Valeriaan (80 gram)

Valeriaan (Valeriana officinalis), of Valeriaanwortel heeft een rijke geschiedenis in Europa als natuurlijk slaaphulpje, en de Kelten beschouwden het als een 'heilig kruid'. De wortel kalmeert de zenuwen, vermindert paniekaanvallen en helpt bij slapeloosheid. Het bevat korte keten vetzuren die voor het kalmerende effect zorgen bij de gebruikers.

Geen loyaliteitspunten voor dit product.
Vanaf € 8.50
€ 8.50
  Op voorraad

Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Beschrijving
Beschrijving

Valeriaan: Een Natuurlijk Middel Voor Een Goede Nachtrust.

Valeriaan groeit en bloeit met zoet geurende bloemen, en kan gevonden worden in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Ondanks de heerlijke bloemengeur heben de wortels een doordringende odeur die vaak als onprettig wordt beschouwd. Katten worden aangetrokken door Valeriaan, net zoals dat het geval is bij Kattenkruid.

Valeriaan is niet helemaal vrij van bijwerkingen. Gebruikers hebben enkele ongemakken gemeld zoals hoofdpijn, duizeligheid en maagproblemen. Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding eerst een arts raadplegen. Het gebruik wordt tevens afgeraden als je met zware machines werkt, of als je een leverziekte hebt.

Het kan ook effect hebben, of het effect verhogen, als je het gebruikt met Sint-Janskruid, kava of melatonine. Wees tevens voorzichtig als je barbituraten, benzodiazepines of andere verdovende medicijnen gebruikt.

Valeriaanwortel kan zó gebruikt worden, of in combinatie met andere kruiden of theesoorten.