Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Uitdunnen 

Cannabis planten zullen, net als andere planten, strijden om licht. Het kan gebeuren dat een plant in je kweekruimte te groot geworden is, waardoor deze het licht blokkeert voor de andere planten in de ruimte. Het uitdunnen van je cannabis planten draait om het wegknippen van overtollige bladeren om deze competitie te verminderen en om ervoor te zorgen dat al je cannabisplanten optimale hoeveelheden licht ontvangen.

Dit zal met name een zeer effectieve techniek zijn als je nieuwe marihuana hybriden kweekt, die net op de markt verkrijgbaar zijn, want soorten die zich nog niet hebben gevestigd, zullen waarschijnlijk meer onstabiel zijn. Hoewel de meeste stabiele strains zich vrij uniform zullen ontwikkelen, kunnen onstabiele hybriden nogal variëren per zaadje. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat de cannabis planten in je kweekruimte zich op verschillende snelheden ontwikkelen en ook verschillende hoogtes bereiken. Het terugdringen van de een om voordelen te bieden voor de anderen, zal betere eindresultaten opleveren. Door het verwijderen van de bladeren van een grote plant, creëer je een meer gelijkmatig bladerdak, waardoor de lichtdistributie wordt verbeterd.

Uitdunnen is over het algemeen een techniek die vaak wordt gebruikt door de buitenkweker, omdat hun cannabis vaak strijdt met meerdere types planten in aanvulling op hun zusjes; maar het is niet ongewoon dat een binnenkweker zijn gewas moet uitdunnen, vooral in het voorbeeld hierboven bij de hybriden, maar ook als je de Sea of Green/Screen of Green techniek gebruikt.

Bij het kweken van cannabis moet een gelijkmatig bladerdak het doel zijn. Elke plant die zijn kopje boven het dak uitsteekt, zal het ontvangen licht bij de buren verminderen, waardoor het een inefficiënte kweekruimte wordt. Als een van je planten te uitbundig is, trim haar dan op gelijke hoogte met de andere cannabis planten, of verwijder haar uit de ruimte. Bewaar het afgeknipte gedeelte; dit kan je gebruiken om klonen te maken als je snel bent (het is onwaarschijnlijk dat een lading klonen moet worden uitgedund, omdat ze de exacte genen van de moeder zullen kopiëren).

Onthoud dat grootte en hoogte niets te maken hebben met kracht. Laat je niet verleiden de kleinere planten weg te halen om de grotere de ruimte te geven. Het komt vaak voor dat planten, die groter worden dan de rest, mannetjes zijn, dus haal ze zeker niet weg totdat je het geslacht van je cannabis plant weet. Door het behouden van een gelijkmatig bladerdak zal je eindigen met gezondere planten en een gemiddeld hogere opbrengst, vanwege de all-round prestaties van alle planten.