Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Voedingssupplementen zijn plantenvoedsel die indoor cannabis kwekers zullen gebruiken om hun planten gezond te houden. Je kan ze kopen in het tuincentrum, vaak in poedervorm of vloeibaar concentraat. Bij allebei is het nodig dat je zelf extra water toevoegt. Giet ze nooit zonder te verdunnen direct op je cannabis!

Het is ook mogelijk reeds voorgemengde plantenvoeding te kopen, die je wel direct op je planten kan gebruiken, maar dit is vaak veel duurder dan de andere opties. Je betaalt er namelijk voor dat iemand al het water toevoegt en het verscheept naar jouw regio. Laat je niet foppen door de hogere prijs, want het reeds gemengde spul is niet beter dan voedingsstoffen die je zelf moet mengen. Je zal ook ontdekken dat cannabis planten gevoeliger zijn voor overbemesting dan andere planten, dus een voorgemengde oplossing is vaak toch te sterk.

Als je cannabis binnen kweekt, zal je deze supplementen over het algemeen gebruiken als voedselbron voor je marihuana. Ze helpen je de gebruikte voedingsstoffen in je groeimedium aan te vullen zonder het risico dat je vreemde lichamen introduceert, wat misschien wel zou gebeuren met meer natuurlijke middelen. Plantenvoeding moet op een regelmatig schema worden gebruikt, samen met het watergeven. Opgemerkt moet worden dat het meeste plantenvoedsel uit de winkel niet gemaakt is voor cannabis. Als een gevolg hiervan, kan het volgen van de instructies van de fabrikant ervoor zorgen dat de voeding te sterk is. Tenzij je je strain erg goed kent, wil je een oogje houden op je planten, zodat tekenen van ondervoeding of overbemesting snel kunnen worden herkend, waarna je je voedingsschema kan aanpassen. Voor meer informatie over basis voedingsschema's en het aanpassen van de dosering van plantenvoedsel voor cannabisplanten, kan je terecht in ons speciale artikel over het voeden van je cannabis.