijn in deze fase erg gevoelig.