Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Top 10 Hoogproductieve Soorten

Top 10 Hoogproductieve Soorten 

Ga voor een gigantische oogst met deze tien soorten, verkrijgbaar bij Zativo

Zodra je begint met het kweken van cannabis, zal je al snel ontdekken dat je project valt of staat met een grote oogst. Natuurlijk gaat kwaliteit voor kwantiteit, maar wie wordt er nou niet vrolijk van een enorme hoop met kleverige toppen? De opbrengst hangt niet alleen af van de omstandigheden waaronder je kweekt, maar vooral van de genetica van de soort. Als je dus hoogwaardige genetica in handen krijgt en je planten goed verzorgt, is het bijna gegarandeerd dat je eindigt met een grote buit. Om deze reden hebben we een lijst samengesteld met soorten die uitmuntende genetica bezitten, vooral als het om de productie gaat. We hopen dat je na het oogsten met een grote grijns op je gezicht zit.

1. Big Bomb (Bomb Seeds)

 • indica/sativa
 • Big Bud x Bomb #1
 • 8-10 weken

Big Bomb is een hybride die door de Nederlandse zadenbank Bomb Seeds werd ontwikkeld. Ze is ontstaan uit een kruising tussen een uitmuntende Big Bud moeder en hun eigen Bomb #1 en deze combinatie leidde tot de meest hoogproductieve soort in hun catalogus. Je vraagt je af hoe productief? Nou, binnen kan je een ontzagwekkende hoeveelheid verwachten van 600-850g/m², maar je kan haar ook buiten kweken, waar deze schoonheid meer dan 1,5kg/plant kan produceren. Big Bomb is eenvoudig te kweken en de bloeiperiode bedraagt ongeveer 8-10 weken. Voeg hieraan toe dat het THC-percentage rond de 10-15% hangt, wat zorgt voor een lekkere allround buzz, dus dan weet je wel dat je een soort van topklasse in handen hebt.

Lees meer over Big Bomb (Bomb Seeds)

2. Industrial Plant (Dinafem)

 • indica/sativa
 • Afghani x Thai
 • 45-50 dagen

Industrial Plant is een goed gebalanceerde hybride, gecreëerd door Dinafem. Deze kruising tussen Afghan en Thai heeft een sativa/indica verhouding van 50/50. Industrial Plant is een van de paradeplaatjes van Dinafem; een geweldige soort die eenvoudig te kweken is en verbazingwekkende oogsten produceert met zware toppen. Binnen hebben we het over een opbrengst van 625g/m² en buiten kan het gewicht van de geoogste toppen oplopen tot maar liefst 1300g/plant. Het THC-niveau bedraagt gemiddeld 10-14%, waardoor Industrial Plant een krachtige, ontspannende high opwekt. Ook moet niet vergeten worden dat de bloeiperiode slechts 45-50 dagen duurt, waardoor ze dus onder de snelbloeiende soorten valt.

Lees meer over Industrial Plant (Dinafem)

3. Critical+ (Dinafem)

 • 50% indica - 50% sativa
 • Big Bud x Skunk
 • 45-50 dagen

Een andere prachtige soort op deze lijst is ook afkomstig van de kwekers bij Dinafem en dit is de 2.0 versie van hun altijd populaire Critical +. Critical + 2.0 is een indica-dominante hybride soort die ontstaan is uit een kruising tussen hun Critical + en een extra-resistent Critical + fenotype. Deze excellente soort met citroengeur is geschikt voor zowel binnen als buiten en produceert geweldige oogsten. Binnen mag je je verheugen op 500-700g/m² terwijl je buiten een gigantische buit binnensleept van tot wel 1300g/plant. Met deze cijfers is de korte bloeiperiode, slechts 45-50 dagen, natuurlijk een fluitje van een cent!

Lees meer over Critical+ (Dinafem)

4. Super Critical (Greenhouse Seeds)

 • Indica-dominant
 • Big Bud x Skunk x White Widow
 • 8 weken

Super Critical is een indica-dominante hybride, gekweekt door de legendarische Green House Seed Company. Deze soort is ontstaan door drie wereldberoemde soorten te kruisen, namelijk White Widow, Skunk #1 en Big Bud. De eersteklas genetica verzekeren dat Super Critical uitsluitend de beste eigenschappen laat zien, geschikt voor commerciële projecten. De bloeiperiode duurt 8 weken en in deze periode zal Super Critical gigantische toppen produceren. De opbrengst kan oplopen tot 800g/m² binnen of 1200g/plant buiten. Deze soort is zeer geschikt voor de ScrOG methode en de high is zeer lichamelijk en slaat snel in.

Lees meer over Super Critical (Greenhouse Seeds)

5. Money Maker (Strain Hunters)

 • 70% indica - 30% sativa
 • Master Kush x Hindu Kush x Skunk
 • 8-9 weken

Money Maker is een hoogproductieve soort van de Strain Hunters, die een plekje op onze lijst heeft veroverd. Deze indica-dominante hybride werd gecreëerd door drie soorten te kruisen: Master Kush, Hindu Kush en Skunk #1. Deze kruising leidde tot een verhouding van 70:30 tussen indica en sativa genetica. Money Maker is een kleine plant met een bloeiperiode van 8 weken. Voor wat betreft de opbrengst, zal Money Maker ook niet teleurstellen en binnen een verbazingwekkende oogst produceren van 1000g/m², terwijl buiten een spectaculair gemiddelde wordt behaald van 1200g/plant. De geoogste toppen zullen je tegen de bank plakken en wekken een zeer lichamelijk ontspannende high op die ook geweldige medicinale toepassingen bezit.

Lees meer over Money Maker (Strain Hunters)

6. The Ultimate (Dutch Passion)

 • 50% indica - 50% sativa
 • The Ultimate
 • 8-10 weken

Dutch Passion noemt The Ultimate een van hun meest belangrijke soorten en dat is niet zonder reden. Deze 50/50 indica/sativa hybride produceert wat van de grootste en meest dichte toppen die nog steeds van connaisseur-kwaliteit zijn. De ongelooflijke weerstand tegen schimmel en ongedierte is een van de redenen waarom The Ultimate een geweldige soort is. De bloeiperiode duurt 8-10 weken en in de laatste twee weken is exponentiële groei van de toppen waarneembaar. The Ultimate zal een hoogte bereiken van 60-75cm en ze heeft veel voedingstoffen nodig tijdens haar groeicyclus. Zelden kom je een soort tegen van zo'n goede kwaliteit die ook nog eens ontzettend grote opbrengsten produceert.

Lees meer over The Ultimate (Dutch Passion)

7. Critical Skunk (Mr. Nice)

 • Indica-dominant
 • Skunk x Afghan
 • 6-8 weken

Veel kwekers over de hele wereld werden stapel op Critical Mass, een soort van de Mr. Nice Seedbank, maar nu hebben we de opvolger: Critical Skunk. Door het kruisen van Critical Mass en Skunk #1, slaagde Mr. Nice erin om een hybride soort te produceren die wonderbaarlijke oogsten produceert. De bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken, waarin Critical Skunk massieve, dichte toppen produceert die soms hulp nodig hebben om overeind te blijven. De geproduceerde toppen barsten met hars en aroma's en de gemiddelde opbrengst bedraagt 650-800g/m². Omdat ze afkomstig is van superieure genetica, is Critical Skunk geschikt voor bijna elke setup, of het nu een hydro-, binnen- of buitenproject is. 

Lees meer over Critical Skunk (Mr. Nice)

8. Kritikal-K (Kannabia)

 • 70% indica - 30% sativa
 • Northern Light x Critical
 • 55 dagen

De Kannabia Seed Company heeft meerdere jaren uitgetrokken om hun eigen Critical variant te ontwikkelen, aangepast naar hun eigen smaak en hoge eisen. Kritikal K is het resultaat van 5 jaar hard werken en is een indica-dominante hybride die het licht zag door de wereldberoemde Northern Lights te kruisen met Critical. Na een bloeiperiode van 55 dagen heb je een grote berg kleverige toppen met een citroensorbetaroma. De cijfers: Gemiddelde opbrengsten binnen bedragen 650g/m², terwijl buiten 800g/plant mogelijk is. Bewijs van de kwaliteit van de genetica vinden we in de homogeniteit van de planten, waardoor het kweken puur genieten is. 

Lees meer over Kritikal-K (Kannabia)

9. Cream CaramelF1 Fast Version (Sweet Seeds)

 • 90% indica - 10% sativa
 • Cream Caramel x Cream Caramel Auto
 • 7 weken

Cream Caramel is de meest bekroonde soort in de catalogus van Sweet Seeds. Cream Caramel F1 is de ultra-snelbloeiende versie van hun grootste prijswinnaar. Deze is gekweekt door een elitekloon van hun originele Cream Caramel te kruisen met een 3de generatie autoflowering Cream Caramel Auto en hierdoor kon Sweet Seeds bij Cream Caramel F1 een bloeiperiode bewerkstelligen van slechts 7 weken. Deze kruising bestaat voor 90% uit indica en 10% sativa genen en de planten zijn homogeen en krachtig met een typische indica structuur. Cream Caramel F1 produceert binnen een opbrengst van 450-600g/m², terwijl buitenkwekers zich mogen verheugen op een opbrengst van 500-800g/plant.

Lees meer over Cream CaramelF1 Fast Version (Sweet Seeds)

10. Royal Moby (Royal Queen Seeds)

 • 65% sativa - 35% indica
 • Haze x White Widow
 • 9-10 weken

Royal Moby is Royal Queen Seeds versie van een van de beste commerciële soorten op de markt: Moby Dick. Ze is een kruising tussen een Haze soort en White Widow en de verhouding indica/sativa genen is 65/35. Royal Moby's enige indica-eigenschap is echter de bloeiperiode, die 9-10 weken duurt; de rest is zuiver sativa. Het sativa erfgoed is merkbaar in de psychedelische high. Binnen kunnen de planten een hoogte bereiken van tot wel 200cm en buitenplanten kunnen uitgroeien tot ware monsters van 300cm. Royal Moby is een ook een beest als het gaat om de opbrengst, want de opbrengst binnen bedraagt 550-600g/m², terwijl buiten mag worden gerekend op 650-700g/plant.

Lees meer over Royal Moby (Royal Queen Seeds)