Kattenkruid (80 gram)

Kattenkruid, of Catmint (Nepeta cataria), is vrij populair in de tuin. Dit kruid werd traditioneel gebruikt in theeën en tincturen om angst te verminderen en slaap te stimuleren tijdens perioden van slapeloosheid. Het is ook een smaakmaker die een munt- en citroengrasachtige smaak toevoegt aan je drankjes en maaltijden.

Geen loyaliteitspunten voor dit product.
Vanaf € 7.50
  Op voorraad

Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Beschrijving
Beschrijving

Kattenkruid: Een smakelijk, natuurlijk, ontspannings- en slaapmiddel

Catmint is populair in moes- en siertuinen. Het is een plant die goed tegen droogte kan en relatief eenvoudig te kweken is. Tuiniers gebruiken de plant om vlinders aan te trekken en muggen, vliegen en luizen te verjagen. De plant ziet eruit als een muntplant met grote, driehoekige, gekartelde bladeren. Kattenbezitters geven catmint, of kattenkruid, graag aan hun poezenbeesten, die wellicht erna symptomen vertonen van slaperigheid, spinnen of grommen.

DOSERING

Zo maak je thee met kattenkruid:

1. Gebruik 5g (1 theel.) gedroogde kattenkruid per kopje (250ml).
2. Laat het geheel 5-20 minuten trekken, in water dat net van de kook af is.
3. Voeg smaakmakers toe, zoals honing en/of citroen.

Zodra de thee is afgekoeld, kan je het ook gebruiken om waterijs mee te maken, voor een zomerse, kruidige traktatie!

WAARSCHUWING

Er zijn geen serieuze waarschuwingen voor kattenkruid; het innemen van grote hoeveelheden kan leiden tot maagpijn.

 • Damiana: Het lustopwekkende en ontspannende kruid van de Maya's

  Sinds de jaren '60 heeft damiana langzamerhand aan populariteit gewonnen. In de afgelopen periode zijn ook nieuwe toepassingen ontdekt. We gaan bekijken wat damiana is en hoe je ervan profiteert!

 • 5 Gezondere Alternatieven Voor Tabak

  Tabak is heel erg slecht voor je. Het heeft veel gezondheidsrisico's en het schijnt dat de kans op marihuana verslaving groter is als je je joints ermee rolt. Gelukkig hebben wij vijf gezondere alternatieven. Zo kun je blijven genieten van je spliffs.

 • 5 Manieren Om Met Door Cannabis Veroorzaakte Angst Om Te Gaan

  Cannabis kan bij sommige gebruikers angst veroorzaken. Met name bij mensen die te veel gebruiken, of er niet aan gewend zijn. Verantwoordelijk cannabisgebruik is belangrijk. Mocht je dus in deze situatie belanden, dan volgen hier 5 manieren om te dealen met door cannabis veroorzaakte angst.

 • De Top 3 Droomkruiden Voor Heldere Dromen

  Helder dromen kan verlichtend zijn. Ook kan het beangstigend zijn. Helder dromen kan daarnaast een diepgaande invloed hebben op je leven. Met wat oefening en geduld gaat het je steeds beter af. Het gebruik van droomkruiden van Zativo helpt je bij die zoektocht.