Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Voedingsstoffen voor Cannabis Planten

Voedingsstoffen en meststoffen zijn een belangrijk onderdeel van het leven van een cannabisplant. Ze geven jouw marihuana de elementen die ze nodig heeft om haar fysiologische functies uit te kunnen voeren; ze zijn betrokken bij vrijwel elk aspect van de groei van je plant. Zonder de juiste voedingsstoffen zal je cannabis lijden, niet goed groeien en ziekelijk worden - misschien zal de plant zelfs doodgaan. Zorg ervoor dat je weet wat en hoeveel je moet gebruiken en wat de tekenen zijn waar je op moet letten, want dit is allemaal erg belangrijk als je een succesvolle kweker wilt worden.

Nutrients

Als je graag wil dat je zaailingen zich ontwikkelen tot prachtige, volwassen cannabisplanten, dan hebben ze bepaalde voedingsstoffen nodig. In dit artikel vind je een kort overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen en wat ze doen.

Je moet weten dat er drie groepen voedingsstoffen zijn. Dit zijn de primaire en secundaire macrovoedingsstoffen en de microvoedingsstoffen.

Hoe worden deze voedingsstoffen door je cannabis gebruikt?

Primaire macrovoedingsstoffen:

Dit zijn de drie grote en meest belangrijke voedingsstoffen die je cannabis planten nodig hebben en die je waarschijnlijk regelmatig zal moeten toedienen:

Stikstof (N):

Stikstof wordt door je cannabis voor vele taken gebruikt. Het is nodig voor de productie van chlorofyl (gebruikt bij de fotosynthese), aminozuur, nucleïnezuur en proteïnen. Het stimuleert ook gezonde bladeren, wortelabsorptie en plantengroei. Stikstof bestanddelen zijn goed voor tot wel 50% van de droge materie van je cannabis plant. Het is extreem belangrijk en het is ook een van meest voorkomende tekorten in de cannabis kweekruimtes.

Fosfor (P ):

Fosfor wordt gebruikt tijdens de gehele levenscyclus van de cannabis plant. Het wordt gebruikt voor bloeien, fotosynthese, wortelontwikkeling en het is een belangrijke vereiste voor het respiratoir functioneren van levende cellen in de plant. Zonder fosfor, kunnen cannabisplanten stikstof niet correct benutten. Omdat het nodig is voor de bloei, gebruiken cannabis planten veel meer fosfor in de bloeiperiode.

Kalium (K):

Kalium wordt voor diverse functies gebruikt. Het is nodig voor de fotosynthese en de aanmaak van proteïnen en koolhydraten. Ook wordt het gebruikt tijdens enzymreacties; het helpt bij de opname van kiezelaarde, bevordert een gezond immuunsysteem en helpt het water transportnetwerk van de plant onderhouden.

Secundaire macrovoedingsstoffen:

Deze komen vaak van nature voor in aarde, maar soms in onvoldoende hoeveelheden. Wellicht moet je deze op een bepaald moment tijdens de groei aanvullen.

Calcium (Ca):

Calcium wordt gebruikt in enzymreacties, de bouw van celwanden en voor de neutralisatie van biologische zuren.

Zwavel (S):

Zwavel wordt gebruikt voor de creatie van enzymen en aminozuren.

Magnesium (Mg):

Magnesium is het belangrijkste element dat wordt gebruikt voor de creatie van chlorofyl. Ook wordt magnesium gebruikt voor de opname van fosfor en bepaalde enzymreacties.

Microvoedingsstoffen:

Deze microvoedingsstoffen zijn minder belangrijk voor de gezondheid van je plant en komen vaak van nature voor in aarde. Het is onwaarschijnlijk dat je deze moet aanvullen, omdat ze in zeer kleine hoeveelheden worden gebruikt.

IJzer (Fe):

IJzer helpt bij de productie van chlorofyl.

Borium (B):

Borium helpt celwanden creëren en versterken en het is ook nodig voor de ontwikkeling van de wortels.

Chloor (CI):

Chloor wordt gebruikt voor osmose en fotosynthese.

Mangaan (Mn):

Mangaan is nodig voor de aanmaak van chloroplasten, die bij de fotosynthese worden gebruikt.

Koper (Cu):

Koper wordt tijdens de fotosynthese gebruikt.

Zink (Zn):

Zink wordt gebruikt bij de aanmaak van een groot aantal enzymen. Ook wordt het gebruikt om DNA te kopiëren.

Kobalt (Co):

Kobalt wordt door nuttige bacteriën gebruikt en voor de binding van stikstof.

Molybdeen (Mo):

Molybdeen wordt gebruikt om aminozuren te maken.

Zoals je hebt kunnen lezen, gebruikt je cannabis plant veel voedingsstoffen, in uiteenlopende hoeveelheden, voor de dagelijkse groei. Het is extreem belangrijk dat het juiste niveau van deze voedingsstoffen wordt behouden. Zowel over- als onderbemesting kan negatieve gevolgen hebben voor je cannabis.