Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Wietzaden ontkiemen in een tissue/doek

Bij deze methode van wietzaadontkieming leg je het zaadje op een vochtige tissue, kaasdoek of theedoek (op een bord). Bedek de zaadjes met vochtige watten of een vochtige tissue. Het is ook verstandig om er een bord ondersteboven op te leggen om ze te beschermen het vocht binnen te houden. Leg het geheel op een warme plek om de ontkieming op gang te brengen.

Het is erg belangrijk dat je bij deze methode de zaadjes nooit laat uitdrogen, als je dat wel doet gaan ze dood of raken ze beschadigd. Kijk iedere dag even naar de zaadjes totdat ze een penwortel beginnen te ontwikkelen. Verplaats de plant dan meteen naar het kweekmedium, je kunt dat het best doen met een pincet. Raak de wortels NIET aan! Ze zijn erg kwetsbaar en als je ze aanraakt, beschadig je ze en gaat het zaadje dood.

Deze methode levert gemiddelde resultaten op, maar onthoud wel dat jouw zaailingen heel gevoelig zijn voor beschadiging, dus wees voorzichtig.