You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: December 29, 2016
Categoriën:
Planten en Zaden
Kratom smaakt zoals alle substanties die alkaloïde bevatten: verschrikkelijk vies. Het is een grapje van moeder natuur dat sommige van de meest uitnodigende planten smerig smaken. De liefhebbers van Mescaline en Yohimbine, paddo's, Syrische wijnruit, en natuurlijk kratom, weten dat het openen van de deuren der waarneming vaak vergezeld gaat met afgrijselijke smaken. Bladeren rechtstreeks van de boom smaken bitter, maar dat gaat nog nét. Bij het consumeren van gedroogde bladeren die veel geconcentreerder zijn kan het een uitdaging zijn om de kostneigingen te onderdrukken. De reukorganen slaan op hol van de moeilijk te verbloemen bittere stank van gedroogde kratom-bladeren, en dat is nog erger met geconcentreerde resins.
De wil van de mens om dit obstakel te boven te komen is een sterke bevestiging van de doelmatigheid van kratom als stimulant, verdovend middel, medicijn en entheogeen.
Er bestaat zoiets als kratomtolerantie en het loont om er vanaf het begin bewust van te zijn dat overmatig gebruik vlug kan resulteren in de snelle opbouw van tolerantie, of het krijgen van een syndroom waardoor je voor één bepaalde stof tolerant blijft, of een ongevoeligeheid ervoor wat tot verslaving kan leiden. Het afkicken van kratom kan nare bijwerkingen hebben. Het is daarom verstandig om je vanaf het begin bewust te zijn van de sterke verleiding om het te vaak te gebruiken. Geduldig zijn, en af en toe niets gebruiken is beter voor je persoonlijke gezondheid en je geestesgesteldheid dan steeds meer te gebruiken om constant euforisch te zijn.
De grootte van de aangeraden dosis is slechts anekdotisch, omdat er veel variabelen zijn. De soort en de sterkte van de kratom, lichaamsgewicht en stofwisseling, de hoeveelheid slaap en het gebruik van andere substanties spelen een rol bij de effectiviteit van kratom. Na verloop van enkele maanden, als je alle factoren hebt uitgevogeld, zul je er achter komen wat je persoonlijke unieke inname is, die je keer op keer het gewenste effect geeft.
Liefhebbers van alkaloïden weten dat het verbergen van de erg uitgesproken bittere smaak moeilijk is. Dat geldt ook voor kratom. Citrussappen kunnen helpen, alsmede geperste sinaasappels, met stukjes sinaasappel erin. Grapefruitsap is zelf ook bitter maar maskeert de smaak van de kratom ook naar tevredenheid, maar daardoor gaat het er wel raar uitzien. IJskoude drankjes lijken de smaak en de viscositeit ook goed te maskeren en kunnen eerder gedronken worden. Iets zouts eten, zoals chips tijdens het drinken stopt het bittere effect ook goed.
Door een keteltje water op te zetten, en van het poeder een potje thee te zetten (op een laag pitje en gedurende tien minuten roeren) is ook een simpele oplossing. Zeef het vervolgens in een beker en neem een klein slokje, huiver en trek een bittere smoel. De verwachting van de fijne dingen die komen gaan omsingelen de vastberadenheid, neem nog een slokje, huiver, etc. Nog voordat de beker leeg is, krijg je zin in nog meer, terwijl de effecten achter in je ogen begint te werken en je cerebellum begint te kietelen.
Alkaloïden zijn oplosbaar in alcohol. Door je kratom-poeder een nachtje in je favoriete drank te laten weken kun je je favoriete neut behoorlijk verlevendigen. Doe wat lolligs in je vodka, whiskey of rum. Je aperitiefjes krijgen een heerlijke kick door en het wordt snel door het lichaam opgenomen.
De effecten van alkaloïden worden door hitte aangetast, maar je kunt proberen er iets van te te bakken. Zelfgemaakte cakes of koekjes met een lekkere smaak zijn ideaal en makkelijk weg te spoelen met een bakkie koffie. Je zal wat moeten experimenteren om de smaakcombinatie te optimaliseren. Als je geen keukenprins(es) bent kun je het poeder met havervlokken door de yoghurt vermengen, of chillen nadat je het door een potje appelmoes, met een paar kruidnagels voor de smaak, hebt geroerd.
Voedsel kan het begin van de uitwerking beïnvloeden omdat het lichaam eerst al het voedsel moet verteren voordat de alkaloïden aan de beurt zijn. Het effect zelf wordt niet in gevaar gebracht, maar eenvoudig op een andere manier geabsorbeerd wat iets langer duurt.
Er zijn kant-en-klare kratompoedercapsules verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook lege capsules kopen en die met je favoriete kruiden vullen. Gewoonlijk zit er een halve gram van het door jou uitgekozen poeder in een capsule. Deze dosering is eenvoudig te maken en het smaakt nergens naar. Als je gevoelig bent voor vieze smaken zijn capsules de uitgelezen manier om je kratom te gebruiken.
Kratom resin is verkrijgbaar in verschillende sterktes en het is behoorlijk potent. Koken, en het inkoken van kratom geeft een erg dik, geconcentreerd extract. De resins zijn gegradeerd op een cijferschaal die indiceert hoeveel gram alkaloïde-concentraat het per gram bevat. Breek er eenvoudig een stukje af en werk dat naar binnen.
Tincturen zijn eveneens heel erg geconcentreerd. Een paar druppeltjes onder je tong zijn meer dan voldoende om er verzekerd van te zijn dat je een paar uur onder de pannen bent. Substanties die zo sterk zijn, moeten door de beginneling vermeden worden, tot ze genoeg ervaring hebben om een betrouwbare verantwoorde beslissing te nemen.
Tot je tanden bewapend met kennis, voordat je op kratom expeditie gaat, helpt je op een goede, veilige manier te genieten.