Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Voedingsstoffen zijn een belangrijk onderdeel van het leven van je cannabis plant. Ze zijn essentieel voor hun gezondheid en welzijn en jij moet ervoor zorgen dat ze precies krijgen wat ze nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. De drie belangrijkste voedingsstoffen zijn stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K), oftewel NPK. Voor een beter begrip van wat deze voedingsstoffen doen voor je cannabisplanten, kan je terecht in ons artikel over Voedingsstoffen voor cannabis planten.

NPK kan via een aantal methoden worden verkregen voor je cannabis. Dit kan via de aardemix, die je wellicht als groeimedium gebruikt, compost en meststoffen (vaak in vloeibare vorm). De hoeveelheid voedingsstoffen staat meestal op de verpakking van het product (als je het in de winkel hebt gekocht). Deze hoeveelheid staat vermeld als verhouding, bijvoorbeeld 20:20:20. Dit betekent dat de mix die je hebt gekocht bestaat uit 20% N, 20% P en 20% K. De resterende 40% is aarde of water, afhankelijk van wat je gekocht hebt. Deze verhouding zal waarschijnlijk van merk tot merk verschillen, dus zorg ervoor dat je het etiket leest.

Het groeistadium, waar je planten zich in bevinden, zal grotendeels dicteren hoeveel voedingsstoffen ze nodig hebben.

Ontkieming en zaailing

Voeg in dit stadium geen extra voedingsstoffen toe, tenzij je 100% zeker weet wat je doet. Jouw cannabis zaden zijn nu heel kwetsbaar voor overvoeding. Het wordt aangeraden een speciale aarde voor ontkieming aan te schaffen en niets anders toe te voegen.

Vegetatieve stadium

Tijdens dit stadium hebben je cannabisplanten veel stikstof (N) en gemiddeld veel fosfor (P) en kalium (K) nodig. Je hebt een mix nodig met een hogere of gelijke verhouding N tot P en K, bijvoorbeeld 12:12:12 of 12:6:6.

Bloei stadium

Zodra je cannabisplanten het punt hebben bereikt waarin ze gaan bloeien, hebben ze meer fosfor (P) nodig. Zorg ervoor dat je de balans van je groeimedium correct aanpast.

De hoeveelheid benodigde voedingsstoffen kan per strain variëren. Een strain die bijvoorbeeld niet zoveel voeding nodig heeft, zal het prima doen in een 10:10:10 groeimedium, terwijl een hongerige strain misschien een 20:20:20 substraat nodig heeft. Zoals je ziet zijn de effectieve verhoudingen voedingsstoffen hetzelfde, maar het laatste voorbeeld heeft een hogere inhoud.

Je cannabisplanten teveel of te weinig van elke voedingsstof geven kan tot problemen leiden. Voor de beginnende wiet kweker zit een ongeluk in een klein hoekje, waardoor de plant van teveel of te weinig voeding wordt voorzien. Mettertijd zal je weten wat elke strain van je verwacht, maar tot die tijd is het een goed idee om onze artikelen over het voeden van je planten te lezen, maar ook ons artikel over het oplossen van problemen. Hierin wordt uitgelegd waar je op moet letten, wat problemen veroorzaakt en hoe je deze oplost.